Interní newsletter: Pirátský newsletter 24/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Je tu už čtyřiadvacátý newsletter tohoto roku. :) Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Nečteš, nevíš!

Zasedání RV v Mariánských Lázních

Tento víkend probíhá zasedání republikového výboru v Mariánských Lázních. Program jednání se dozvíte v odkazu. Pokud se jednání nemůžete účastnit osobně a zajímá vás, můžete sledovat zápis nebo se připojit na mumble.

 

Zpětná vazba je pro nás důležitá!

Hodnotíme Erovolby. A aby nám to šlo lépe od ruky, rádi bychom vás požádali o zpětnou vazbu. Najděte si 5 minut a vyplňte, prosím, náš dotazník.

 

Mimořádný přezkum k NDA

Bylo zahájeno jednání k mimořádnému přezkumu rozhodnutí republikového předsednictva o novém vzoru NDA.

 

Odborné požadavky na ministry

Do 24. června lze připomínkovat dokument týkající se požadavků na budoucí ministry.

 

Participativní rozpočtování

Připomínáme, že bylo vyhlášeno nové kolo participativního rozpočtování.
Ještě upřesňujeme, že cílem PaRo je podpořit projekty s celostátním nebo veřejně prospěšným přesahem. Pokud byste se chtěli poradit, zda váš projekt splňuje podmínku celostátní působnosti, obraťte se buď na odbor, kterého se projekt týká, nebo na kancelář strany. Díky a těšíme se na vaše projekty!

Přihlášky lze podávat do 1. července 2019.

 

Zpětná vazba z Eurokampaně

V pátek 21. 6. od 11:00 do 18:00 bude v pražském pirátském centru probíhat sběr zpětné vazby z Eurokampaně. Pokud máte čas, přijeďte (dostanete i najíst :) ). Pokud chcete dorazit, přihlaste se, prosím, do úterý, ať víme, kolik toho máme navařit. Všichni jste vítáni!

 

Zapojte se do činnosti zahraničního odboru

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména
- zastupuje Českou pirátskou stranu v komunikaci v zahraničí s pirátskými i externími subjekty,
- věnuje se překladům cizojazyčných tiskových zpráv a mediálních zásahů,
- přináší do strany nápady osvědčené v zahraničí a
- v době voleb do Evropského parlamentu připravuje společný program pirátských stran a podílí se na kampani

Všechno je to velmi zajímavá práce! Chcete se do ní zapojit a posunout zahraniční odbor na ještě lepší úroveň, než je teď (a že je už teď skvělá)?
Pojďte do toho!

 

Rádi bychom vás požádali o spolupráci při sběru informací, které by podle vás měly být dostupné na některém z pirátských webů nebo jiném systému strany. Připravili jsme sdílený dokument, do kterého můžete doplnit vaše podněty (jaká informace, pro koho je určená, jakou má prioritu, kdo ji spravuje, časové vymezení, případně další informace).

K prvnímu vyhodnocení sběru informací se chystáme na další exekutivě 20. 6., takže pokud se chcete zapojit, neotálejte s tím. :)

Shromážděné informace budou pak roztříděny, posouzeny a zapracovány do struktury stranických webů týmem z MO a TO.
(Pro editaci zvolte symbol tužky vlevo nahoře a přihlaste se pirátskou identitou.)

 

CF 2020

Republikové předsednictvo vyhlašuje vnitrostranickou poptávku místa zasedání Celostátního fóra v roce 2020.
Preferovaný termín zasedání je 11.-12. 1. 2020.

Požadavy na prostory:
- předpokládaný termín 11.-12. 1. 2020
- kapacita cca 500 osob
- reprezentativní prostory
- dobrá dostupnost pro členy z celé republiky
- ideálně jeden nerozdělený prostor, abychom nebyli "rozházení" ve více sálech

Prosíme o zaslání vašich tipů na vhodné prostory včetně předběžné ceny pronájmu nejpozději do středy 19. 6. 2019 na mail sarka.altmanova@pirati.cz.

 

Tým doprava jede!

V uplynulém víkendu 8.-9.6. se celostátní tým Dopravy sešel na výjezdním zasedání v Harrachově. S přítomnými zástupci krajských KET jsme z programových bodů a otevřených otázek vytipovali ty, které je možné řešit na úrovni Sněmovny - a ty, s kterými naopak parlamentní tým pomůže krajským specialistům během příprav na krajské volby v roce 2020. Konkrétní výstupy již brzy zveřejníme, stay tuned!

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává nově zvolený vedoucí zahraničního odboru David František Wagner.
David je asistentem Mikuláše Peksy a Lenky Kozlové a také 3. místopředseda MS Litoměřicko. Během kampaně do Eurovoleb se zapojoval do tvorby textů a příprav pro kandidáty a byl vždy k ruce, pokud jim nebylo něco jasné. Je to člověk s obrovským rozhledem a velkou ochotou pomáhat. Měl také na starosti koordinaci aktivit a dodávání obsahu ke Směrnici o copyrightu na jednotném digitálním trhu. Už pár dní je také vedoucím zahraničního odboru a nutno podotknout, že se do nové funkce pořádně obul. Už teď si tak na fóru můžete přečíst, jak byste se mohli do práce ZO zapojit.
Ve svém volném čase se David věnuje lektorování didaktických her. Koordinuje a řídí činnost spolku Rolling, který připravuje přes deset konkrétních projektů ročně - a kromě jednoho půlúvazku nemá zaměstnance. Spolek spolupracuje s dalšími organizacemi a spolky, například Agora Central Europe nebo Ústavem pro studium totalitních režimů. David se také věnuje Larpům a má rád kočky (ty čtyřnohé).
Moc děkujeme Davidovi za jeho dosavadní práci a přejeme mu mnoho štěstí a sil k výkonu funkce vedoucího ZO.
Davide, už teď jsi borec, pokračuj!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz