Interní newsletter: Pirátský newsletter 25/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už pětadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Participativní rozpočtování

Připomínáme, že bylo vyhlášeno nové kolo participativního rozpočtování.
Ještě upřesňujeme, že cílem PaRo je podpořit projekty s celostátním nebo veřejně prospěšným přesahem. Pokud byste se chtěli poradit, zda váš projekt splňuje podmínku celostátní působnosti, obraťte se buď na odbor, kterého se projekt týká, nebo na kancelář strany. Díky a těšíme se na vaše projekty!

Přihlášky lze podávat do 1. července 2019.

 

Piráti pracují!

Piráti prosadili klíčovou novelu, která ruší výjimky z registru smluv. Zrušení výjimky pro ČEZ nebo České dráhy bylo jedním z nejdůležitějších předvolebních programových bodů Pirátů. Přijetí novely bohužel vzhledem k obstrukcím ostatních stran trvalo celý rok, ale nakonec se nám tuto účelovou výjimku podařilo zrušit. Firmy jako ČEZ, České dráhy a další tak budou mít povinnost zveřejňovat své smlouvy na internetu v registru smluv.
Na novele se podíleli zejména Ivan Bartoš, Jakub Michálek a Ondra Profant. Děkujeme!

 

Návrh na mimořádný přezkum NDA

Bylo zahájeno hlasování k mimořádnému přezkumu rozhodnutí republikového předsednictva o novém vzoru NDA.

 

Odborné požadavky na ministry

Do 24. června lze připomínkovat dokument týkající se požadavků na budoucí ministry.

 

Zpětná vazba k Eurokampani

21. 6. proběhlo v pražském Pirátském centru setkání týkající se předávání zkušeností z kampaně. Hodnotili jsme, co se povedlo, co se nepovedlo, co bychom příště udělali jinak. Vznikl zápis, který účastníci ještě doplňují, a padlo mnoho dobrých nápadů. Po zpracování výstupů se s vámi o ně určitě podělíme.
Personální odbor také tímto děkuje všem, kteří se zúčastnili!

Abyste věděli, co se děje:
Vzniká pozice stálého volebního koordinátora, který bude nositelem know-how, zpracuje veškeré výstupy a podněty, bude se včas připravovat na další kampaň a bude k ruce dalšímu volebnímu manažerovi, abychom neopakovali chyby, kterých jsme se v minulých kampaních dopustili.
Právě probíhá výběrové řízení, můžeš se přihlásit!

Výstupy z kampaně vám dáme co nejdříve k dispozici, sledujte newsletter. :)

 

Pirátské IT systémy

Probíhá sběr informací pro pirátské IT systémy/weby
Co byste chtěli/potřebovali, abychom jako strana měli k dispozici ? Dejte o tom prosím vědět a napište požadavky a nápady do dokumentu.
Vedoucí Technického odboru děkuje všem, kteří již připomínkovali.

 

Test komunikační aplikace pirátů

Do veřejného masivního testování dospěly komunikační platformy chat.pirati.cz a zulip.pirati.cz. Do obojího se můžete přihlásit pomocí pirátské identity, případně se zeptejte vašeho KoKS, kterou aplikaci využívají. Vzhledem k odlišným preferencím různých lidí zatím poběží obě aplikace paralelně.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem se stává Radek Holomčík.
Radek je poslancem za Jihomoravský kraj a místopředsedou zemědělského výboru. Je také členem republikového předsednictva, který má v gesci personální odbor.
Zároveň je to hrdý otec krásné dcery. Ve svém volném čase rád vaří a hraje na basu (ano, ten nástroj, i když žádná basa mu není cizí).
A proč to všechno píšeme? Sněmovna v pátek 21. 6. ve třetím čtení schválila novelu zákona o zemědělství, která upravuje fungování Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). A kdo myslíte, že za ní stojí? No přesně tenhle borec.
Radku, děkujeme!

S borci se tento týden rozrhnul pytel, do rubriky by totiž patřili také výše zmínění poslanci.
Jeden newsletter, čtyři borci na konec. Piráti mají totiž opravdu hodně schopných lidí. :)

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz