Interní newsletter: Piráti na vlnách svobody z Královce (dříve Kaliningradu) (zpět)

Putinovo Rusko šíří lži, dezinformace a propagandu. Evropa i Česká republika reagují humorem. Sledujte naši satirickou Facebook stránku Piráti Královecký kraj!. Podpořit naše nové MSko můžete i i vytvořením vlastního avatara.

🖥️Kde jsme byli vidět?📺

Ivan Bartoš a Ministerstvo pro místní rozvoj připravili pro školy 3,2 miliardy korun na projekty zlepšující zázemí pro výuku. Podporu cílíme přesně a efektivně, podle rozvinutosti regionu. Zas a znova tak napravujeme chyby po předchozí vládě. Také se jim podařilo na roky 2022 a 2023 v Evropě zachránit 32 miliard korun na řešení následků energokrize a války na Ukrajině. Čerpání fondu.

Pirátští europoslanci hlasovali pro povinnost jednotného nabíjecího konektoru USB-C pro některá malá elektronická zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety, sluchátka. „Výrazně to zjednoduší nejenom běžný život spotřebitelů, ale i třeba cestování. Nikdo s sebou nechce tahat pět různých nabíječek. Navíc tím ušetříme životní prostředí,” říká Marcel Kolaja.

Ministr Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli ilegální anexi ukrajinského území. K ruské agresi vystoupil tento týden i na Varšavském bezpečnostním fóru. „Strategií Ruska je nás rozdělit, šířit strach a zasévat neshody do naší společnosti. Jsem hrdý na to, že se společně bráníme a nepodléháme ruské hře. Naše jednota a odhodlání jsou klíčové,“ prohlásil ministr Lipavský.

Evropská komise podle europoslanců nechrání evropské peníze před Viktorem Orbánem. Podle Mikuláše Peksy je potřeba co nejdříve přistoupit k ochraně evropského rozpočtu kvůli maďarskému nedodržování zásad právního státu. Maďarsku hrozí, že přijde o více než 7,5 miliardy EUR.

 

Administrativní odbor

Administrativní odbor děkuje všem, kteří za nás seděli ve volebních komisích.
Termíny pro OVK pro prezidentské volby
Přednostní registrace budou spuštěny 28.října 2022.
Start registrací pro veřejnost 7. listopadu 2022.
Konec registrací 1.prosince 2022.
sledujte ovk.pirati.cz

Administrativní odbor pro vás čistí a připravuje návody; nejaktuálněji je to návod pro rychlé rozhodování v týmech (třeba místních sdruženích), když budete potřebovat schválit výsledky povolebního vyjednávání. Další návody pro předsedající i jiné postupy najedete setříděné zde.

 

🤝🏽Republikový Výbor 🤝🏻

Minulou sobotu se konalo zasedání Republikového výboru, v rámci kterého proběhnul výkop tématu jak dál s naší Komunální politikou - téma, které určitě budeme i nadále diskutovat v nejbližší době na půdorysu RP, RV a PKS a také na nejbližší akci komunálních zastupitelů.

Nad očekávání zajímavá byla i diskuse s našimi ministry Michalem Šalamounem a Ivanem, kteří přišli reportovat. Díky moc za účast.

Za zmínku určitě stojí i prezentace výsledků šetření Na palubu Pirátky! Děkujeme moc Šárce Václavíkové a Rovným šancím nejen za prezentaci, ale i za to, že se tématu rovných příležitostí pro všechny věnují.

A děkujeme všem Ústeckým Pirátům, kteří za námi osobně dorazili a jejich KoKS Zuzce Petrůvové za zajištění skvělého zázemí.

Na závěr připomínáme, že na Fóru běží jednání RV k Novele rozhodčího řádu, Zřízení resortní sekce a pod názvem Splnění úkolů RV5/2022 jednání k narovnání rozpočtových nedostatků.

 

Zahraniční odbor

O víkendu 10.-11. prosince proběhne hybridní sjezd Pirate Parties International. Čeští Piráti se letos přihlásili jako pořadatelé, i proto proběhne setkání v pražském PiCe. Detaily budou následovat v příštích týdnech, ale je to po několikaleté odmlce poprvé, co se Piráti z celého světa mají zase šanci fyzicky potkat na jednom místě. Hosté jsou vřele vítáni, tak pokud byste se rádi přišli podívat, zaškrtněte si tento víkend v kalendáři!

 

Hezký víkend přeje,
 
Jakub Dedek
Česká pirátská strana
 
jakub.dedek@pirati.cz
+420 770 113 644