Interní newsletter: Pirátský newsletter 33/2019 (zpět)

Ahoj Pirátstvo!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Neváhej a toč (čti)!

Hlasování o participativním rozpočtování

Bylo zahájeno hlasování o letošním kole participativního rozpočtování, ve kterém je plno zajímavých projektů. Ve včerejším samostatném mailu jste obdrželi soupis výzev k podpoře od přihlašovatelů projektů.
Hlasování končí 26. 8. (ve včerejším mailu byl uveden nesprávný dřívější termín ukončení).

 

Volba rozhodčí komise

Připomínáme, že stále běží jednání o volbě rozhodčí komise, jejíž volební období za několik týdnů končí. Navrhovat kandidáty lze do 24. 8., hlasování pak proběhne od 30. 8. do 2. 9.

 

Kdo je kdo u Pirátů

Technický odbor odstranil chybu v aplikaci Kdo je kdo, která některým uživatelům neumožňovala vyplnit si svůj profil. Za komplikace se omlouváme a prosíme vás, abyste tak učinili nyní.

 

Právní tým

Na vědomost všem zastupitelům se dává, že pokud budete potřebovat právnickou pomoc, je tu pro vás připravený náš Právní tým! Týmu stačí jen napsat mail na pravni@pirati.cz a je to.
A víte, že právníci s chutí pomáhat Pirátům se do týmu můžou zapojit? Je to tak! Pokud se chcete zapojit, nebo ve svém okolí máte někoho, kdo by se rád zapojil, taktéž stačí napsat jen mail.

 

Editorský tým pro krajské volby

Chcete se podílet na aktualizaci našeho krajského programu? Pak určitě dorazte na první schůzku týmu, která se koná 23. 8. od 13.00 do 18.00 v zasedací místnosti poslaneckého klubu Pirátské strany. Pokud se chcete dozvědět víc, rozklikněte odkaz na fórum a zapojte se.

 

Strategický krajský den

Za necelé dva týdny, v pátek 30. 8., proběhne v Praze strategický krajský den. Prostor ještě ladíme a brzy upřesníme, zatím se můžete těšit na dávku zajímavých informací v programu.

Program:

11.00-11.30 Úvodní prezentace: Kam míříme? Informovaná a propojená společnost nejen ve městech. Garant: Ivan Bartoš

11.40-12.00 Představení projektu z oblasti doprava s cílem propojení ostatních resortů na úrovni krajů: Projekt Plus150 - kombinovaná výstavba rychlých spojení v České Republice. Garant: Ondřej Polanský

12.10-12.30 Vize pro regionální školství do roku 2030. Garant: Lukáš Bartoň

12.40-13.00 Rozpočtového určení daní Garant: Lukáš Černohorský

13.40-14.00 Rozvoj území napojený na rozpočtové určení daní. Garant: Lukáš Černohorský

14.00-15.00 Přestávka - pozdní oběd

15.00-16.00 Práce ve skupinách

Každý kraj představí, na čem se chce profilovat (např. KvK “vzduch a voda” - lázeňství) - co si jednotlivé kraje myslí, že je jejich vizí rozvoje.

16.00-17.00 Představa krajů, harmonogram. Garant: Olga Richterová

 

Národní archiv

Praha sbírá pirátské věci k archivaci Národním archivem. Cílem je pirátská sbírka v Národním archivu, kterou bude možné navštívit. Pokud máte něco, co Piráti vyrobili (může to být cokoliv - merch, letáky, plakáty, noviny) a rádi byste to věnovali, směle do toho. Stačí to jen doručit do sídla strany a zbytek už pražští koordinátoři obstarají.

Není to skvělé? Je to skvělé, budeme mít vlastní píseček!

 

Zahraniční odbor hledá dobrovolníky!

Zahraniční odbor hledá dobrovolníky, kteří by se rádi věnovali například rešerším na jednotlivé státy či formálním zaležitostem, jako je grafika či stylistika. Zároveň od 23. 8. poběží horká fáze připravy strategie, kde je také prostor pro realizaci. Pokud se chcete zapojit, není nic jednoduššího, než napsat vedoucímu ZO Davidu Františku Wagnerovi (david.wagner@pirati.cz)!

 

Setkání s enviromentalisty z Německa

V úterý 20. 8. od 16:00 do 18:00 v Praze v Pirátském centru proběhne setkání s mladými enviromentalisty z Německa, kteří se chtějí pobavit o tom, jak to Piráti mají s životním prostředím. Za nás pohovoří Jan Nezhyba a Dan Leština, který bude hovořit o Šumavě. Pokud máte zájem přijít, napište mail o účasti Davidu Františku Wagnerovi (david.wagner@pirati.cz).

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Dnešním borcem na konec je Tomáš Guth Jarkovský!

Tomáš je členem Pirátů od letošního roku, nicméně s Piráty souzněl už dříve. Již rok a půl pracuje v poslanecké sněmovně jako asistent poslance Františka Kopřivy a předtím Piráty podporoval jako příznivec. Původně pochází z jižních Čech, ale díky studiu informatiky na Matfyzu se přesídlil do Prahy, kde prozatím zakotvil.

Věnuje se tématům lidských práv, rovnoprávnosti a stejně tak ho zajímá i zahraniční politika. V současnosti se soustředí na pomoc zahraničnímu odboru a oživení Mladých Pirátů. Mimo jiné je Tomáš tvůrčí osobnost a mezi jeho nedílnou součást života patří organizovaní a psaní larpů. Je to velice aktivní a zapálený člen, který se nebojí výzev a je otevřený každé možnosti, která se mu u Pirátů naskytne, aneb jak sám Tomáš tvrdí: "Být Pirátem pro mě znamená nebát se uchopit každou možnost. jak přispět ke svobodné a moderní společnosti. Pirát chce aktivně měnit svět okolo sebe a nestačí mu jen občas přijít k urně a odvolit."

Díky Tomáši, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Michaela Kleslová
asistentka Personálního odboru
tel.: +420 770 113 641
mail: michaela.kleslova@pirati.cz