Interní newsletter: Koalice se skládají jedna báseň, co na to Praha? (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

Gratulujeme všem, kteří se již dostali do koalice, i těm, kteří už z ní vystoupili.
A k tomu všemu Vám posíláme pár novinek z celostátu.

💰Nové Finance, rozpočet a Supertým🤑

Probíhá jednání Nová preambule Finance, stále máte možnost připomínkovat jeho znění, obraťte se na libovolného člena RV a formulujte společně pozměňovací návrh do jednání.

Rozhýbala se některá jednání k rozpočtu (schůzka k rozpočtu MO), což kvitujeme, o dalším vývoji budeme určitě informovat.

RV se zapojil do nově vzniklého Super volebního týmu (operativně na zulipu zde) a bude se podílet jak na a povolebních analýzách, tak na implementaci změn v našich volebních procesech. Tereza Vovesová vede sekci Předpisy a Komunální volby, David František Wagner Volební programy, Zdeněk Kubala Technické systémy, Dalibor Záhora Senátní volby.

 

Je čas posunout stranu zase o kousek dál

Vzniká nový Super volební tým (SVT). Tým je složený primárně z vedoucích nebo jiných pověřených zástupců centrálních orgánů strany (RP, RV, VV, VŠ, MO, TO, AO, PO, ZO, KS, KK, RK) a jejím cílem je přenastavit stranické volební procesy, předpisy a systémy. Zahrnuje celkem 10 kapitol a každá z nich má svojí pracovní skupinu. SVT i dílčí PS jsou otevřené dalším zájemcům, kteří by se chtěli do procesu zapojit. Začneme analýzou letošních voleb. O členství v týmu je možné požádat zde. Kooperovat budeme na mraku v příslušné složce týmu. První jednání proběhlo tento týden a další proběhne ve čtvrtek 27.10. od 18 hodin na odkaze. Na Zulipu budeme komunikovat v kanálu # Super volební tým. Těšíme se na budoucí spolupráci.

 

Kde jsme vidět? 👁️👀👀👁️

Piráti s koaliční podporou prosadili odmítnutí sponzorování Lánské obory. Ušetří 30 milionů korun, které by jinak skončily v rukou ředitele Lánské obory Miloše Baláka, který manipuloval s veřejnými zakázkami, byl odsouzen, ale dostal milost od prezidenta republiky.

Teroristický útok mířený proti LGBT+ lidem v Bratislavě odsoudili Piráti v ČR i europoslanci. Piráti usilují o přijetí manželství pro všechny a ukončení kastrací trans lidí pro účely změny pohlaví. Ve výzvě Evropského parlamentu naši europoslanci podpořili LGBT+ lidi a také vyzvali Slovensko, aby je lépe chránilo. „Mladé životy byly vytrhnuty z rukou queer komunity v prostoru, který měl být bezpečný. Jejich smrt musí být spouštěčem ke změně,” míní Mikuláš Peksa, pirátský europoslanec.

Na široké koalici v Brně se Piráti podílet nebudou. Jako případný jediný člen koalice bez korupčního škraloupu nedostali patřičné kontrolní možnosti, aby účinně možnému klientelismu a nekalému jednání zabránili.

Piráti a Praha Sobě budou jednat se zástupci koalice SPOLU dohromady jako Aliance pro stabilitu. „Jako Aliance pro stabilitu usilujeme o to, aby v hlavním městě Praze byla zajištěna dlouhodobě stabilní koalice demokratických stran postavená na pevných základech, které vydrží po celou dobu trvání čtyřletého volebního období. Stabilita koalic je v našem poměrném volebním systému jedním z klíčových prvků určujících důvěru obyvatel v demokracii jako takovou,” uvedl Zdeněk Hřib, primátor Prahy.

Pirátští europoslanci podpořili cenově dostupnou a dobře fungující dopravu v Evropě. Díky tomu má být do roku 2025 na každých 60 kilometrech dálnice dobíjecí stanice pro elektrická auta a do roku 2030 by pak mělo napříč EU vzniknout více než 3,5 milionu těchto stanic. Podle europoslance Mikuláše Peksy jde o ambiciózní, ale realistický a nutný návrh pro vytvoření infrastruktury pro stále častější elektroauta.

Europarlament přehledně – to je název nového Twitterového účtu, který založila pirátská delegace. Účet transparentně zobrazuje, jak hlasovali všichni čeští europoslanci během klíčových jednání.

 

Zastupitelé a zastupitelky, KOMPOT - CON se blíží

Zveme Vás 26.11. do Prahy na KOMPOT - CON (informace zde). Půjde o půldenní konferenci pirátských komunálních politiků a političek a také událost, na které nesmíš chybět!. V sobotu 26.11. budeš mít jedinečnou příležitost se seznámit nejen s ostatními letos zvolenými kolegy a kolegyněmi z celé ČR, ale i s našimi poslanci, jejich asistenty, členy a vedoucími resortních týmů, pirátskými ministry a náměstky na ministerstvech. Mezi pozvanými jsou i Piráti s letitými zkušenostmi z komunálu, kteří letos svůj mandát neobhájili, ale mají za sebou ohromný kus práce a mnoho jedinečného know how ke sdílení. Jako bonus se můžeš těšit na zajímavé přednášky vážených hostů. Informace o programu najdeš už brzy na webu. Kapacita je omezena, přednost tedy dostanou zastupitelé/zastupitelky, členové jejich týmu a pak postupně další.

→ Mrkni na nabídku. od organizace Oživení “Bez korupce tour”, možná je to něco právě pro tebe!

→ Zajímá tě nabídka seminářů na míru pro komunální zastupitele? Naklikej si vlastní kombinaci ve formuláři.

 

☎️SIMky, Tarify, apod.📞

Novou osobou, odpovědnou za komunikaci s T-Mobile je vedoucí pražských koordinátorů Jiří Belšán/. Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, prosbu nebo cokoliv jiného, tak se na něj obraťte.

 

🗳️ ZO🗳️

Zahraniční odbor vůbec poprvé pořádá primárky do vedení Pirate Parties International, organizace zastřešující pirátské strany světa. Pokud byste se měli zájem zapojit, určitě pokračujte do tohoto vlákna.

 

🤼Výběrová řízení🤼

Protože budete možná vybírat některé pozice, posíláme pár užitečných návodů:
Kdy dělat výběrka
Jak dělat výběrka obecně
Výběrka do městských společností

Připomínáme, že pokud nemáte v povolební strategii napsáno, že výběrka dělat musíte, pak je celá zodpovědnost a volba na Vás.

Otevřená výběrka:
Mediální pracovník, správce sociálních sítí a copywriter pro Plzeňský kraj
Koordinátor/ka pro Jihomoravský kraj
PR specialista/ka Pirátské strany

 

Hezký víkend,

S pozdravem

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335