Piráti Zlínský kraj: Únor 2023 (zpět)

Vážení příznivci, milí voliči!

Jaká osobnost nás navštívila, na jakých změnách se podíleli Piráti Zlínského kraje a jaké akce chystáme, se dozvíte v dnešním únorovém newsletteru.

RADA KRAJE SCHVÁLILA MIMOŘÁDNÉ SPORTOVNÍ DOTACE

 
„Jistě se shodneme, že sport a aktivní trávení volného času jsou velmi důležité nejen pro tělo, ale i pro duševní kondici. Podpora sportu je tedy důležitou kapitolou rozpočtu Zlínského kraje. Dnes jsme schválili mimořádnou individuální podporu pro několik žádostí, které se z nějakého důvodů nepodařilo zařadit do standardní systémové podpory.“ komentuje Jiří Jaroš, radní kraje pro oblast mládeže a sportu.

 

ŠKOLY NAJDOU NABÍDKU VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ KULTURNÍCH INSTITUCÍ NA JEDNOM MÍSTĚ

Portál Zkola.cz nově usnadní pedagogům výběr z nabídky vzdělávacích programů, které pro školy organizují především kulturní instituce Zlínského kraje.
„...cílem je zvýšit povědomí o umění a kultuře ve vzdělávání. Projekt má umožnit všem žákům seznámit se s kulturou a uměním, školám pomoci dosáhnout cílů z hlediska učebních osnov a zároveň rozvíjet společné porozumění a zapojení uměleckých, kulturních a vzdělávacích sektorů,“ vysvětlila radní Zlínského kraje pro oblast školství a kultury Zuzana Fišerová. „Kalendář kromě kulturních akcí zahrnuje také aktivity zaměřené na mediální gramotnost, průřezová témata ve školství, polytechnické vzdělávání či prevenci rizikového chování,“ doplnila radní.

 

V Čiperově vile ve Zlíně a ve hvězdárně ve Valašském Meziříčí vzniknou kulturní a kreativní centra

100 milionů 380 tisíc korun získá kraj na projekt v Čiperově vile ve zlínské čtvrti Burešov. Kraj chce vilu i přilehlý park zpřístupnit lidem. Rekonstrukce objektu a plánované expozice budou ctít historický i morální odkaz Dominika Čipery. „Areál chceme veřejnosti otevřít už v roce 2025. Vznikne tady nové kulturně-vzdělávací centrum, které bude sloužit k setkávání a zároveň posílení zájmu dětí a školáků o kulturní a kreativní odvětví," vysvětlila radní zodpovědná za kulturu a školství Zuzana Fišerová.

 

NOMINUJTE SVÉHO FAVORITA NA SPORTOVCE ZLÍNSKÉHO KRAJE ZA ROK 2022

 
„Prostřednictvím této ankety chceme vyzdvihnout společenský význam sportu a zdravého životního stylu.
 Je to jedna z možností, jak v dnešní přetechnizované a uspěchané době přilákat ke sportu a pohybu více dětí, mládež, ale i dospělé,“ uvedl krajský radní pro oblast sportu Jiří Jaroš.

 

OLGA RICHTEROVÁ NAVŠTÍVILA ZLÍNSKÝ KRAJ

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Olga Richterová přijela na pozvání statutární náměstkyně hejtmana Hany Ančincové, která ji doprovázela.
 
"...návštěva jako celek je pro mne velikou inspirací. Ráda vyjíždím mezi lidi. Přímo do zařízení, kde se daří pomáhat, jak v krizových situacích, tak dlouhodobě. Kde vidím soustavnou a kvalitní práci těch, kteří se nasazují. Sbírám tak informace, zároveň propojování dobré praxe napříč republikou dává smysl.
A taky naplňuje optimismem 🖤." napsala na svůj facebookový profil Olga Richterová

 

OLGA SE SETKALA SE ZLÍNSKÝMI PIRÁTY

Na konci své návštěvy Zlínského kraje proběhlo s Olgou neformální setkání v pohořelické hospůdce v přátelské atmosféře.
 
Olga tak zakončila svou návštěvu Zlínského kraje.  
Díky našemu setkání jsme si předali užitečné tipy, kontakty a domluvili další spolupráci.

 

SEBEOBRANA NA ŠKOLÁCH

"Blíží se uzávěrka prvního kola žádostí o dotace Zlínského kraje na kurzy sebeobrany pro žáky 2. stupně ZŠ 🔔.
V úterý odpoledne se uskutečnil webinář pro 35 zájemců ze základních škol, jehož cílem bylo seznámit s parametry vyhlášeného dotačního programu, představit uživatelské prostředí Formfilleru, přes který se žádosti vyplňují a zodpovědět všechny dotazy. " informuje na svém facebookovém profilu Zuzana Fišerová

 

BUDOUCNOST PRO BAŤOVKU

"Na dnešním zasedání Zastupitelstva představilo vedení Zlínského kraje a vedení nemocnice reálný plán modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati. Plán rozvoje vyvrcholí na přelomu let 2027 a 2028 výstavbou nového centrálního pavilonu. Tomu budou předcházet významné investice, které povedou k celkovému omlazení areálu a vytvoření kvalitního zázemí pro pacienty i zaměstnance. Jejich součástí bude například stavba nové porodnice, modernizace plicního pavilonu či rozšíření hematologicko-transfuzního oddělení. Záměr bude v následujících dvou měsících debatován s odbornou veřejností, v dubnu ho projedná krajské zastupitelstvo." píše na svém facebookovém profilu Hana Ančincová

 

UKLIĎME ČESKO

Piráti Zlínského kraje se připojí k iniciativě UKLIĎME ČESKO, která proběhne celorepublikově 1. dubna. Pokud byste se k Pirátům a jejich úklidové akci rádi připojili, sledujte naše sociální sítě, ať vám neunikne pozvánka. Podrobnější info dodáme i do příštího newsletteru.

 

A to už je z únoru vše.
Děkujeme, že se zajímáte!
Na další zprávy se můžete těšit zase za měsíc.
Přejeme vám hezký březen.