Interní newsletter: Srpnová dávka informací (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

posílám vám pravidelnou dávku emocí.

🏘️RP stále hledá místo konání CF 2023!🏘️

Chcete, aby se ve Vašem kraji konalo celostátní fórum? A splňujete tyto požadavky?
* preferovaný termín: 15.–16. 4. 2023,
* kapacita vč. novinářů: 1000 osob,
* dopravní dostupnost z celé České republiky,
* prostory: jeden velký sál, 1 místnost pro novináře, místo pro pre a after party,
* předpokládaná částka finanční podpory za centrálu je 200 tis. Kč, pokud kraj při organizaci přesáhne předem schválenou částku z rozpočtu centrály, jdou ostatní náklady za krajem.
RP doporučuje pořadateli, aby část nákladů nesli účastníci formou dobrovolného vstupného.

Pokud ano, budeme rádi za zaslání Vaší nabídky na email denisa.horakova@pirati.cz do konce srpna tohoto roku.

👙Republikové předsednictvo pracuje i v době prázdnin, ale občas se nám stane, že kvůli dovoleným je potřeba nějaké to zasedání přesunout. Proto se během srpna sejdeme až 21. 8. a 28. 8. od 18 hodin na známém odkazu. Agenda bude vždy oznámena v pátek v odpoledních hodinách na fóru.✈️

Pracujeme🚧😓

Ivan Bartoš připravil návrh k narovnání tržního prostředí v oblasti pronajímání nemovitostí , na kterém dlouhodobě pracoval také Jakub Michálek. Úprava zajistí jasné rozlišení profesionálních a příležitostných ubytovatelů a přímou odpovědnost vlastníků, pokud poskytovatel nebude plnit své povinnost.

Stát nemá lidem mluvit do soukromí , říkají často zástupci stran, jejichž poslanci nyní prosazují ústavní zakotvení manželství jako svazku muže a ženy. Nechceme návrat do středověku. Nechceme jít cestou na východ. Ve Sněmovně budeme dál prosazovat manželství pro všechny.

Europoslanec Jiří Pospíšil neuváděl pravdu, když mluvil o svých kontaktech s vyšetřovanými osobami z kauzy Dozimetr. Vyvození osobní odpovědnosti v době českého předsednictví EU považujeme za obzvláště důležité. Vyzýváme ho proto k rezignaci na všechny funkce pražského Magistrátu.

Ivan Bartoš v Prostoru X Čestmíra Strakatého. Manželství pro všechny, Digitalizace, Dozimetr, řešení krize bydlení, Hřensko, Ukrajina. Podívejte se na celý rozhovor.

Adéle Šípová je nejmladší senátorkou. Jak vypadá senátní kultura, jaké stereotypy v Senátu panují, jak dát ženám větší prostor k realizaci v politice? To se dozvíte v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

🐟Technický odbor informuje📟

E-maily z pirátských adres např. Google rád háže do spamu. Klikáním na hlášku "Není spam" můžeme aktivně tuhle situaci zlepšit.

S blížícími se volbami chceme upozornit na zvýšené riziko útoků typu phishing na naši členskou základnu. Pokud vám přijde e-mail s výzvou ke změně hesla či loudící vaše osobní údaje, dejte nám prosím vědět v kanále Technický odbor na Zulipu. Děkujeme.

Zahraniční odbor zve, už naposledy, na víkendovou konferenci Think Twice🧠🧠

na téma lidských práv. Už zítra a pozítří, 6. a 7. srpna, ve Venuši v Praze. Máme skvělé speakery a panelisty, vstup je zdarma a všichni jste srdečně zváni.

Web akce

FB událost