Interní newsletter: Děkujeme za Vaší práci, teď už jen ten hlas a je to! (zpět)

Ahoj všem,

moc děkujeme za jakoukoliv podporu, kterou jste nám poskytli během letošní kampaně.

No a nyní je čas, přečíst si, co se děje.

🏴󠁡󠁦󠁷󠁡󠁲󠁿Co se dělo v tomto týdnu?💣

Ve 14 hodin se otevřely volební místnosti pro komunální volby. Piráti sestavili dvě stovky kandidátek po celé České republice. Budeme obhajovat více než 3 stovky zastupitelských pozic, které jsme získali v roce 2018. Přijďte nás i vy podpořit svým hlasem v obecních a senátních volbách. Máme odvahu dělat, co je správné!

Jan Lipavský byl po 30 letech prvních řečníkem z České republiky po Václavu Havlovi, který promluvil před Radou bezpečnosti OSN: „Potřebujeme mír na Ukrajině. Potřebujeme znovu nastolit dodržování Charty OSN a mezinárodního práva. Potřebujeme zajistit spravedlnost pro oběti a skoncovat s beztrestností pachatelů.”

Piráti představili další opatření na pomoc rodinám a domácnostem. Vedle zastropování cen energií navrhli trvalé snížení DPH u zeleniny a ovoce z 15 na 10 procent a pravidelné zvyšování rodičovského příspěvku. „Stát nijak nezadlužíme. Slazené nápoje totiž přesouváme do standardní sazby. Není důvod, abychom za ovoce a zeleninu platili na daních víc, než na nápojích, které způsobují cukrovku, obezitu a chronické záněty. Polovina úmrtí na moderní civilizační choroby je podle WHO spojena s nezdravým stravováním,” uvedl Jakub Michálek.

díky kterým by se Praha mohla stát plnohodnotnou metropolí 21. století. „Praha nejlépe zná každodenní problémy svých obyvatel. Městu však často chybí pravomoce na to, Piráti představili 18 zákonů a 5 velkých investic, aby je řešilo okamžitě a přímo v místě vzniku. Z tohoto důvodu je potřeba připravit revize některých zákonů a prosadit je v Poslanecké sněmovně. Často stačí právě drobné úpravy stávajících zákonů, a obecně významné posílení pravomocí samotných obcí,” říká Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Marcel Kolaja, pirátský kvestor a poslanec Evropského parlamentu se zúčastnil mise Evropského parlamentu kvůli vyšetřování skandálu se zneužitím sledovacího softwaru Pegasus, který pořídila polská vláda vedení stranou Právo a spravedlnost.

 

🗳️RV🗳️

Už tuhle sobotu nastane velké sčítání a naši kandidáti do zastupitelstev měst a obcí se dozvědí, jak voliči ohodnotili jejich dosavadní působení na radnicích a odvedenou práci na kampani. Republikový výbor by chtěl všem, co se aktivně zapojili poděkovat a přejeme kandidátům hodně štěstí.

RV se sejde ke zhodnocení výsledků a dění kolem komunálních voleb na svém zasedání v sobotu 1/10. Zasedání se tentokrát koná v SuPiCi v Ústí nad Labem. Tímto bychom rádi poděkovali Ústeckým za pozvání.
V rámci zasedání budeme mimo jiné hodnotit i volební dohled. Zároveň budeme otevírat otázku "Jak dál?" a to nejen v odročeném bodě Dlouhodobý program, ale také v bodě Komunální politika.

Kompletní program zasedání najdete v příštím Newsletteru nebo si ho od pondělí můžete přečíst zde)

 

🙏Republikové předsednictvo děkuje všem🙏

Republikové předsednictvo děkuje všem, kteří se zapojili do letošní volební kampaně. Energie, nadšení a úsilí, které jste do ní vložili, se nám určitě vyplatí. Letošní kampaň jsme si udělali zase hezky po “pirátsku” a každý má zásluhu nad tím, že nás velice bavila.

Přejeme hodně štěstí a pevných nervů při případném vyjednávání.

 

za TO přinášíme tuto novinku

Přihlašování na Fórum nyní jde pomocí Pirátské identity. V případě problémů nám napište na Zulip.

 

Celoevropská pirátská politická strana?

V sobotu 17. září proběhl v Bruselu sjezd Evropské pirátské strany (PPEU). Za Česko se zúčastnil vedoucí ZO Michal Gill a jeho nový zástupce Raman Ojha. Hlavním tématem byla plánovaná změna stanov, která by do PPEU umožnila vstup i jiným než pirátským stranám, které ale naplňují naše hodnoty. Cílem je budoucí registrace PPEU jako oficiálně uznané celoevropské politické strany, což vyžaduje zastoupení ve volených funkcích napříč kontinentem. Změna zatím nebyla přijata, ale mezi členskými stranami má širokou podporu.

 

Šťastnou ruku při skládání koalic.

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335