Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Konec nesmyslných poplatků je tady! 💸 🎸 (zpět)

....................

 

Teď už si budete moci zazpívat i bez zbytečných poplatků! 🗣💸

Zlepšení autorských práv a svoboda uživatelů internetu. Dva hlavní důvody, proč Piráti před 13 lety vznikli. A dnes, i díky naší účasti ve vládě, se to konečně děje!
Sněmovna schválila naše návrhy, které ruší zbytečné povinnosti a chrání uživatele internetu.
 
Práva vydavatelů, automatické filtry i ochrana uživatelů před nadměrným blokováním. Navíc, pokud třeba máte živnost a při ní posloucháte rádio, neměli byste už platit poplatky za radiopřijímač v provozu, pokud s vaší živností nijak nesouvisí.
 
Konec nesmyslných poplatků OSA je tady!
  
Více se dozvíte zde.

 

........

 

Většina Čechů je legalizaci nakloněna! 🌱🌱🌞

Dalším tématem, které je výrazně zapsáno do pirátské DNA, je legalizace marihuany. I tady se nám podařilo ujít obrovský kus cesty. Osvětě kolem legalizace se věnujeme od začátku našeho působení v politice. Již v minulém volebním období jsme opakovaně téma legalizace otevírali na půdě sněmovny z opozičních lavic.
 
Nyní jsme jakožto vládní strana spolu s našimi koaličními partnery udělali další krok. Společně s národním protidrogovým koordinátorem jsme vypracovali analýzu dopadů regulace (přečíst si ji můžete na regulacekonopi.cz) a jako vláda jsme se shodli: Jdeme do toho!
 
Skutečnost, že je Česko připraveno na uvolnění trhu s konopím, potvrzuje i nedávný průzkum společnosti Behavio. Podle něj je většina Čechů legalizaci nakloněna. Čísla hovoří jasně. Co si Češi myslí o legalizaci, se dozvíte zde.

 

........

 

Pohár střeleného papouška vyhrály Tyčinky a preclíky! 🏆🦜🥨

Abychom utužili moravskoslezský pirátský tým, uspořádali jsme první prosincový víkend v podhůří Jeseníků krajský teambuilding pro členy a registrované příznivce Pirátů. Atmosféra byla skvělá a rozhodně jsme se nenudili. Jak bychom taky mohli při hraní deskových her, výletování, v sauně nebo během hudebním vystoupení?
 
Víkendová soutěž pro týmy Pohár střeleného papouška ukázala, že Piráti se umí bavit, improvizovat, mají ,,za ušima", umí táhnout za jeden provaz a nebojí dát svému týmu střelený název. :-)
  
Zapojte se do pirátského dění a třeba s námi taky pojedete na další teambuilding! Ozvěte se krajské koordinátorce emailem na hana.pavlickova@pirati.cz nebo telefonicky na 770 189 486 a dozvíte se vše potřebné.

 

........

 

Krásné svátky a konec roku! 🎄🎁👨‍👩‍👧‍👦

Přejeme vám krásné prožití Vánoc, klid a pohodu v kruhu vašich blízkých. Na další nálož pirátských novinek se můžete těšit zase v dalším roce. :-)
 
Vaši Piráti MSK