Interní newsletter: Japonec "OnoSeNeTo" radí, jak na kampaň (zpět)

Ode dneška přesně za měsíc už budeme většinou znát (výjimečně možná ještě očekávat) výsledky voleb. Je to okamžik, kterým se dozvíme s jakými budeme hrát kartami. Zároveň to také znamená, že tím to teprve všechno začíná. Je to okamžik, ve kterém vstupujeme do povolebních vyjednávání s ostatními politickými subjekty. Tato jednání rozhodnou o tom, zda se budeme účastnit vedení obce, či zůstaneme v opozici.

Povolební vyjednávání je složitá disciplína a proto doufám, že vaše týmy prošly příslušnými školeními a vědí jak na to. Také věřím, že máte všude schválené povolební strategie, které mohou být velkým pomocníkem při těchto jednáních.

Hodně štěstí, do voleb zbývá už jen 28 dní a prosím o pozorné čtení mailů a instrukcí Pavla Štěpánka.

🖥️Co jsme dělali a kde to bylo vidět?📺

Ivan Bartoš v pondělí po návštěvě Českého Švýcarska informoval o programu MMR na obnovu obecního a krajského majetku po živelních pohromách. Významnou pomoc poskytne Integrovaný regionální operační program (IROP) nebo agentura CzechTourism.

Na středeční schůzi vlády jsme vystoupili proti návrhu na zakotvení manželství muže a ženy v Ústavě. Vláda k návrhu přijala neutrální stanovisko, ačkoliv řada legislativních odborů a dotčených ministerstev potvrdila nesmyslnost návrhu. Podpora lidských práv nemůže zůstat jen u proklamací. Uděláme maximum, aby tento středověký nápad neprošel Parlamentem. Prosazujeme rovné manželství pro všechny. Láska nezná pohlaví a je tu pro všechny!

Vláda rozhodla o pomoci lidem proti zdražování:
👉 Odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje energie: úhrada 599 Kč za každou MWh firmám i domácnostem za spotřebované energie.
👉 Úsporný tarif pro domácnosti v celkové výši 40 miliard korun. Celková pomoc za topnou sezonu bude až 18 tisíc Kč.

Ministr zahraničí Jan Lipavský si předvolal ruského velvyslance kvůli jeho výrokům o tom, že česká ministryně obrany Jana Černochová podporuje terorismus.

Na krizi nikdo nesmí zůstat sám, občané ji nijak nezavinili a stát musí v tuto náročnou dobu podat pomocnou ruku těm, kdo to potřebují, říká Ivan Bartoš v rozhovoru pro novinky.cz a který si můžete přečíst.

 

✨ Mladé pirátstvo: komunální program nejen pro mladé

Sumář pár krátkých nápadů a vizí, ze kterých si lze "vyzobat", co se komu líbí a co je realizovatelné v dané obci pro inspiraci.

Často čteme, že mladí lidé opouští malá sídla a venkov kvůli studiu či práci a již se do svých rodných měst nevrací. Tento trend lze vidět i v datech – podíl obyvatel do patnácti let věku v rámci okresů mezi jednotlivými obcemi často velmi rozdílný: některé obce jsou hluboko pod republikovým průměrem (15,9 procent), jinde tento průměr naopak značně přesahují. Vylidňování malých obcí a přelidněnost velkých měst se stává čím dál tím větším problémem. Tento trend však můžeme zvrátit, pokud se inspirujeme z dobré praxe: obce, ve kterých se mladým lidem chce žít, potřebují dostupné bydlení, kvalitní školy nebo lákavé zázemí pro trávení volného času. Chceme, aby obce byli dobrým místem k životu i pro mladou generaci – ve výsledku na tom vyděláme všichni.

 

🏴‍☠️ Pirátský obchod aneb kde si koupím pirátské tričko?

Merchandising České pirátské strany a eshop má pod sebou nový tým (Sámira Shanaáha a Markéty Tvrdé) se skladem na Praze 13.

Na co se můžete těšit?
🏴 dodání vašich objednávek do 5 pracovních dní
🏴 efektivnější support a lepší komunikaci se “zákazníky”
🏴 nové limitované kolekce ve spolupráci s renomovanými umělci
🏴 nové klasické kolekce Pirátského příznivce v minimalistických designech
🏴 dárek k objednávce od určité částky
🏴 speciální slevy pro členy, pracovníky a pravidelné dárce

Co se zrovna děje?
🏴 v pražském PiCe si můžete ZDARMA vyzvednout respirátory a roušky
🏴 na e-shopu jsou nově k prodeji vesty a pláštěnky. Je jich jen pár desítek kusů, takže neváhejte.

A co je největší bomba?!
🏴 Všechny produkty na e-shopu jsme dali do výrazných slev - pokud jste váhali nad nákupem mikiny, krásných ocelových náušnic nebo brože, teď je ideální příležitost.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se podíleli na rekonstrukci 1.Pirátské a eshopu strany. Mimořádné poděkování patří Jiřímu Kárskému, za jeho skvělou podporu, která mimo jiné zahrnovala i například výměnu kola u dodávky, kterou jsme stěhovali zboží :)

Budeme se těšit na vaše objednávky a zpětnou vazbu, kterou posílejte na obchod@pirati.cz.

 

🤝🏻 Republikový výbor: Resortní sekce strany

V neděli 4. září bude online zasedat Republikový výbor

Zářijové zasedání Republikového výboru proběhne tentokrát online, sejdeme se v neděli 4. září, program se tvoří zde.

Na základě návrhu RP zahájilo RV jednání o zřízení Resortní sekce strany, které bude dále předloženo ke schválení Celostátnímu fóru.

Resortní sekci by při schválení návrhu tvořily resortní platformy. Platformy by spadaly do působnosti Republikového předsednictva, které by je jako nadřízený orgán zřizoval. Jednání RV můžete sledovat zde.

 

📌 Volba vedení Administrativního odboru

Právě probíhá hlasování (CF 16/2022) ve věci volby vedení Administrativního oboru.

V prvním kole hlasujeme o přijatelnosti kandidáta, tedy hlasujte pro Vás přijatelného kandidáta. Pokud kandidát získá podporu většiny hlasujících, postoupí do druhého kola, pokud bude jediný, bude zvolen. Pokud získají oba kandidáti nadpoloviční počet hlasů, koná se za týden druhé a rozhodující kolo volby. Pokud žádný kandidát nepostoupí do druhého kola, koná se nová volba (rozprava a navrhování kandidátů) od počátku.

Každý hlasující může hlasovat pro libovolný počet kandidátů. Pokud chce volit proti všem, může vhodit prázdný hlas. Hlasování se mohou účastnit pouze členové strany.

Přeji úspěšnou volbu.

 

Hezký víkend přeje,
 
Jakub Dedek
Česká pirátská strana
 
jakub.dedek@pirati.cz
+420 770 113 644