Interní newsletter: Pirátský newsletter 30/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už třicátý newsletter tohoto roku. :) A i když je léto v plném proudu, přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Kdo je kdo u Pirátů

Byl spuštěn pilotní provoz aplikace Kdo je kdo, kam by se mimo jiné měly přesunout všechny profily členů, příznivců, zastupitelů... Výhodou je, že profilů budete moci mít hned několik (osobní, pirátský, zastupitelský apod.). Prosíme vás tedy, abyste si aspoň jeden z nich vyplnili.

 

Migrace pirátské wiki

Naše wiki byla přemístěna na novou instalaci. Nyní se do ní přihlašuje Pirátskou identitou a vzhledem k tomu, že řada funkcionalit původní wiki již byla přesunuta na jiné systémy (Piroplácení, Kdo je kdo, hlavní web a regionální weby), došlo i k úpravám v nastavení a přidělování přístupových práv pro editaci. Tyto změny mohly vést i k nežádoucím důsledkům (o některých již víme a pracujeme na nápravě), proto pokud nyní nemůžete upravovat nějaké stránky, které upravovat potřebujete, hlaste to prosím v podatelně AO. Děkujeme za pochopení.

 

Strategický krajský den

V pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 proběhne v Praze strategický krajský den, místo bude upřesněno dle počtu potvrzených účastníků.
Jedná se o celodenní ideové setkání zájemců o čelo budoucích kandidátek do krajských voleb s gesčními poslanci a zástupci resortních týmů, jakož i spolupracujícími experty, nad tématem rozvoje venkova a regionů.

Cíle:
• Prohloubení pirátského programu pro rozvoj krajů/regionů → příprava na krajské volby
• Vytipování klíčových oblastí, na které se chceme soustředit
• Navržení dalšího postupu pro práci ve zformovaných týmech a příprava celorepublikového i krajských programů

Na programu se stále ještě pracuje, nicméně již teď můžeme slíbit mnoho zajímavých přednášejících a prostor pro debatu a brainstorming. Společně se pokusíme postavit základní pilíře, na kterých pak kraje budou moci stavět své programy.

Ještě jste se nepřihlásili?
Poslední šance tak učinit. :)

 

Piráti na Prague Pride

10. 8. proběhne další průvod Prague Pride a ani letos v něm Piráti nebudou chybět !

 

Chceš být s námi v průvodu, nebo máš chuť pomáhat či diskutovat na Pirátském stánku na Letné? Přidej se do skupiny Prague Pride Piráti 2019. Přípravy jsou v plném proudu a ve skupině se dozvíš vše potřebné. Kdo nemá facebook, může se přímo obracet na Marcelu (marcela.sroubkova@pirati.cz).

 

Setkání Pirátů ve Strážnici pod Ralskem

Setkání pro Piráty z celé ČR, kde se můžeme více poznat a poznáme i zdejší region.

Program:
Sobota 10. 8.
od 10:00 - Příjezd účastníků.
12:00 - Oběd (vegetariánský společně připravený) - případně se dá objednat v nedaleké restauraci (100 m).
13:00-17:00 - Organizovaná společná "poznávací procházka" na zámek Vartenberk - zajistíme komentovanou prohlídku, běžně se zde nekonají. Muzeum ve Stráži - po dohodě bude otevřeno jen pro nás - místní historie a historie těžby Uranu.
- Procházka kolem jezera.
17:00 - až co vydržíte - Volná zábava u dobrého pití a jídla, deskovky, toulky po okolí, sportovní vyžití na cyklostezce/kurtech.

Neděle 11. 8.
9:00-10:00 - Snídaně (každý ze svých zdrojů, ve městě je Penny).
10:00-12:00 - Volná zábava - deskovky, toulky po okolí, spotrovní vyžití na cyklostezce/kurtech.
12:00 - Oběd (vegetariánský společně připravený) - případně se dá objednat v nedaleké restauraci (100 m).
13:00 - jízda na člunu a zájemci si můžou zkusit vodní lyžování - případně volná zábava pro ostatní.
19:00 - Pro kulturychtivé koncert The Beatles revival a Karel Kahovec, vstupné 150,- (děti do 6 let zdarma), na nádvoří zámku Vartenberk.

 

Piráti vypsali několik výběrových řízení

Bylo vypsáno několik nových velmi zajímavých výběrových řízení!
Hlas se, sdílej a řekni o tom kamarádům, sharing is caring. :)

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Dnešním borcem se stává Pavel Štěpánek, tedy Štěpus neboli Frettek.
Pavel vystudoval veřejnou správu, prošel několika zaměstnáními, kde se věnoval převážně mládeži. Pracoval jako streetworker, instruktor snowboardingu a adrenalinových aktivit nebo v nízkoprahových zařízeních. Dlouhodobě pracoval v zahraničí. Podniká v oblasti služeb, výuky zimních sportů, obchodu, administrativní správy, marketingu a poradenství. Je zkušeným barmanem i baristou. V současnosti se věnuje Pirátům a své rodině.

Pavel je krajským koordinátorem pro Pardubický kraj a současně místostarostou města Chrudim.
Je renesanční osobnost, která se umí pro věc nadchnout a svědomitě ji dokončit. Soustředěnost, s kterou do toho jde, mu dovoluje fungovat i na více kolejích. Jeho charisma tě osloví a jeho vzhled oslní (říká jeho žena, myslíme si to všichni). Svůj život žije naplno na všech frontách. Je upřímný a nebojí se kritiky - přijmout ji i dát. Někdy se chová jako holka, ale to bude tím, že jeho dvojče je holka. Pavel se neustále sebevzdělává a hodně na sobě pracuje. Nicméně ponožky pořád hází vedle postele a naruby. :D

Nedávno Pavel vyhrál výběrové řízení na celostátního volebního koordinátora, k čemuž mu velmi gratulujeme. Pardubický kraj tedy čeká nový koordinátor a nás všechny příjemná komunikace během voleb.

Moc díky Pavlovi za všechno, co pro Piráty dělá, ať už jako koordinátor, místostarosta nebo dobrovolník.
Na nové pozici mu přejeme hodně štěstí, elánu a trpělivosti.
Díky Pavle, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz