Interní newsletter: Obstruuje se a nebo ne, volejte Patrikovi.. (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

posíláme Vám pravidelnou dávku informací.

🍻Republikové předsednictvo čeká 19. 3. další výjezdní zasedání. 🚓

Tentokráte se uvidíme v Plzni a budeme se těšit na členy a registrované příznivce. Celá událost se zatím plánuje, ale o všem budete v dostatečném předstihu informováni.

 

📝Vnitřní organizace📝

Republikový výbor aktualizoval všeobecnou povolební strategii a návazně drobně i organizační řád v částech týkajících se zastupitelských klubů.

Podívej se na podrobnosti a přesné znění novely zde.

Na fóru probíhá procedurální hlasování k návrhu postupu u Stanov, zda na Zasedání CF budeme o nových návrzích Stanov hlasovat po odstavcích či vcelku.
Hlasujeme jen do zítřka 10:00!

 

📡Co se dělo?📡

Osvěta není zločin! V případě vydávání časopisu Legalizace si to ale soudy nemyslí. Robert Veverka, šéfredaktor časopisu, dostal pokutu 100 tisíc a jeho magazín pak dalších 150 tisíc korun.
To chceme a musíme změnit!

Jan Lipavský vystoupil již podruhé za půl roku v Radě bezpečnosti OSN, kde se zapojil do debaty o zachování míru a bezpečnosti na Ukrajině. Jeho vystoupení je důkazem českého odhodlání prosazovat mír a bezpečnost na mezinárodní scéně.
Zároveň ukazuje, že hlas Česka ve světě má stále větší váhu.

Měli bychom mít vyšší cíle ohledně ochrany klimatu? Poslankyně Klára Kocmanová uspořádala ve spolupráci s naším europoslancem Mikulášem Peksou seminář ve Sněmovně a následně o tématu mluvila v Českém rozhlase.
Účastníci workshopu se shodli, že by Česko mělo přijmout klimatický zákon.

Ivan Bartoš finišuje zákon o podpoře bydlení. Trh s byty v Česku selhával už delší dobu a loni se to projevilo naplno. Selhal ale i stát – přes všechny sliby minulých vlád stále chybí zákon, který by dostupnost bydlení řešil.
Nenecháme to tak.

Veřejné zakázky má velká část Česka v hlavě zafixované jako černou díru na peníze. A nelze se jim divit. Slíbili jsme, že to změníme.
Proto prosazujeme tři základní pilíře v oblasti moderního zadávání veřejných zakázek.

Navýšení a valorizace rodičovského příspěvku? Myslíme na rodiny s dětmi a chceme, aby měly v této těžké době dostatek peněz a nestrádaly. Naším cílem je pravidelná valorizace na základě průměrné mzdy, nikoli inflace, jako je tomu u důchodů.
Téma řeší Olga Richterová.

Od letošního roku bude mít datovou schránku nově 2,2 milionu živnostníků a právnických osob, jako jsou spolky, společenství vlastníků a různé další organizace. Jaké nám datové schránky přináší výhody?
Dozvíte se v Reflektoru Jakuba Michálka.

 

♨️KOMUNÁLNÍ FÓRUM & FÓRUM KRAJSKÝCH ZASTUPITELŮ🌱

KOMPOT - CON & FKZ BŘEZEN 2023
25.3. Brno
Jarní KOMPOT - CON proběhne v sobotu, 25. 3. v Brně a můžete se těšit na velmi zajímavé hosty.
Zveme všechny Pirátky a Piráty, kteří je aktivně podílejí nebo se podílet chtějí na rozvoji oblasti, kde žijí.
Označ si v kalendáři poslední sobotu v březnu a sleduj web pro aktuální informace.

! Poslední místa na DEVELOPMENT CENTRUM
11.3. 2023
9:00 - 16:30
Pirátské centrum Praha
Jakým oblastem se na DC věnujeme?
- komunikační dovednosti
- schopnost práce v týmu
- kvalitu organizace práce
- efektivitu práce s informacemi
- orientaci v textu, schopnost extrakce nejrelevantnějších informací
- prezentační dovednosti
- lídrovské dovednosti
- odbornost

Více informací, včetně odkazu na registraci najdeš na webu.
Rychlá registrace na DC zde.

Kurz vede Jana Koláříková. S vedením DC a podobných rozvojových kurzů má mnohaleté zkušenosti jak v rámci pirátské strany, tak v jiných organizacích a týmech. Vedla například lídrovský kurz LARP, trénink metody SMART a metody radikální upřímnosti.

Příspěvek na kurz je 300,- Kč na osobu, v ceně je jednoduché občerstvení po celé trvání kurzu.

POZVÁNKA NA METROPOLITNÍ PIRATECON KE ŠKOLSTVÍ
18.3. Pirátské centrum Praha
Přijďte na celodenní nálož přednášek a diskusí na téma investice a inovace pedagogického procesu v rámci akčního plánování!
Více informací najdete již brzy v události.

PRO DALŠÍ VZDĚLÁVACÍ UDÁLOSTI SLEDUJ WEB SAKO.PIRATI.CZ

 

☁️Novinky za TO🌧️

REMINDER: 18.3. přecházíme z OnlyOffice na Collabora. Do 17.3. si uložte všechny rozpracované dokumenty na Mraku.

CHYSTÁME: Školení na Maják a na Markdown. Záznam z proběhlého školení kyberbezpečnosti najdete už dnes večer na Pirát TV.

Podrobnosti a další informace najdete na webu TO.

 

🌆Metropolitní PirateCon🌆

18. března proběhne v pražském PiCe Metropolitní PirateCon k aktuální agendě (hlavně krajského) školství: budeme se bavit o tom, jak rychle a udržitelně stavět školy, jak se v Praze a ve Středočeském kraji realizuje akční plánování (KAPy, iKAPy, RAPy), ale i třeba o revizích RVP a wellbeingu. Dopoledne proběhnou prezentace, odpoledne workshopy, na něž se už budou brainstormovat témata směrem ke krajským volbám. Všichni zváni - nebude probíhat online stream, ale z přednášek bude záznam pro využití KETy

 

🧑🏿‍💼Pětidenní stáž ve Sněmovně? U Olgy Richterové s radostí! 🧑🏻‍💼

Stáže probíhají vždy v týdnu, kdy zasedá Sněmovna. Začíná se v pondělí v poslanecké kanceláři Olgy, v Pirátském centru Na Moráni a pokračuje se v úterý a po zbytek týdne v kanceláři v Poslanecké sněmovně. Někteří se ptáte: stáž je bohužel neplacená. Cílem je, aby měli účastníci možnost navnímat, jak funguje politická práce ve Sněmovně, a udělali si vlastní představu.

Máte-li zájem, pošlete svůj životopis a pár vět ke své motivaci na e-mail nela@olgarichterova.cz. Termíny stáží v plenárních týdnech jsou již do července obsazeny, ale od září máme zase volno!