Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Září 1/2022 (zpět)

Milí příznivci, příznivkyně a přátelé pirátské politiky.

Dnešním dnem oficiálně odstartovala horká fáze kampaně a to tiskovou konferencí z pirátského centra, kterou si můžete zpětně pustit. Vystoupil předseda České pirátské strany Ivan Bartoš, senátorka Adéla Šípoví a primátor Prahy Zdeněk Hřib. Do vedení obcí posíláme 3070 kandidátů a kandidátek a do Senátu 8 osobností.

Ani Piráti v Ústeckém kraji nezaháleli a v pátek 2. září představili v rámci tiskové konference pirátské lídry a lídryně kandidující pod vlajkou Pirátů anebo koalic. Do voleb, které se uskuteční 23 a 24. září, ale chystáme mnohem víc akcí, při kterých se můžete setkat přímo s našimi kandidáty a kandidátkami. Pozorně čtěte tento newsletter, protože tam se kromě plánovaných setkáních dozvíte, jak nám můžete pomoc a podpořit nás v nadcházejících volbách.

Vzhůru vstříc volbám

V pátek 2. září jsme v pirátském centru SuPiCe v Ústí nad Labem představili naše lídry a lídryně, kteří povedou samostatné pirátské kandidátky anebo jsou pirátštími lídry a lídryněmi koalic, kde jsou Piráti součástí. Podpořte nás hlasem ve volbách!
Níže přinášíme seznam všech pirátských kandidátek a koalic:
Piráti Děčín
Piráti Kadaň
Piráti Roudnice nad Labem
Piráti Terezín
Piráti Žatec

Piráti a Zelení pro Most
PRO Dubí
PRO Chomutov
PRO Ústí
Volba pro Teplice
LOUNY SPOLEČNĚ
Více pro Litoměřice
Litvínov Do TOHO
Náš Varnsdorf

 

Kampaň, kam se podíváš!

Volby klepou na dveře a vy se můžete zapojit do příprav. Máte zájem nás v těchto volbách podpořit a pomoci nám s pořádáním akcí, organizací nebo s rozdáváním novin či letáků? Jste aktivní na sociálních sítích a sledujete nás? Máte nápady, jak zlepšit vaše okolí? Zajímá vás politika? Pokud jste alespoň jednou odpovědli ano, tak jste ten/ta, kterého/kterou hledáme! Napište, zavolejte anebo nám vyplňte níže uvedený formulář a my se vám ozveme. Díky, že máte odvahu dělat, co je správné!

 

Krajští zastupitelé a jejich práce

Během srpna proběhlo na Krajském úřadě Ústeckého kraje mimojiné i jednání ohledně návrhu nové varianty tzv. H v rámci výstavby vysokorychlostní tratě na území našeho kraje. Trať by měla být realizována v následujících dekádách. Tuto variantu dlouhodobě podporuje náš zastupitel Jiří Baudis, který se jednání aktivně účastnil.

 

Piráti v Poslanecké Sněmovně

Pirátští poslanci se po sněmovních prázdninách vrátili do poslaneckých lavic. Společně s ostatními poslanci koalice hledají způsob, jak čelit několika současně probíhajícím krizím. Opozice se naopak snaží jakékoliv opatření blokovat obstrukcemi.

 

Vláda ČR a ministři za Piráty

Tradiční pražský průvod hrdosti podpořili pirátští ministři Ivan Bartoš a Jan Lipavský. První z nich pak také během srpna navštívil Kodaň, kde se seznamoval s dánskými zkušenostmi při digitalizaci státní zprávy. Jeho postřehy ze zákulisí českého předsednictví v Radě EU si můžete poslechnout v novém podcastu Do Bruselu s Bartošem. Druhý jmenovaný ministr obdržel na konci srpna ukrajinský Řád Za zásluhy!

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

Náš europoslanec podpořil v Evropském parlamentu návrh zakotvení práva na svobodné rozhodnutí o vlastním těle v Listině základních práv Evropské unie. Jde o reakci na stále přísnější přístup některých států EU k interrupci.

 

Kalendář akcí

Tento měsíc je nabitý pirátskými akcemi, kam můžete přijít a popovídat si s našimi kandidáty a kandidátkami o programu, jejich plánech a vizích. Zajímá nás váš názor a to, co byste chtěli ve vašem městě změnit. Neváhejte a stavte se na nějakém z našich setkání!
7. 9. 10:00 - 12:00 Piráti Žatec na Kruháku
7. 9. 17:00 - 19:00 zahájení pirátské kampaně a představení videoklipu Pirátů v Roudnici nad Labem
7. 9. 18:30 - 20:00 zahájení kampaně LOUNY SPOLEČNĚ
7. 9. 18:00 - 20:00 Piráti Kadaň na stánku
8. 9. 18:00 - 20:00 Piráti Kadaň na stánku
10. 9. 18:00 - 20:00 Kandidátské pivo z Pioneeru s Piráty Žatec
11. 9. 14:00 - 17:00 Neděle s Piráty Žatec v parku v Komenského aleji
17. 9. 14:00 - 18:00 PIRÁTSKÝ DĚTSKÝ DEN v Děčíně
17. 9. úklízecí akce v Žatci, Dubí, Teplicích, Kadani a v dalších městech
20. 9. ministr pro místní rozvoj a předseda Pirátů Ivan Bartoš v Ústí nad Labem, Terezíně a v Žatci (události připravujeme)

 

Děkujeme za přízeň a podporu!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Petr Sudek
petr.sudek@pirati.cz
+420 728 735 341