Interní newsletter: Usměrňujeme Dona Pabla (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

posíláme další várku novinek.

🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑CF🤼🤼🤼

Volba vedoucí/ho PO

🙋‍♂️🙋‍♀️ Ve středu 28.6. od 18:00 proběhne moderovaná diskuse k volbě vedení Personálního odboru.

Diskusi bude moderovat předsedající Tereza Vovesová.

Otázky můžete již dnes klást na CodiMD po jejich zodpovězení a pokud zbyde čas, bude následovat živá diskuse.

Z diskuze bude pořízen záznam a zveřejněn tv.pirati.cz.
Jedná se o interní volbu, diskuze bude přístupná pouze členům a RegP.

Mimořádné zasedání CF

👉 Bylo zahájeno jednání CF 14/2023 Sestavení pořadu mimořádného zasedání CF 2023 v Praze . Podávat návrhy na body programu je možné do 18.7.

 

📌RP na nástěnce📌

V nové pirátské nástěnce naleznete i sekci vedenou republikovým předsednictvem. Budeme zde přidávat informace z našich zasedání, které jsou leckdy zajímavé a důležité, oznamovat, na čem zrovna pracujeme či co připravujeme. Určitě nás v nástěnce sledujte, aby vám nic neuniklo.

 

🤝🏾Online zasedání RV příští čtvrtek🤝🏽

Zveme Vás na online zasedání Republikového výboru příští čtvrtek 29.6.2023 od 18 hodin jitsi. Jednat budeme o pracovních skupinách RV, fundraisingu strany, změně článku 2 stanov či o dalším postupu ve věci setrvání Pavla Blažka ve funkci ministra spravedlnosti. Harmonogram zasedání naleznete na mraku..

 

Pirátský obchod: Na léto: něco nového ✅, něco starého ✅…

Prázdniny jsou za dveřmi a Pirátský obchod.je tu pro Vás, aby Vás na ně vybavil.
Připněte se zinkovou šipku, oblečte triko triko a můžete naskočit na vlny léta!

Kromě letní kolekce, máme samozřejmě i stálou klasickou nabídku, ale také výprodej., který byste si neměli nechat ujít. Navštivte náš e-shop a nechte se našimi produkty zaujmout!

 

💰 Kancelář strany prodává nepotřebný majetek 💰

Řešíte dárek za vysvědčení nebo přemýšlíte o novém iPhonu pro sebe na prázdniny?
Pirátská strana nyní odprodává nepotřebný drobný majetek za výhodné ceny.
Momentálně jsou k odkupu:
iPhone SE 2022 černý 64GB za 9990,-
iPhone SE 2022 černý 64GB za 9990,-
Airpods 3 za 3290,-
Vše v nepoškozeném originálním balení bez vad a stále ještě v záruce.
V případě zájmu kontaktujte kancelář stany nebo koordinátory PiCe Praha.

 

🏕 PIRÁTSKÝ LETNÍ KEMP 2023

15. - 22. 7. 2023
Máme poslední chatku bez soc. zař. + spoustu místa na stany.
Více informací včetně ceníku a přihlášky najdeš na webu.

🎓 Záznamy a vzdělávací události najdeš na: https://sako.pirati.cz

LARP 2
22.-24.9.2023
Nový formát lídrovského kurzu. Víkend na úžasné chalupě (dům zaniklých řemesel v CHKO Kokořínsko) s lektorem Filipem Vítkem se zaměřením na autentické vůdcovství a kmenový leadership.
Více info zde

⚠️ KOMPOT - CON Podzim 2023
18.11. 2023 - Prostor NOD , Praha

KOMPOT - CON je konference pirátských krajských a komunálních politiků a političek, a také událost na které nesmíš chybět, pokud jsi aktivní Pirát nebo Pirátka a chceš se seznámit s kolegy a kolegyněmi napříč ČR!

Mrkni na připravovaný program:

 

Kde jsme vidět? 👁️👀👀👁️

Jednoznačně dál podporujeme Úmluvu o potírání a prevenci násilí, která ve středu prošla vládou a nyní ji bude projednávat Poslanecká sněmovna. Úmluva se vymezuje nejen proti sexualizovanému či domácímu násilí, navrhuje také kroky k posílení prevence, lepší ochraně obětí a zranitelných skupin.

Zastavení marných a bagatelních exekucí je výhodné jak pro dlužníky, tak i pro celou společnost a stát. Za návrat lidí z dluhových pastí jsme bojovali už v minulém volebním období a nyní návrh všech předsedů poslaneckých klubů včetně Pirátů prošel ve Sněmovně prvním čtením. Týkat se bude dle odhadů Exekutorské komory až 80 tisíc osob. Celkem i s výhledem na další roky půjde o zastavení až dvou milionů exekucí.

Ministr zahraničí Jan Lipavský prosadil seznam opatření, které přehodnotí vztahy s Putinovým režimem. Díky nim se nejenom sníží diplomatická přítomnost Ruska v České republice, ale také energetická závislost na této zemi.

Zástupci Mladého Pirátstva v čele s předsedkyní Kateřinou Stojanovou představili na akci pod záštitou poslankyně Kláry Kocmanové průzkum k palčivému problému mladé generace – studentskému bydlení a ekonomické situaci studentů. Ten potvrdil, že se vysokoškolské koleje stávají čím dál tím méně dostupnými. Naším cílem vždy bude podporovat mladé lidi v tom, aby mohli naplno realizovat svůj potenciál, v čemž jim nyní bohužel leckdy brání finanční situace.

Europoslankyně Markéta Gregorová spustila v uplynulém týdnu osvětovou kampaň “Píše se to AI”. Ta si klade za cíl otevírat pro českou veřejnost témata přicházející s rozvojem nástrojů umělé inteligence, a to nejen formou podcastů, videí a článků, ale také prostřednictvím debat s občany.

Celostátní fórum Pirátů schválilo usnesení, podle kterého z pohledu členské základny setrvání Pavla Blažka ve funkci ministra spravedlnosti ohrožuje důvěru ve spravedlnost a právní stát České republiky i plnění cílů programového prohlášení vlády. Usnesení reaguje na možný střet zájmů ministra spravedlnosti ve vztahu k prošetřování bytové kauzy v Brně a některé jeho kontroverzní kroky, o kterých bylo v posledních měsících informováno protikorupčními organizacemi a investigativci.

Zastrašování, stalking a další mafiánské praktiky si zažil skaut, který upozorňoval na provoz nelegálních billboardů ve svém okolí. Toto chování jak z devadesátek je daleko za hranou a my to tak nenecháme, i proto se tomu začal věnovat náměstek ministra vnitra Lukáš Kolářík. Ukázalo se, že šmejdské praktiky firmy z jihu Čech nejsou zdaleka ojedinělé a podobné problémy hlásí i z dalších obcí.

 

PODPOŘTE LESNÍ KLUB VLČÍ MÁK: MÍSTO, KDE DĚTI ROSTOU S PŘÍRODOU🥀🥀🥀

Lesní klub Vlčí mák je alternativní předškolní vzdělávání pro děti od 3 do 7 let v Havlíčkově Brodě. V klubu tráví děti většinu času pod širým nebem, učí se lásce k přírodě, respektu k sobě i okolí a rozvíjejí svou kreativitu a samostatnost.

A proč potřebujeme vaši podporu? Abychom mohli poskytnout dětem bezpečné, pohodlné a inspirativní prostředí v jurtě, potřebujeme dovybavit její interiér i exteriér. Celková částka, kterou potřebujeme získat na tyto položky je 150 000 Kč.

Vaším darem také podpoříte naši vizi: umožnit těm nejmenším krásné dětství uprostřed přírody, kde se mohou rozvíjet jako šťastní, zvídaví a zodpovědní lidé.

Pomozte nám měnit svět! Přidejte se k našemu týmu fundraisingu a staňte se součástí inspirativních projektů, které mají smysl. Hledáme dobrovolníky, kteří touží pomáhat s rozvojem fundraisingu u Pirátů. Hledáme lidi, co se chtějí rozvíjet a rádi obohacují svůj život o nové zkušenosti. Všechno ostatní naučíme a vysvětlíme. Kontakt: michal.zachar@pirati.cz

 

🧮Vnitrostranická volební kalkulačka pro Eurovolby🧮

👉 Probíhá sběr otázek pro vytvoření volební kalkulačky pro primárky do eurovoleb. Otázky můžete vkládat do tohoto vlákna.

 

Děkujeme vám za to, že jste s námi a podporujete naši práci. Vaše dary jsou pro nás neocenitelné a umožňují nám realizovat naše programové vize a klíčová témata. Můžete nás podpořit jakoukoliv částkou na úrovni centrály nebo kraje a místního sdružení . Každý dar je pro nás cenný a motivující!

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor
matej.kubicek@pirati.cz