Interní newsletter: Šťastný Nový Rok 2023🎆 (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

posílám vám první informace nového roku.

Kde jsme vidět? 👁️👀👀👁️

Naše dlouholeté úsilí přizpůsobit podobu autorského práva realitě moderní doby se dočkalo naplnění. Návrhy Kláry Kocmanové, Jakuba Michálka, Ondřeje Chrásta a dalších členů odborné skupiny odstraňují možnost nadměrného blokování obsahu uživatelů a zavádí dobrovolnou možnost vydavatelů fungovat v rámci kolektivního správce, tedy nikoliv povinnost. Ruší se také vymáhání poplatků za přijímače v provozech, které s výdělečnou činností nesouvisí.

Výsledky prezidentské ankety na fóru Pirátů favorizují mezi členy Petra Pavla (37 %) Danuši Nerudovou (30 %) . Na třetím místě se umístil Marek Hilšer (15 %). Hlasovalo celkem 468 Pirátů a Pirátek.

Poslechněte si podcast Michala Šalomouna Co na tiskovkách vlády neuslyšíte.
Mají banky vést chráněný účet pro lidi v exekuci zadarmo? Proč proti tomu podala skupina senátorů stížnost k Ústavnímu soudu? A jako perlička osobní zkušenost Michala Šalomouna s právním zastoupením zdarma, které vás pošle do minusu.

V neděli si od 11:00 nalaďte Partii na Primě, jejímž hostem bude Olga Richterová. Dalšími hosty budou Martin Kupka (ODS), Klára Dostálová (ANO) a Tomio Okamura (SPD). Debatovat se bude třeba o prezidentské volbě nebo výhledu na rok 2023.

 

Noví zástupci za Liberecký a Olomoucký kraj a lednové jitsiRV

Novými zvolenými zástupci v Republikovém výboru jsou za kraj Liberecký Tomáš Martínek a za kraj Olomoucký Robert Šrejma. V Karlovarském kraji volba ještě probíhá.

V pondělí proběhne lednové jitsiRV, probírat se bude situace kolem strategie i společné skupiny RP+RV, situace na Praze 1, činnost v roce 2023 a přijde i Markéta Gregorová ohledně EZO. Najdete nás od 19:00 na známe adrese, pokud máte něco na srdci nebo si nás chcete jen poslechnout, jste vítání.

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335