Interní newsletter: Začínají prázdniny? (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

Posíláme Vám pravidelnou dávku informací.

🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑CF🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑

Vedoucí PO
Bylo zahájeno jednání CF 12/2023 Volba vedoucí/ho Personálního odboru. Navrhovat kandidáty může skupina členů, RV nebo RP do 22. června.

Stanovisko strany k ministru spravedlnosti
Bylo zahájeno zrychlené jednání CF 13/2023 Pozice Pirátské strany k Pavlu Blažkovi. Doba na rozmyšlenou potrvá do 15. června a příští víkend budeme o návrhu hlasovat.

Europrimárky
Upozorňujeme členy, kteří přemýšlí o kandidatuře do evropských primárek, že krajské nominace jsou v plném proudu, prvním z nich končí v příštím týdnu doba pro navrhování. Jednání zahájilo již 12 krajů, všechny jsou oznámeny v hlavním vlákně k eurovolbám.

 

Kde jsme vidět? 👁️👀👀👁️

Vejška k nezaplacení! Mladé Pirátstvo spolu s Klárou Kocmanovou zvou na představení výsledků průzkumu dostupnosti studentského bydlení. Bude i debata s odborníky a zástupci dotčených institucí. Doražte za námi v pátek 16. června v 15:00 do pražského Kampusu Hybernská.

Konspirační weby už nedosáhnou na veřejné peníze. Ministerstvo pro místní rozvoj pod vedením Ivana Bartoše připravilo metodiku, která pomůže veřejným institucím zajistit, aby se jejich online inzerce neobjevila na portálech, na nichž by mohla poškodit jejich dobré jméno. Mezi ně patří právě zmíněné konspirační a dezinformační weby.

Putinův režim útokem na Kachovskou přehradu pokračuje ve svých válečných zločinech. Ministerstvo zahraničí pod vedením Jana Lipavského proto posílá Ukrajině mimořádnou pomoc ve výši deseti milionů korun na pomoc s evakuací civilistů a s důsledky zničení přehrady. Ukrajina potřebuje naši pomoc!

Rostlinná mléka, která jsou oproti tomu živočišnému alternativou či jedinou možností pro řadu lidí, budou spadat do snížené 12% sazby DPH. Původní návrh konsolidačního balíčku Ministerstva financí řadil živočišná mléka do snížené sazby DPH, zatímco ta rostlinná do 21% sazby, což nám nepřišlo fér. Na změnu apelovala Klára Kocmanová a v připomínkovém řízení ji navrhlo Ministerstvo zdravotnictví i Ministerstvo pro místní rozvoj. Uspěli jsme a snížená daň tak bude platit pro všechny typy mlék.

Boj proti geoblockingu pokračuje. Marcel Kolaja tento týden vyzval Evropskou komisi ke změně nařízení z roku 2018. To ve svých výjimkách umožňuje blokování audiovizuálního obsahu. „Při cestování do sousedních zemí jsme zvyklí na to, že fyzické hranice prakticky neexistují. Jsme hrdí na náš jednotný trh. Když ale dojde na prostředí Internetu, naprosto proti vší logice se ještě stále obsah odvíjí od toho, ve které zemi zrovna jsme,” říká Kolaja.

 

🚋RP ruší výjezdní zasedání v Ostravě🚋

Bohužel musíme oznámit, že výjezdní zasedání v Ostravě, které bylo avizováno na neděli 25.6., musíme z časových a organizačních důvodů zrušit. O náhradním termínu vás budeme informovat.

 

📌📌📌Nástěnka TO📌📌📌

Ve čtvrtek 15.6. od 17:00 nepropásni online DISCO týkající se nové Nástěnky a problémů s pirátskými emaily!
Připoj se tu:

Zveme tě také na pololetní konferenci TO (2.7.2023 hybrid online/PiCe Praha), na které budeme diskutovat plány a priority odboru na rok 2024. Do této diskuze se můžeš připojit s vlastními návrhy a nápady!

DALŠÍ INFORMACE SLEDUJTE NA WEBU TO:

 

🍏RV nelení🍏

Tento týden jednáme o aktualizaci dlouhodobého programu v bodě Rovnoprávnost a čeká nás víkendové hlasování o změně Jednacího řádu RV a také o změně pravidel pro pracovní skupiny RV.

Do diářů si můžete zapsat termín příštího online zasedání, které proběhne ve čtvrtek 29.6. od 18 hodin.

Jistě jste zaznamenali, že Celostátní fórum odvolalo jednu členku RV. Janka Michailidu byla dlouhodobě jednou z nejaktivnějších členek v RV a odvedla obrovský díl práce. Děkujeme jí za čas a energii, které do RV v posledních letech investovala.

 

💰Podpořme Slováky! 🎁

Blíží se historická příležitost změnit Slovensko k lepšímu. V parlamentních volbách, které se konají v sobotu 30. září 2023, se Piráti pokusí získat co nejvíce hlasů a mandátů.

Slovenští Piráti mají jasnou vizi pro budoucnost Slovenska, ale potřebují vaši podporu, aby ji mohli uskutečnit. Proto vás žádáme o podporu na jejich volební kampaň.

 

📚Vzdělávání📚

LAST CALL: Lídrovský kurz!

10.-11. června, PiCe Praha
Poslední možnost naskočit. Více na webu, včetně možnosti registrace.

🏕 PIRÁTSKÝ LETNÍ KEMP 2023
15. - 22. 7. 2023
Poslední chatky!
Více informací včetně ceníku a přihlášky najdeš na webu.

🎓 Záznamy a vzdělávací události najdeš na:

KOMPOT - CON Podzim 2023 - Praha
18.11. 2023 - Café NOD - SAVE THE DATE!

KOMPOT - CON je konference pirátských krajských a komunálních politiků a političek, a také událost na které nesmíš chybět, pokud jsi aktivní Pirát nebo Pirátka a chceš se seznámit s kolegy a kolegyněmi napříč ČR!

 

📎AO📝

Členové strany mají nově na fóru svá jména zvýrazněné tučným písmem. Registrovaní příznivci zůstávají nadále slabě. Věříme, že to předsedajícím i členům pomůže v orientaci.

Byla aktualizována vyhláška AO k Jednacímu řádu. Upřesnil se způsob rozhodnutí o neveřejnosti jednání nebo se stanovila lhůta pro dodání úvodního slova. Celou vyhlášku naleznete zde.

 

Hezký víkend,

Děkujeme vám za to, že jste s námi a podporujete naši práci. Vaše dary jsou pro nás neocenitelné a umožňují nám realizovat naše programové vize a klíčová témata. Můžete nás podpořit jakoukoliv částkou na úrovni centrály nebo kraje a místního sdružení . Každý dar je pro nás cenný a motivující!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor
matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335