Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Nikoho nenecháme na vedlejší koleji! 🖤 (zpět)

.......................

 

Máme odvahu dělat, co je správné. Proto nechceme před sociálními problémy strkat hlavu do písku. V pondělí 29. srpna se v Ostravě chystáme setkat se zástupci domácností, které balancují na hraně chudoby kvůli exekucím a vlně zdražování. Rádi bychom vás pozvali na pirátskou akci ,,Nikoho nenecháme na vedlejší koleji", kterou společně naplánovaly lídryně porubských Pirátů Martina Dušková a místopředsedkyně sněmovny Olga Richterová.

 

ČEKÁ NA VÁS...

 

Swap školních potřeb 📓🎒

Válí se vám doma nevyužité školní potřeby, které už nepotřebujete? Přijďte je darovat na pirátský ,,vyměňovák"! Třeba zde najdete něco, co se bude hodit zase vám. Věci, které si na akci nikdo nevybere, budeme darovat dětem v nouzi.
 

Co můžete donést?
- pouzdra, penály, psací potřeby, barvy
- knížky, sešity, učebnice, obaly na knihy
- štětce, kružítka, pravítka, nůžky
- oblečení do tělocviku, přezůvky, atd.
 

Swap bude probíhat od 13:00 do 17:00 na trávníku vedle nízkoprahového zařízení JEKETHANE v Ostravě - Porubě, na ulici Dělnická 387/20, na mapce to najdete zde. Facebookovou událost najdete zde.

 

.....

 

Debata s Olgou Richterovou 🗣👨‍👩‍👧‍👦

V rámci SWAPU bude probíhat také debata s Olgou, která bude tematicky zaměřena na práci s rizikovou a delikventní mládeží. Dozvíme se více o konkrétních řešeních testovaných v České republice. Jedním z nich je Projekt Most, který přináší nové způsoby, jak pomoci mládeži znevýhodněné na trhu práce a představuje nový způsob vnitroresortní spolupráce.

Debata začne ve 14:00 taktéž na ulici Dělnická 387/20 v Ostravě - Porubě, zde. Facebookovou událost najdete zde.

 

.....

 

Milostivé léto 🌞💸

Ostravští Piráti se rozhodli nabídnout pomoc lidem v dluhové pasti formou veřejných konzultací, které jim umožní využít možnosti Milostivého léta. Akce Milostivé léto totiž dlužníkům umožní odpustit z původních dluhů úroky a další poplatky, které dluh navyšují, a ušetřit jim tak až tisíce korun. Stačí zaplatit původní dluh a poplatek exekutorovi.
  
Každé pondělí od 16:00 do 18:00 se budou v Ostravském pirátském centru na Denisově 2 v centru Ostravy všem zájemcům o oddlužení věnovat pirátští konzultanti - Ondřej Ručka, Martina Dušková, Marian Babic a Simona Masaříková.
 
Konzultační hodiny odstartujeme za přítomnosti Olgy Richterové v pondělí 29.sprna a budou dále probíhat až do do 28. listopadu. Facebookovou událost najdete zde.

 

.....

 

Na viděnou v pondělí! Těšíme se na vás. 😉