Interní newsletter: CF (zpět)

Ahoj,
Posíláme pár novinek před CF:

🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑RP🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑🧑‍🤝‍🧑

Tento víkend nás konečně čeká CF v Liberci! Přípravy byly dlouhé a náročné, přesto nás čeká skvělý víkend. Vše již začíná v pátek preparty v klubu Spot, následuje CF v Domě kultury a víkendový program ukončí workshopy v kině Varšava (případně i na dalších místech). Vše důležité naleznete zde: . Republikové předsednictvo v sobotu také uspořádá své pravidelné zasedání, od 19 hodin nás najdete ve VIP salonku. Kdo budete mít zájem se zasedání zúčastnit, napište prosím na email denisa.horakova@pirati.cz, poněvadž kapacita salonku je omezená, a proto musíme vytvořit seznam hostů.

Republikové předsednictvo by také chtělo poděkovat všem lidem, kteří se zapojili do příprav a organizace této velké události. Věříme, že událost bude stát za to a máme se na co těšit!

📺Mediálně atraktivní📺

První jméno na vnitrostátním sankčním seznamu. Návrh ministra zahraničních věcí Jana Lipavského schválila ve středu vláda. První osobou je Vladimír Michajlovič Gunďajev, známý též jako patriarcha Kirill.

800 milionů na obecní byty – Státní fond podpory investic (SFPI) spadající pod MMR podpoří programem Nájemní bydlení výstavbu nájemních bytů v obcích 800 miliony korunami. Ministr Ivan Bartoš představil další kroky, kterými resort zlepší bytovou situaci v ČR, mimo jiné počítá s evropskými zdroji ve výši přes 11 miliard korun.

V zemi, kde žijí, jsou rodina. Přijedou do Česka, a rázem jí nejsou. Naše zákony totiž neuznávají adopci stejnopohlavním ani nesezdaným heterosexuálním párem v zahraničí. Osvojené dítě se tak překročením českých hranic rázem ocitá právně bez rodičů! Klára Kocmanová to chce změnit a uspořádala proto na toto téma seminář, vystoupila na něm mimo jiné i soudkyně Evropské soudu pro lidská práva Kateřina Šimáčková.

Analytický tým Pirátů mapuje kauzu energetického holdingu Malina , který vybral od zákazníků téměř 1,5 miliard korun na zálohách, ale část zakázek nedokončil. S klienty firma přestala komunikovat a ti na ni teď podávají hromadné žaloby. Piráti shromáždili řadu podkladů o podle všeho nestandardním hospodaření, možném účelovém vyvádění majetku a klamavé reklamě. Všechny podklady odeslali na Vrchní státní zastupitelství v Praze, případu se budou dále věnovat.

Ministr Michal Šalomoun projednal s Radou vlády pro koordinaci boje s korupcí novelu zákona o státním zastupitelství a také zákon o lobbování. Rada po Ministerstvu spravedlnosti požadovala, aby v souladu s programovým prohlášením vlády novelu upravilo a zpřesnilo podmínky pro odvolání nejvyššího státního zástupce. V zákoně o lobbingu se rada postavila proti výjimkám a zákon by tak měl platit nejen na prezidenta republiky, ale také na asistenty poslanců a senátorů.

Klimatická krize na nic čekat nebude. Potřebujeme vědět, jak a kam se má Česko ubírat a jaké závazky má plnit. Třetina států EU i Unie samotná však své klimatické zákony a doprovodné plány, kam a jak se posunout, už má. Mikuláš Peksa s Klárou Kocmanovou chtějí, aby klimatický zákon vznikl také v Česku.

🆕Nový Republikový výbor zvolen, pokračuje dovolba🆕

Celostátním forem byli zvolení noví členové Republikového výboru Jan Lipavský, Zdeněk Hřib, Olga Richterová, Adam Zábranský, Andrej Ramašeuski, Janka Michailidu, Jakub Michálek, Jiří Hlavenka, Jana Skopalíková, Markéta Gregorová a Dominika Michailidu. Gratulujeme a vítáme fotbalovou jedenáctku!
Za padlé kandidáty a kandidátky budeme držet minutu ticha na Jitsi RV 4. května v 19:00, ale i oni mají ještě šanci v dovolbě, která probíhá.
Další zasedání RV proběhne v Přerově 13. května a uvidíme se také samozřejmě tento víkend v Liberci.

🗳️🗳️🗳️🗳️AO🗳️🗳️

CF - hlasování
V rámci zítřejšího zasedání celostátního fóra v Liberci bude probíhat několik hlasování. Hlasovat budeme tradičně prostřednictví Heliosu .
Upozornění na hlasování budou chodit prostřednictvím soukromých zpráv na fóru, emailem a SMS.

AO
Zahájení dovolby RV
Bylo zahájeno jednání CF ve věci doplňující volby zástupců celostátního fóra do republikového výboru.
Stávající nominace jsou platné a zároveň je možné nominovat nové kandidáty a to až do 12.5.

Výroční zpráva předsedy
Zde projednáváme výroční zprávu předsedy.
Alternativní a dodatečné návrhy lze předkládat do 8.5.

Aktualizace vyhlášek TO
Technický odbor aktualizoval pravidla pro evidenci a pořizování domén a vyhlášku o informačních systémech strany.

🧑‍💼Lídrovský kurz👩‍💼

10.-11. června, PiCe Praha
Vypisujeme další termín oblíbeného kurzu na rozvoj lídrovských dovedností.
Těší se na vás lektorský tým v silném složení: Marek Vích , Olga Richterová, Šimon Steffal a Michal Zachar.
Více na webu, včetně možnosti registrace.

📻🎙️Školení k novému Registru smluv, Markdown, CodiMD a Majáku📻

Zde najdete odkazy na záznamy ze školení k novému Registru smluv, Markdown, CodiMD a Majáku.
A pokud máte jakékoliv dotazy na TO, témata či problémy k řešení, nebojte se nás teď na CF na cokoliv zeptat osobně.

Krásný víkend,

Matěj Kubíček