Resortní tým Doprava: Úvod do sekce dopravy a logistiky: pozdrav všem zájemcům (zpět)

Děkujeme, že jste se přihlásili k našemu newsletteru!
Jednou za čtvrtletí budeme posílat novinky, které se v rezortním týmu Dopravy odehrají a témata, na kterých právě pracujeme. Velmi vítáme Vaše nápady a vyjádření, například na pirátském Fóru.


Kdo je v týmu?
Garantem je místostarosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, geodet Ing. David Witosz, který má na starosti strategii a koordinaci výstupů směrem ke Sněmovně. Vedoucím programového bodu je logistik průmyslové výroby Ing. Jan Lička, který se věnuje krajským expertním týmům Dopravy a zajišťuje operativní podporu pro mediální výstupy. Administrativu a realizaci akčních bodů má na starosti Veronika Murzynová, zastupitelka města Ostravy a asistentka poslance Ondřeje Polanského, který jako místopředseda podvýboru pro dopravu celý tým zaštiťuje.


Na čem tým pracuje?
Resortní tým Dopravy má za cíl provádět a upřesňovat program strany v oblasti dopravní infrastruktury, dopravních prostředků a logistiky, při hledání rovnovážných stavů mezi všemi formami fyzického přesunu živé a neživé hmoty (automobilová, železniční, letecká, lodní, kosmická, bezmotorová i veřejná doprava).


Tým je zodpovědný za zpracovávání veškerých témat souvisejících s výše uvedeným. Poskytuje podporu pirátskému parlamentnímu týmu při jeho zákonodárné činnosti, a to především zpracováváním sněmovních tisků, které sněmovna přetavuje ve změny legislativy. Zároveň s tím monitoruje a hlídá činnost vlády v oblasti dopravy. Zpracovává stanoviska k aktuálním dopravním kauzám a připravuje podklady na mediální vystoupení. Analyzuje a řeší podněty od občanů. Koordinuje dopravní témata v regionech ČR, ale poskytuje součinnost i v dané oblasti pirátské celoevropské politiky. Poskytuje podporu pirátským poslancům a dalším pirátským veřejným funkcionářům pro jejich vystoupení v dopravních tématech. A v neposlední řadě také aktivně prosazuje vlastní agendu na parlamentní úrovni.


8.6.2019 proběhlo v Harrachově setkání parlamentní sekce se zástupci KET formou workshopu, jehož výstupy budeme postupně prezentovat. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek nás neváhejte kontaktovat. Jsme zde pro vás! :)


Mezi aktuální úkoly, které řešíme ve spolupráci s dalšími rezortními týmy, patří:
- tzv. liniový zákon 416/2009 Sb. a jeho aktualizace
- Zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách a jeho aktualizace
- nové formy mobility a příprava příslušné legislativy
- emisní povolenky a jejich dopad na ekologickou dopravu
- bodový systém a pokuty, včetně nastavení logicky odůvodnitelných limitů pro drogy za volantem
- strategický plán výstavby vysokorychlostních tratí v ČR a prioritizaci dopravních staveb
- elektronický stavební deník
- odpočívadla pro kamiony
... a mnohé další

Sítě jsou naše moře!

Zpráva nemá žádný obsah.

V současné době jsou informace o týmu Dopravy pracovně vedeny ZDE
Po plánované rekonstrukci pirátského webu bude obsah převeden do vlastní podsekce: https://doprava.pirati.cz/