Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Děkujeme, že s námi držíte kurz! ⛵️🙏 (zpět)

....................

Milí voliči, podporovatelé, Piráti, Pirátky, lidi! ✊👩‍🦱🧓

Vám všem patří velký dík za vaši podporu, práci a hlavně za vaše hlasy v proběhlých komunálních volbách. Moc si toho vážíme. 🙏

Následující 4 roky vás v Moravskoslezském kraji budeme zastupovat v Ostravě - a to jak na Magistrátě, tak v obvodech Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava - Poruba a Ostrava - Jih, dále také v Bílovci, Krmelíně, a v koalicích v Novém Jičíně, Hlučíně a Frenštátě pod Radhoštěm.

Ačkoliv jsme bojovali statečně, všude jsme pozice bohužel neudrželi. Mrzí nás, že jsme ztratili zastupitele na Karvinsku, těsně pod hranicí 5 % skončila i naše buňka ve Frýdku-Místku, kde Piráti byli ve vedení města. Hranici 5 % jsme bohužel nepřekročili ani v Opavě, Třinci a Osoblaze.

Naopak největším překvapením byl volební úspěch ve Frenštátě, kde kandidátka s naší podporou dokonce vyhrála volby s krásnými 31,87 %! 🖤

O tom, kdo bude u kormidla a kdo v opozici rozhodují povolební vyjednávání.

Ostravští Piráti podepsali koaliční smlouvu o vedení města Ostravy a budou tak na Magistrátě další 4 roky pokračovat v práci, kterou odvedli v minulém volebním období. Nově vzniklou koalici tvoří s hnutím ANO a koalicí SPOLU. Na křeslo náměstkyně primátora znovu usedne Andrea Hoffmannová, na starosti bude mít školství a kulturu. V zastupitelských lavicích jí budou krýt záda David Witosz a Rostislav Řeha.

V Moravské Ostravě a Přívoze Piráti zůstávají součástí vedení centrálního obvodu, a to v rámci staronové koalice ANO, SPOLU & Piráti. David Witosz pokračuje jako místostarosta, Rostislav Řeha bude radním.

Koaliční smlouvu podepsali také Piráti v Ostravě - Porubě. Nová spolupráce vznikla na už vyzkoušeném funkčním půdorysu z minulého období a budou tedy vést obvod s koalicí SPOLU a hnutím ANO.

Piráti z Ostravy - Jihu opět míří do opozice, kde předchozí 4 roky předváděli v opozičních lavicích konstruktivní práci, měli věcné připomínky a předkládali návrhy. V opozici budeme také v obcích Krmelín a Hlučín.

Zajímá vás, jak si vedli pirátští kandidáti v obcích v rámci celé ČR? Mrkněte 👉 sem.

 

....................

Jsme Piráti, máme odvahu dělat, co je správné a to nás jen tak neopustí. Tak do toho pojďte s námi! Teď je ta chvíle!

Chcete měnit věci kolem sebe k lepšímu a zapojit se do pirátských aktivit? Nyní máte jedinečnou příležitost stát se registrovaným příznivcem nebo členem Pirátů. Ozvěte se naší koordinátorce emailem na hana.pavlickova@pirati.cz a dozvíte se, jak to u nás funguje.

Držíme kurz! ⛵️

Vaši Piráti MSK