Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Listopadové info (zpět)

Oslavili jsme svátek svobody a demokracie. Nicméně neleníme a dál makáme. Připravujeme členy okrskových volebních komisí, vánoční sbírky i expertní týmy.

Přidejte se k nám. :)

 

Přihlaste se do OVK

Okrskové komise dohlížejí na demokratický průběh voleb. Přihlaste se u nás. Můžete pomoci ohlídat demokratický průběh voleb a ještě si přivydělat.

Konkrétní podmínky i přihlášení najdete na odkazu.

 

Zapojení do expertního týmu

V rámci kraje nám fungují různé expertní týmy. Zapojíte se? To potřebujeme! Žádné obavy, nové oči jsou přínos. Stačí, když to člověka baví a chce se s námi podílet na zlepšení současné situace. Týmy se setkávají na online vlnách, zhruba měsíčně.

st 23. 11. od 19h KET školství
ne 27. 11. 10-17h KF Praha PiCe
út 29. 11. od 18h KET sociální politika
st 7. 12. od 17:30 KET územní rozvoj a plánování
st 7. 12. od 20h KET IT a smart city
čt 8. 12. od 19h KET kultura a cestovní ruch

Odkazy pro připojení jsou v kalendáři na webu.

 

Dárky po Labi

Středočeští Piráti pořádají sbírku vánočních dárků pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin a materiální pomoci pro zvířata v nouzi. Chceme, aby i děti, jejichž rodinám se finančně nedaří, zažily krásné svátky a splnila se jim přání. Dívka, která chce být jednou fotografkou, sní o potřebném vybavení. Klukovi na cestě za jeho touhou stát se programátorem pomůže lepší klávesnice. A menším dětem zase chybí stavebnice nebo plyšák. Nemusí jít vždy o nové věci – právě ona fotografická výbava minulý rok ležela ve skříni, protože už jedné profesionálce nestačila. Třeba můžete někomu splnit jeho velké přání právě vy!
Letos jsme spolupráci s čelákovickým RC Routa rozšířili o další organizace pomáhající rodinám: milovický POINT a nymburské Respondeo. V zimě vaši pomoc ale uvítají i ti, kteří zachraňují zraněná zvířata a opuštěné mazlíčky: Záchranná stanice Huslík a Zachraň zvíře.
Jak se můžete zapojit? Pořiďte vysněný dárek, poukaz na dětské zboží nebo materiální pomoc zvířatům a přineste je do našeho centra PiKNyk nebo nás kontaktujte a my u vás vaše dary vyzvedneme.
Seznam přání bude zveřejněn nejpozději 27. 11. Dárky mohou být zabalené i nezabalené. Ve spolupráci s organizacemi se postaráme o doručení těm, kterým jsou určeny.
Sbírka proběhne od 27. 11. do 18. 12. 2022
Kontaktní údaje pro sbírku:
Osobní předání vždy v úterý od 18.00 do 20.00 v PiKNYk (Pirátská kancelář Nymburk), Nerudova 697/1, Nymburk 288 02
Vyzvednutí darů u vás, doplňující informace - 605 373 467 (Jiřina Procházková), jirina.prochazkova@pirati.cz

 

Sejdeme se v Praze

Listopadové krajské fórum proběhne v pražském pirátském centru. Sejdeme se dříve na společný oběd. Svou účast prosím potvrďte, abychom věděli, s kolika lidmi můžeme počítat. :)

 

A co nového v kraji?

Naši krajští zastupitelé nezahálejí. Mají za sebou polovinu mandátu, jak mění náš kraj k lepšímu? Dočtete se v článku.

Následující dva roky čeká Piráty na kraji ještě spousta práce a nasazení. Kromě dotažení stávajících projektů a nastartování nových, společně s vámi hledáme cesty a způsoby, jak ze středních Čech udělat místo, ve kterém se nám bude lépe žít. Vy se můžete zapojit například v expertním týmu a být tak v přímém kontaktu se zastupiteli i radními.

 

Bára & Monča

koordinátorky