Pirátský newsletter - Liberecký kraj: Květen (zpět)

Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas. A po chvilce poezie pirátský květnový newsletter.

Máme to za sebou! Liberec tři dny žil celostátním fórem

Největší pirátská akce roku – Celostátní fórum – obsadila na poslední tři dny dubna Liberec. Po warm-up party v libereckém Spotu proběhlo v libereckém Domě kultury celodenní zasedání fóra následované vydařenou afterparty, na které svůj set zahrál třeba Omnion i Ivan Bartoš. Neméně podařená byla večerní debata k návykovým látkám předznamenávající nedělní program nabitý workshopy v kině Varšava. Neschválil se sice žádný zásadní mezník v programu Pirátů, ale celou dobu jsme vnímali, jak moc spolu lidé chtějí diskutovat. A nejdůležitější zpráva pro náš kraj – dokázali jsme to! 🙏 Díky Hance Černošové především, ale také díky vám všem, kteří jste se podíleli na organizaci a programu akce.

 

I z malých věcí můžeme mít radost

Piráti v Železném Brodu uklidili stezku Kopáňku, v České Lípě pak okolí ZŠ Lada, a to při akci Ukliďme Česko. >> I za malých věcí můžete mít radost, třeba když na zastávce Vysokoškolské koleje v Liberci konečně přibude přístřešek. >> Liberec pod vedením Honzy Hrušky spustil další ročník participativního rozpočtu navýšeného na 8 milionů korun. >> Zbyněk Miklík se stal mentorem studentských týmů v soutěži Ideathon, přičemž řešili, jak pracovat s otevřenými daty. >> Historicky prvního oddání stejnopohlavního páru v kraji se ujal Petr Slanina. >> Václav Židek řešil Turów, nejprve se setkal s ministrem životního prostředí ohledně přístupu k informacím, na konci dubna pak Liberec hostil trojstrannou konferenci k spravedlivé transformaci území zasaženého těžbou hnědého uhlí. Tam byl zase jiný ministr, který se problémy v regionech zabývá více, Ivan Bartoš. >> Na konci dubna Zastupitelstvo kraje projednalo největší rozpočtovou změnu roku o objemu 446 milionů korun, z nichž 92 % putuje do investic zlepšujících kraj. >> V Turnově se projednává směna budov pro základní a střední školy mezi městem a krajem, která by posunula dlouholeté snahy o základní školu v Turnově II. S podporou Pirátů.

 

🌿 Do kraje zavítá resortní tým Životní prostředí

Do našeho kraje zavítá resortní tým Životní prostředí. Od 19. do 21. května v Harrachově bude diskutovat politické cíle v oblasti životního prostředí, tedy především v sobotu, protože neděle počítá s turistickou části, nejspíše ve spolupráci s KRNAPem. Pokud se chcete zapojit, kontaktujte asistentku resortního týmu Ivanu Mrkvičkovou (ivana.mrkvickova@pirati.cz, 778 111 450). Pravidelné schůzky resortního týmu probíhají pravidelně on-line každou první středu v měsíci od 17:00 na odkazu http://jitsi.pirati.cz/rtzp.

 

🏴‍☠️ Pirátský letní kemp 2023

Prázdniny se blíží a plánujete dovolenou? Kus z ní můžete strávit s Piráty na Pirátském letním kempu. Stanou se z vás cestovatelé a cestovatelky, každý den navštívíte jiný kontinent. Již čtvrtý ročník pirátského letního kempu pořádá personální odbor České pirátské strany za účelem zábavy, her, vzájemného poznávání a propojování, vzdělávání a neformální diskuze o společných tématech. Jistý je termín konání: 15. - 22. 7. 2023 a místo konání: rekreační středisko Chaty Ratmírov.

 

Zasedání KF v červnu 2023

termín 20.5. pro nedostatek času na přípravu rušíme a přesouváme jej na červen. Nabízí se datum 17.6. nebo 24.6. Budeme jej diskutovat.
Všichni jsme byli mimořádně zaměstnaní přípravou a realizací CF, kde jsme pořádně zamakali.
Děkujeme za pochopení.

 


Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter

Sdílení je aktem lásky.
Pamatujte si, že pokud tento e-mail nepošlete během 10 minut dalším 10 lidem, Marek Benda se stane ústavním soudcem.

Buďte zdrávi a těšíme se na Vás osobně na zasedání celostátního fóra v Liberci.

Hana Černošová
koordinátorka krajského sdružení Liberecký kraj
hana.cernosova@pirati.cz
+420770113645


Leoš Křeček
mediální manažer pro Liberecký kraj
leos.krecek@pirati.cz
+420776353574