Pirátský newsletter - Jesenice - Jílové: Duben v Jesenici, Celostátní fórum a muzeum v Jílovém (zpět)

Zdravíme (nejen) Piráty a příznivce z našeho okolí.

Aktuálně se velké množství Pirátů připravuje na velké Celostátní fórum, setkání členů a příznivců z celé republiky, které se bude konat 28-30. dubna, tentokrát v Liberci. Na programu bude oficiální část včetně prezentace našich (ne)úspěchů na různých úrovních od komunálu až k europarlamentu, jednání o změnách našich stanov nebo třeba různé workshopy. Dojde také na neoficiální části, naplánovaných je několik party. Předpokládáme, že oficiální program bude možné sledovat opět i vzdáleně na streamu. Pokud chcete vědět víc, koukněte sem: https://cf2023.pirati.cz

Ještě než se přesuneme do Liberce, potkáme se i lokálně v rámci našeho místního sdružení. Tentokrát to bude na jednom z obvyklých míst - v Jesenici. Pokud budete mít čas a chuť, stavte se za námi:

Čas: středa 19.4. od 19:00
Místo: Restaurace a pivnice U klokana
Adresa: Budějovická 20, Jesenice u Prahy
Web: https://www.uklokana.cz

A nakonec jedna aktuální zpráva z krajského zastupitelstva: Naše muzeum 🏛 v Jílovém se dočká rekonstrukce! Krajští radní schválili projektový záměr pro Regionální muzeum, jehož součástí budou opravy a modernizace expozice Zlato ⚒. V rámci projektu dojde k nutné rekonstrukci budovy konírny, nádvoří a ohradní zdi. Modernizace se dočká i expozice, která vypráví příběh těžby zlata v Jílovém a okolí. Projekt za bezmála 50 milionů korun se bude ucházet o dotační prostředky z Evropské unie. Rada kraje zároveň rozhodla o poskytnutí příspěvku na tradiční akci Muzejní potlach (letos se koná 24. června).

A to je pro dnešek vše, děkujeme za pozornost :-)

Vaši Piráti z okolí Jesenice a Jílového