Interní newsletter: Pirátský newsletter 26/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už šestadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Přihlas svůj projekt - poslední šance!

Připomínáme, že bylo vyhlášeno nové kolo participativního rozpočtování.
Ještě upřesňujeme, že cílem PaRo je podpořit projekty s celostátním nebo veřejně prospěšným přesahem. Pokud byste se chtěli poradit, zda váš projekt splňuje podmínku celostátní působnosti, obraťte se buď na odbor, kterého se projekt týká, nebo na kancelář strany. Díky a těšíme se na vaše projekty!

Přihlášky lze podávat do 1. července 2019, tak honem, ať to neprošvihneš!

 

Piráti vypsali několik výběrových řízení!

Bylo vypsáno několik nových velmi zajímavých výběrových řízení!
Stále hledáme stálého volebního koordinátora, začínají se množit pozice do Europarlamentu.
Hlas se, sdílej a řekni o tom kamarádům!

 

Krajské volby se blíží!

A právě proto bychom vás rádi požádali o vyplnění dotazníku, které vám zabere asi tak 2 minuty.
Dotazník je anonymní, takže se nebojte napsat úplně cokoli.
Prosíme o jeho vyplnění do 10. 7.
Všem, kteří vyplní, předem děkujeme! :)

 

Připravujeme ideové setkání budoucích lídrů a čelních kandidátů do krajských voleb!

O co jde? Týká se to zahájení tvorby pirátského programu pro krajské volby.

Připravujeme ideové setkání budoucích lídrů a čelních kandidátů do krajských voleb s gesčními poslanci a vybranými zástupci dalších resortních týmů či spolupracujícími experty.

Krajské volby budou o vašich krajich - a ty nezná nikdo lépe než vy sami. Proto zvažujeme dvě možnosti, jak úvodní celodenní setkání připravit:
• Varianta 1 - Menší formát pracovního setkání v PiCe v pátek 30. srpna: dva delegáti z každého kraje + poslanci + vybraní odborníci/zástupci sněmovních resortních týmů.
• Varinata 2 - Širší konference ve větších prostorách: 5-7 zástupců z každého kraje, poslanci, krajští koordinátoři, zástupci z resortních týmů a odborníci.

Jaká varianta by se vám líbila? Vyplňte náš dotazník (do 5. července) a napište nám o svých preferencích!

 

Členský podnět

Podporu pro rozeslání získal členský podnět.

 

Pirátské IT systémy

Probíhá sběr informací pro pirátské IT systémy/weby.
Co byste chtěli/potřebovali, abychom jako strana měli k dispozici? Dejte o tom prosím vědět a napište požadavky a nápady do dokumentu.
Vedoucí Technického odboru děkuje všem, kteří již připomínkovali.

 

Test komunikační aplikace pirátů

Do veřejného masivního testování dospěly komunikační platformy chat.pirati.cz a zulip.pirati.cz. Do obojího se můžete přihlásit pomocí pirátské identity, případně se zeptejte vašeho KoKS, kterou aplikaci využívají. Vzhledem k odlišným preferencím různých lidí zatím poběží obě aplikace paralelně.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec je Helena Buchtová z Prahy.
Helenka je bakalářem v oboru ekologické a evoluční biologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, navazující studium zoologie se zaměřením na chování živočichů a člověka. V období studia začala pracovat ve Fyziologickém ústavu Akademie věd a momentálně dokončuje doktorát v oboru Neurovědy na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a ve Fyziologickém ústavu Akademie věd České republiky.
K Pirátům se dostala v roce 2017, když si šla zařídit voličský průkaz. Je symbolem toho, že pirátské počiny, které děláme směrem k veřejnosti, mají efekt, pokud se správně uchopí. Od té doby je zapojena v kampaních jako jeden z nejaktivnějších dobrovolníků, je členkou Pirátského divadla, má velký tvůrčí potenciál, vždy je připravena pomoci a má dar pouhou svou přítomností lidi okolo sebe nadchnout a strhnout pro jakoukoliv činnost.
Sama na otázku "proč právě Piráti" odpovídá "Piráti pro mě představují především lidskost. V tom pravém slova smyslu. V mých očích jsou ztělesněním ideálů 'žij a nech žít' , svobody a odvahy být sám sebou a dělat to, co milují". Dodává, že navzdory tomu, že její profesionální zaměření je úplně jiného rázu, jakákoliv práce pro Piráty má pro ni větší smysl.
Znáte ji z pražských akcí a ti, kteří neměli tu čest, si nyní mohou spojit úřednici z klipu o digitalizaci s jejím jménem.
Děkujeme Helence za to, že s námi je. ♥
Helenko, jsi borec!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz