Pirátský newsletter - Liberecký kraj: Červen (zpět)

Co se děje v pirátské červnové trávě? Dozvíte se vše a ještě něco navíc! Tak nožky nahoru a pohodové čtení.

💡 Zasedání krajského fóra v Jablonci nad Nisou 17.6.2023

V soboru 17.6.2023 zasedne KF v hotelu Rehavital.
Mezi hosty přivítáme delegaci z centrálního volebního štábu, ale hlavně Markétu Gregorovou a Marcela Kolaju z Evropského parlamentu.
Tématem zasedání bude příští super volební rok a další.
Pokud se chcete zúčastnit zasedání, klikněte níže na Registrační formulář.

👩‍🚀 Krajští zástupci v Republikovém výboru

Novým členem RV byl celostátním fórem zvolen náš Tomáš Martínek. Nyní nás ještě čeká volba krajského zástupce, rozpravu můžete sledovat na fóru zde .
Od obou nově zvolených zástupců si slibujeme nejen celkový přínos do RV, ale i přímý tok informací o tom, co se děje v trávě, v krajích a na Centrále.

Ohlédnutí za Celostátním fórem 2023 Liberec

Před měsícem se Liberec proměnil v jeden velký pirátský festival. Do rukou krajského sdružení Pirátů Libereckého kraje vložilo Republikové předsednictvo České pirátské strany důvěru a pro nás je to příležitost ohlédnout se za akcí, která nám umožnila potkat se po třech letech na jednom místě. A jestli si to chcete připomenout, tak jsme připravili takové malé shrnutí z pohledu organizátorů.

♥️ I v měsíci lásky Piráti měnili budoucnost

>> Ministerstvo zemědělství chtělo zakázat produkty s CBD. To neuniklo naší pozornosti a Piráti společně s národním protidrogovým koordinátorem Jindřichech Vobořilem zasedli za jednací stůl tak pevně, že z tohoto nápadu sešlo. >> Českolipané se dočkají rychlého občerstvení KFC a McDonald’s. Jenže obojí pod okny obyvatel sídliště Lada, aniž by se město pokusilo o věci diskutovat. >> První krajská fotovoltaická elektrárna je na střeše Střediska ekologické výchovy STŘEVLIK, dík Vaškovi Židkovi a Zbyňkovi Miklíkovi. >> V Turnově si připomněli, že je jako první město v tehdejším Československu před 33 lety opustila Rudá armáda. Adieu C.A. >> I díky nasazení Daniely Weissové z pozice předsedkyně výboru sociálních věcí se podařilo navýšit předfinancování sociálních služeb na příští rok v Libereckém kraji o 1,5 násobek. >> Honza Hruška na regionálním setkání Národní sítě Zdravých měst ukázal, jak zapojovat veřejnost do veřejného dění. >> K v pravdě historické události dojde 13. června 2023 v Rokytnici nad Jizerou. Je svolána Ustanovující schůze Místního sdružení Horní Pojizeří. Takže pokud ve vaší v blízkosti nebo ve vzdálenosti teče Jizera ve svém horním toku, zapojte se.

💪 Piráti pracují pro vás a s vámi. Pokud oceňujete naši zastupitelskou práci a naše aktivity v kraji, podpořte nás darováním.

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter

Sdílení je aktem lásky.
Pamatujte si, že pokud tento e-mail nepošlete během 10 minut dalším 10 lidem, začnou jezdit kamiony i o víkendu a to nechceš!

Buďte zdrávi a těšíme se na Vás osobně na zasedání krajského fóra v Jablonci nad Nisou.

Hana Černošová
koordinátorka krajského sdružení Liberecký kraj