Interní newsletter: A je to! (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

volby máme za sebou, tak teď už "jenom" se dohodnout, kdo bude u kormidla..

No a k tomu mohou posloužit novinky ze strany a další užitečné informace.

Zasedání Republikového výboru v Ústí nad Labem

V sobotu zasedá Republikový výbor. Hlavním bodem jednání bude povolební situace, viz bod Komunální politika. Krom zhodnocení výsledků budeme věnovat pozornost přípravě analýzy kampaně a věcí souvisejících. Zaměříme se také na pomoc místům, kde piráti neuspěli. Situaci v krajích je věnován i bod reporty z povolební situace v krajských městech.
Dál jsou na programu body Volby do senátu, Novela rozhodčího řádu, Report z vlády, Příprava zákonů v rámci Resortních forem, Dlouhodobý program - jak dál? a Výsledky dotazníkového šetření Na palubu, Pirátky!
Celý program na foru, sledovat můžete na známe adrese

 

📻Co se dělo?📺

Komunální volby jsou za námi, ale práce politiků hlasováním nekončí. Mnoho z Vás se nyní účastní jednání o koalicích, někteří již řeší programové otázky. A i když to v některých obcích třeba nevyšlo, neskládáme bambitku do podpalubí. Děkujeme všem, kteří se účastnili kampaně ať už jako kandidáti, dobrovolníci, podporovatelé nebo dárci. Vedli jsme kampaň čistou, férovou, slušnou.

Stop zlodějům kolem prezidenta! Investiční výdaje pro Lesní správu Lány = 0 Kč. V návrhu Jakuba Michálka počítáme pouze s financováním běžného chodu a údržby. Už žádné finance pro pravomocně odsouzené, kteří kradli. Ušetřených 30 milionů použijeme na podporu mládeže a na boj proti alkoholismu a závislostem.🌳🌳🌳

Zásadní pirátské návrhy se tento týden objevily ve sněmovním druhém čtení. Magnitského zákon vypracovaný ministrem zahraničí Janem Lipavským významně posílí možnost reagovat na porušování lidských práv ve světě.

Novela autorského zákona, ke které načetli návrhy Klára Kocmanová a Jakub Michálek, odstraní šikanózní prvky jako je hlášení produkce vlastních skladeb nebo těch, kterým vypršela autorská ochrana. Usilujeme také o zrušení plateb za radiopřijímače v provozech, jejichž činnost se audioprodukce netýká.

Postavili jsme se i na stranu drobných zemědělců – Olga Richterová navrhuje zákon o významné tržní síle, který umožní antimonopolnímu úřadu kontroly řetězců, potravinářů a dalších obchodníků proti nekalým praktikám.

Italská ultrapravice vyhrála ve sněmovních volbách. Piráti se nepřipojili ke gratulacím ODS a SPD. Pirátští europoslanci naopak varují před možným ohrožením občanských práv a také před ukončením podpory Ukrajiny proti agresivnímu putinovskému režimu.

 

OVK - again?

1) Budeme spouštět registrace do volebních komisí pro prezidentské volby. Pokud chcete hlídat demokracii, rezervujte si v kalendáři termíny 13.+14. a 27.+28. ledna 2023.

2) Je po komunálních volbách a je možné, že u vás v místním sdružení držíte zvyk, že předsednictvo rezignuje do 3 měsíců po příslušných volbách.(viz čl. 6 (9) stanov)
Pokud budete v kraji potřebovat podpořit s administrací voleb předsednictev, - obraťte se na tým předsedajících. A nebo se do něj přihlásit

 

Hezký víkend,

S pozdravem

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335