Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Mikulášský newsletter – nadílka nejnovějších prosincových informací od Pirátů z Vysočiny (zpět)

Milí příznivci, milé příznivkyně, dobrovolníci, dobrovolnice, členky a členové, 🖤
téměř raketovým tempem se nám blíží vánoční svátky a konec roku. Mikulášskou nadílkou vás obdarují i Piráti Vysočina, a to v podobě kupy informací, událostí a tipů.

Předvánoční krajské fórum v Telči

Již v neděli 11. prosince 2022 od 16:00 proběhne krajské fórum, tedy setkání Pirátů ze všech koutů Vysočiny. Tentokrát se sejdeme v klubu Prostor (bývalé kino) v Telči na adrese Jihlavská 77. Předvánoční atmosféra zajištěna. Bude i společné vánoční foto.
Pro ty z vás, kteří nestihnout dojet, bude na adrese http://jitsi.pirati.cz/KFvysocina připraven on-line přenos.

 

Pirátský zastupitelský klub

Už ve čtvrtek 8. prosince od 18:00 proběhne tradiční setkání pirátského zastupitelského klubu s veřejností, a to na adrese https://jitsi.pirati.cz/zkvysocina Těšíme se na Vaše dotazy k aktuálním tématům, které bude řešit zastupitelstvo 13. prosince 2022.

 

Vánoční sbírka pro rodiče samoživitele na Vysočině

Stejně jako v loňském roce pořádají Piráti z Vysočiny vánoční sbírku dárků pro rodiče samoživitele. Do 20.12. budeme sbírat nové a nepoškozené dárky pro ženy a muže. Dárky pak rozdělíme do azylových domů na Vysočině, případně do rodin, ve kterých dárky jinak nebudou.

Darovat můžete například kosmetiku, drogistické zboží, menstruační pomůcky, čaje, svíčky, knihy a drobnosti, které potěší.

Dárky můžete předat na krajském fóru v Telči, nebo na dalších sběrných místech. Pro další informace kontaktujte naši koordinátorku Báru Pokornou.

 

Vánoce dětem

Další vánoční akcí, kterou organizuje naše členka Markéta Šimková, je sbírka Krabice od bot. V krabicích najdou děti menší drobnosti, které se v jiných rodinách už nevyužijí. Pokud máte tip na rodinu, ve které jsou děti a víte, že tam třeba Ježíšek nemá možnost přijít, ozvěte se koordinátorce Báře. Markéta a Bára rozdělí dětem dárky na míru.

 

Maraton psaní dopisů s Piráty Vysočina

✉Někdy dokáže obyčejný dopis změnit lidský život! Napište ten svůj. Připojte se k největší lidskoprávní akci na světě a pomozte lidem, kteří jsou nespravedlivě pronásledováni a vězněni.

🏴🖤Piráti z Vysočiny se k této akci přidávají již po několikáté. Letos budeme psát na krajském fóru v Telči, na krajském pirátském zastupitelském klubu v sídle Kraje Vysočina a v Havlíčkově Brodě.

Přijďte také, připojte se k nám, napište dopis a změňte lidský život!

 

Volte odkudkoliv. Vyřiďte si voličský průkaz

Jedete v lednu na hory nebo budete u rodičů na návštěvě? S voličským průkazem můžete volit novou prezidentku nebo prezidenta odkudkoliv v Česku!✅ Tak to určitě nepromeškejte a vyřiďte si už nyní voličský průkaz! Díky našemu webu https://prukazy.pirati.cz je to jednodušší, než kdy dřív! Tak hurá do toho!🙌

 

Jak si vedeme po komunálních volbách? 🏴‍☠️

V 10 zastupitelstvech sedí 11 Pirátů a z toho jsme sedmkrát v koalici! 💪🏴‍☠️

🖤Na pozici radních nově působí například Iva Babincová v Pelhřimově, Martin Hendrych v Humpolci nebo Tomáš Veverka v Moravských Budějovicích. Své zastoupení máme také v krajské metropoli, a to Terezu Kafkovou a Dana Škarku. V Havlíčkově Brodě nás zastupuje Jan Kerber, v Novém Městě na Moravě Tomáš Blažek a v Telči Hana Hajnová.

Tyto a další zastupitele a zastupitelky vám budeme postupně představovat v článcích a rozhovorech na webu https://vysocina.pirati.cz/ a na našich sociálních sítích

 

Letem, světem, internetem

• V Jihlavě byla předána nejvyšší ocenění Kraje Vysočina. Skleněnou medaili získal Milan Peňáz, nominovaný na ocenění Piráty z Vysočiny. O Milanovi Peňázovi, propagátorovi Chudobínské borovice, si přečtěte zde.

• Kraj Vysočina rozšiřuje nabídku středoškolských oborů. Na střední školy v kraji zamíří v příštím školním roce přes 5,5 tisíce současných deváťáků. Jak je na tento citelný nárůst středoškoláků kraj připravený? To se dozvíte v rozhovoru s pirátským radním pro školství, mládež, sport, IT a komunikační technologie Janem Břížďalou.

• Pirátka Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, si na Ministerstvu pro místní rozvoj převzala „Krabici od vína“ neboli ocenění za transparentní a hospodárné veřejné zakázky. Co toto ocenění pro kraj znamená se dočtete v článku na našem krajském webu.

 

Sledujte naše kanály: Web | Facebook | Instagram | Twitter

 

Barbora Pokorná
barbora.pokorna@pirati.cz
+420 776 147 766

Jiří Svoboda
jiri.svoboda.hb@pirati.cz
+420 724 235 840