Interní newsletter: Pirátský newsletter 29/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už devětadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Strategický krajský den

V pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 proběhne v Praze strategický krajský den, místo bude upřesněno dle počtu potvrzených účastníků.
Jedná se o celodenní ideové setkání zájemců o čelo budoucích kandidátek do krajských voleb s gesčními poslanci a zástupci resortních týmů jakož i spolupracujícími experty nad tématem rozvoje venkova a regionů.

Cíle:
• Prohloubení pirátského programu pro rozvoj krajů/regionů → příprava na krajské volby
• Vytipování klíčových oblastí, na které se chceme soustředit
• Navržení dalšího postupu pro práci ve zformovaných týmech a příprava celorepublikového i krajských programů

Na programu se stále ještě pracuje, nicméně již teď můžeme slíbit mnoho zajímavých přednášejících a prostor pro debatu a braintorming. Společně se pokusíme postavit základní pilíře, na kterých pak kraje budou moci stavět své programy.

 

CF 2020

Bylo svoláno zasedání celostátního fóra Pirátů. Už teď tedy víme, že zasedání CF bude probíhat 11.-12.1.2020 v Ostravě.

Ivan Bartoš píše:
"Vážené Celostátní fórum, Piráti a Pirátky, příznivci, sympatizanti a přátelé,
z pozice předsedy strany svolávám na základě rozhodnutí Republikového předsednictva ze dne 1.7.2019 (https://redmine.pirati.cz/issues/21557) zasedání Celostátního fóra České pirátské strany na víkend 11. - 12. ledna 2020 v Ostravě.
S provozovateli prostor zatím jednáme, přesné místo konání a další informace budou upřesněny jakmile budeme mít vše závazně potvrzeno."

Na přípravě CF bude samozřejmě hodně práce a proto budeme moc rádi za každého dobrovolníka, který se bude chtít zapojit do příprav. Zájemci nechť se hlásí Veronice Murzynové na mail veronika.murzynova@pirati.cz

 

Výběrová řízení

Bylo vypsáno několik nových velmi zajímavých výběrových řízení!
Hlas se, sdílej a řekni o tom kamarádům, sharing is caring :)

 

Pirátské IT systémy

Probíhá sběr informací pro pirátské IT systémy/weby.
Co byste chtěli/potřebovali, abychom jako strana měli k dispozici? Dejte o tom prosím vědět a napište požadavky a nápady do dokumentu.
Vedoucí Technického odboru děkuje všem, kteří již připomínkovali. Připomínkování je otevřeno všem a lidé, kteří připomínkují, budou následně osloveni s nabídkou zapojení se do dalšího procesu.

 

Členský podnět

Podporu pro rozeslání získal členský podnět.

 

Prosba o zaslání vzdělávacích materiálů

Personální odbor vás prosí o zaslání jakýchkoli vzdělávacích materiálů, které máte. Máte skvělý návod nebo prezentaci, která by se mohla hodit?
Pokud ano, zašlete ji na mail michaela.kleslova@pirati.cz. Personální odbor vám ze srdce děkuje!

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Lucia Šiřinová.
Lucka je členkou místního sdružení Zlín a už od chvíle, kdy se stala příznivkyní Pirátů se zapojuje jako aktivní dobrovolník, ať už jde o roznos Pirátských listů nebo pomoc s realizací různých akcí.

Kdysi se pár let podílela na růstu jednoho aukčního portálu, kde vybudovala zákaznický servis pro ČR a SK. Z této doby si odnesla lásku k logické a efektivní provázanosti kroků u čehokoliv a to ji občas vede k otázkám na pro jiné možná nepodstatné věci - například: "Co se pak stane s těmi bannery?". Tyto otázky potom umí přetavit například v pirátské recyklační dílny, při kterých si z pirátslých bannerů mohl ve Zlíně a Praze kdokoliv ušít tašku nebo obal na notebook. Další dílny budou již brzy i v jiných městech.

Lucce tímto děkujeme za její neutuchající nadšení, za to, že vdechuje bannerům nový život a učí Piráty, co to je up-cycling. A v neposlední řadě za to, s jakým odhodláním to dělá.
Díky Lucko, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz