Interní newsletter: Pirátský newsletter 27/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už sedmadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Piráti vypsali několik výběrových řízení!

Bylo vypsáno několik nových velmi zajímavých výběrových řízení!
Zejména se začínají množit pozice do Europarlamentu.
Hlas se, sdílej a řekni o tom kamarádům!

 

Krajské volby se blíží!

A právě proto bychom vás rádi požádali o vyplnění dotazníku, které vám zabere asi tak 2 minuty.
Dotazník je anonymní, takže se nebojte napsat úplně cokoli.
Prosíme o jeho vyplnění do 10. 7.
Všem, kteří vyplní, předem děkujeme! :)

 

Připravujeme ideové setkání budoucích lídrů a čelních kandidátů do krajských voleb!

O co jde? Týká se to zahájení tvorby pirátského programu pro krajské volby.

Připravujeme ideové setkání budoucích lídrů a čelních kandidátů do krajských voleb s gesčními poslanci a vybranými zástupci dalších resortních týmů či spolupracujícími experty.

Krajské volby budou o vašich krajich - a ty nezná nikdo lépe než vy sami. Proto zvažujeme dvě možnosti, jak úvodní celodenní setkání připravit:
• Varianta 1 - Menší formát pracovního setkání v PiCe v pátek 30. srpna: dva delegáti z každého kraje + poslanci + vybraní odborníci/zástupci sněmovních resortních týmů.
• Varinata 2 - Širší konference ve větších prostorách: 5-7 zástupců z každého kraje, poslanci, krajští koordinátoři, zástupci z resortních týmů a odborníci.

Jaká varianta by se vám líbila? Vyplňte náš dotazník (do 7. července) a napište nám o svých preferencích!

(v minulém zpravodaji šla upravitelná verze, velice děkujeme všem kreativním jedincům, kteří ho upravili k obrazu svému a pobavili zbytek strany :D )

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Linda Matušková.
Linda je členkou MS Kroměříž, ženou jednoho muže, mámou dvou holčiček, fotografkou, podnikatelkou, učitelkou, milovnicí kávy a oddanou fanynkou Jima Hackera. Linda byla také kandidátkou v posledních eurovolbách. Ve svém volném čase by ráda sportovala a odpočívala u knížky v parku na dece, ale za posledních 5 let se jí to ani jednou nepodařilo.
Linda se nadchla posledními úspěchy Pirátů Prahy 6 v oblasti odplastování města a rozhodla se zpracovat celostátní koncepci eliminace jednorázových plastů na městské úrovni, tedy na úřadech, institucích města, školách a sportovištích (aktuálně jsou velkým problémem třeba městská koupaliště) a na městem pořádaných kulturních akcích, trzích atd. Zpracovala návrh pirátského TO DO LISTu opatřeného metodikou zavádění jednotlivých kroků vedoucích k omezení jednorázových plastů ve městech. Aktuálně probíhá celostátní odborná diskuse, po které bude projekt #městoneplastuje finalizován a nabídnut všem městům, zastupitelům, radním, kteří o to budou mít zájem.

Moc děkujeme za to, co děláš, LIndo.
Jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz