Piráti Zlínský kraj: duben 2023 (zpět)

Vážení členové, příznivci, milí voliči!
Posíláme vám přehled dění posledního měsíce, pozvánku na blížící se celostátní fórum a upozornění na probíhající výběrové řízení.

Piráti se účastnili akce Ukliďme Česko

Ve Zlínském kraji jsme uklízeli na několika místech, a to ve Zlíně, v Uherském Hradišti, v Kroměříži, v Napajedlích a ve Stříteži nad Bečvou a společně jsme z přírody odnesli desítky kilogramů odpadu.

 

Zlínský kraj je zase o krok dál v kybernetické bezpečnosti, s přispěním evropských fondů do ní investuje 136 milionů korun

„V poslední době Krajský úřad Zlínského kraje i krajské příspěvkové organizace čím dál častěji čelí kyberútokům. Za poslední dva roky evidujeme jejich významný nárůst, tento vzrůstající trend sledujeme a průběžně reagujeme vhodnými opatřeními. Kybernetickou bezpečnost nelze podceňovat,“ upozorňuje radní Zlínského kraje Jiří Jaroš, zodpovědný za digitalizaci a dodává: „Jsem rád, že se nám podařilo získat významné finanční prostředky z evropských fondů, a to vůbec nejvíc ze všech krajů, a díky nim vybavíme krajský úřad a naše organizace tak, aby byly chráněny jejich systémy, cenná data, případně jsme minimalizovali dobu odstávky a škody napáchané viry, malwarem nebo jinými typy kybernetických útoků,“ dodává Jiří Jaroš.

 

V soutěži o nejlepší webové stránky obcí s rozšířenou působností ve Zlínském kraji zvítězil Zlín

„Ve Zlínském kraji se digitalizaci věnujeme velmi intenzivně. Naším cílem je, aby každá obec měla zpracovanou digitální technickou mapu, zabudovány optické kabely a aby nabízela portál občana s kvalitní webovou prezentací. S digitální technickou mapu rádi pomůžeme, s optickými kabely poradíme a co se týče webových prezentací, jsme tady dnes proto, abychom ty nejlepší pochválili a ocenili,“ řekl radní Jiří Jaroš.

 

Proběhl druhý pirátský swap

Ve Zlíně na náměstí Míru proběhl další dobročinný swap. Tentokrát mu dominovaly hračky a dětské oblečení, které našly své nové majitele. Zbylé věci, kterých bylo nyní podstatně méně, byly darovány charitě.

 

Report: To nejdůležitější z dubnového zastupitelstva Zlínského kraje

Naši pirátští zastupitelé - Hana Ančincová, Zuzana Fišerová, Jiří Jaroš a Jakub Zach si pro vás nachystali report svých úspěchů.
Veškeré detaily se dozvíte z odkazu níže:

 

Probíhá výběrové řízení na Mediálního pracovníka pro Piráty Zlínského kraje

Zájemci o tuto pozici se mohou přihlašovat do 2. května.

 

Podpořte Piráty

Pomoct Pirátům Zlínského kraje prosazovat své vize můžete i finančním příspěvkem na tomto odkaze.
 
Podpořit finančně celou Pirátskou stranu můžete zde.
 
Pokud chcete Pirátům pomáhat i jiným způsobem, kontaktujte naši koordinátorku Hedviku Dřevojánkovou .

 

A nakonec vás chceme pozvat na zasedání Celostátního fóra České pirátské strany

Letos se zasedání CF s doprovodným programem bude konat v Liberci v termínu 28. – 30. dubna 2023.

Po dlouhé době bude možnost se konečně osobně setkat, projednat, co je potřeba, vyměnit si zkušenosti napříč republikou a skvěle se pobavit. Setkání Celostátního fóra je stěžejní událost, kterou si umíme užít se vším všudy. I tentokrát vás čeká pestrý program.

 

A to už je z měsíce dubna vše.
Děkujeme, že se zajímáte!
Na další zprávy se můžete těšit zase za měsíc.
 
Přejeme vám hezký květen!