Interní newsletter: Založili jsme DIA (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

Posíláme novinky ze strany.

💰RV rozpočet, strategie, Praha 1 a dlouhodobý program💰

Republikový výbor na svém zasedání v Brně, které se konalo minulý víkend, přijal po diskuzi se členy Republikového předsednictva následující usnesení:
a) RV a RP ustanoví společnou reformní skupinu, která připraví draft reforem odpovědností a povinností RP/RV do konce února 2023, následně předloží CF, schválení na prezenčním CF
b) RP předloží obratem RV draft strategie ke spolupráci, dokončení do konce listopadu
c) RP předloží rozpočet do 5.12. 2022
d) RV předloží do konce února 2023 návrh reformy předpisů
e) dle paragrafu rozpočtových pravidel 4 zahájí jednání o rozpočtu.

Čeká nás tedy spousta práce. Draft strategie byl už předsednictvem tento týden představen, stejně tak teď už ve spolupráci s RV-rozpočtovou skupinou se finalizuje návrh rozpočtu. První schůzka k RV/RP by se měla uskutečnit 28/11. Sledovat výstupy práce skupiny a vývoj můžete prozatím zde:
Na základě diskuze na zasedání bude o víkendu spuštěno jednání k reformě formy dlouhodobému programu.

Republikový výbor také sleduje vývoj situace na Praze 1 a naplnění rozhodnutí CF ve věci přezkumu. Prostřednictvím jednání RV 33/2022 by RV mohlo aktivně konat. Pevně věříme, že MS Praha 1 s KS Praha a společně s novým PKS se snaží o co nejlepší vyřešení situace bez zbytečných průtahů. V případě potřeby nebo pokud by v příštích dnech nedocházelo k posunu v této věci může RV uvážit další kroky v této záležitosti.

 

🍇Poslední výzva na KOMPOT-con!🍹

Přijď už tuto sobotu 26.11. na komunální fórum "KOMPOT - CON" do Pražského NoD.
Seznam se a pobav se s kolegy a kolegyněmi napříč ČR, užij si atraktivní program a odreaguj se na afterparty!
Těšíme se na všechny členy a členky a příznivce.
Mrkni na web

 

🍬SVýT🍬

Stále se můžete přihlásit na SVÝT, který proběhne 17. 12. 2022 hybridní formou, osobně setkání proběhne v PiCe. Jsi členem nějakého výkonného týmu (RV, PKS, orgány strany, zastupitelé, poslanci a senátoři) a chceš se setkání účastnit? Stačí vyplnit tento dotazník: a my tě zapíšeme na seznam hostů.

 

🔑Decentralizace v centru dění🦚

Twitter koupil Elon Musk a tento krok vede řadu lidí k hledání platformy nezávislé na jeho rozmarech. Řešením může být Fediverse, decentralizovaná svobodná sociální síť, která obsahuje mimo jiné Mastodon - službu podobnou Twitteru. Dobrou zprávou je, že jsme na to připraveni a máme vlastní Mastodon server nejen pro Piráty. Ve Fediverse najdete nejen Piráty (nově i náš centrální profil), ale i další politiky, novináře, zájmové organizace a další.

Souhrnný článek a spoustu užitečných tipů najdete na pirátské wiki:

Jste na Mastodonu noví?
Účet si můžete jednoduše zřídit registrací BEZ POUŽITÍ Pirátské identity, ale s Vaším registračním e-mailem. Tím automaticky dojde k propojení a budete se moci přihlašovat i svou Pirátskou identitou. Pokud použijete jiný e-mail, můžete o provázání účtu s identitou požádat TO.

 

🌍Ze Zahraničního odboru🌍

- přes víkend proběhne první kolo primárek do vedení Pirate Parties International. Nezapomeňte hlasovat. Jednání probíhá zde:

- o následujícím víkendu pak proběhne druhé kolo primárek a hned o dalším víkendu, 10.-11. prosince, proběhne samotná volba na zasedání PPI, které proběhne hybridně, ale jeho fyzická část se odehraje v pražském PiCe. Jste srdečně zváni dorazit a potkat se s Piráty z jiných zemí, resp. alespoň s těmi, kteří dorazí.

 

S pozdravem

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335