Pirátský newsletter - Pardubický kraj: Jak se Piráti připravují do boje o radnice (zpět)

Milý přátelé a příznivci všeho pirátského,
v prostředí se začínají objevovat bannery a plakáty s líbivými slogany, na facebooku již vyskakují placené reklamy. To neznamená nic jiného, než že se v naší zemi opět konají nějaké volby. Již asi víte, že na podzim nás čekají volby do obecních zastupitelstev. Pokud chcete vědět, v jaké síle vyráží do boje o radnice Piráti Pardubického kraje, čtěte dále...

Máme odvahu vést města, a proto jdeme do voleb!

Vedení obcí je velmi zajímavou politickou disciplínou. Politici se se svými voliči setkávají mnohem častěji, úspěšnost práce "lidí z radnice" je viditelná prakticky na každém kroku. I proto byste neměli promeškat příležitost účastnit se komunálních voleb. Pokud jste tak již neučinili, nezapomeňte si do svých diářů a kalendářů poznamenat, že se konají 23. a 24. září.

Chceme pokračovat v naší práci a z obcí dělat dobré místo pro život. A kde všude kandidujeme?

 

PARDUBICE: Chceme realizovat těchto 42 projektů a udělat z Pardubic nový Amsterdam

Dostupné bydlení, školy a školky. Život kolem řek a zeleň v ulicích. Doprava, v níž má každý své místo, kde se chodci i cyklisté cítí bezpečně a všichni se pohodlně dostanou, kam potřebují. Chytré město, ve kterém rádi trávíte čas, s bohatou kulturou, plné památek i moderní architektury.
To není sci-fi, Pardubice mohou být nový Amsterdam. Chcete také živé a krásné město? Koukněte na 42 projektů pro Pardubice a pomozte Pirátům ve volbách tyto projekty zrealizovat!

 

PARDUBICE: Na magistrát s Ivčou Böhmovou v čele

Kandidátkou koalice Pirátů a Zelených na primátorku Pardubic je učitelka a zastupitelka Ivča Böhmová. Kdo další kandiduje na pardubický magistrát? Koukněte se do odkazu níže!

Nezapomeňte sledovat místní facebook.

 

PARDUBICE: Pardubické obvody taktéž s Piráty

Pardubičtí Piráti sestavili svou kandidátku i ve 4 obvodech, přičemž vždy jde o kandidátní listinu koaliční. Na 1. obvodu se s Piráty spojili TOP 09, Zelení a další nezávislí kandidáti s naším Dominikem Bečkou v čele. Na 2. a 5. obvodu naopak kryjeme záda my. Ambici stát se místními starosty mají zástupci Zelených Robert Hrdina a Kuba Kutílek. Své zástupce pak budeme mít i na 6. obvodu, kde v rámci širší Koalice pro šestku složené z KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů. Nejvýše postaveným Pirátem je tu Ondra Karas, současný zastupitel města. Kompletní koaliční kandidátku na 6. obvodu naleznete zde.

 

LÁNY U DAŠIC: Jediná kandidátka s Pirátem v čele

Že to Piráti umí i na malých obcích, chceme ukázat v Lánech u Dašic. Jako místostarosta zde již od roku 2015 působí náš Pepa Horák. Letos poprvé tu bude kandidovat pod pirátskou vlajkou společně s nezávislými osobnostmi. S půl druhou stovkou obyvatel se Lány staly nejmenší obcí v Pardubickém kraji, kde o mandát usiluje pirátský politik.

Kompletní kandidátní listinu Pirátů a nezávislých si můžete prohlédnout zde.

 

CHRUDIM: Chuť pokračovat v začaté práci

Chrudim je druhé největší město Pardubického kraje a zároveň největší krajské město, na jehož řízení se Piráti jako součást tamní vládnoucí koalice podíleli. Za čtyři roky odvedli naši dva pirátští místostarostové kus práce. Jeden z nich, Aleš Nunvář, se bude ucházet o post chrudimského starosty. Záda mu kryje předseda krajského zastupitelského klubu Pirátů Dan Lebduška. Nadcházející boj o přízeň voličů zajisté nebude jednoduchý, nicméně věříme, že dosavadní aktivita v čele města voliče osloví a umožní Pirátům v Chrudimi pokračovat v rozvoji města.

Nezapomeňte též sledovat místní facebookovou stránku.

 

CHRAST: Lídryní opět Andrea Linhartová

Podruhé v řadě se pirátská kandidátka postaví do boje o zastupitelské mandáty i v Chrasti. Lídryní je opět Andrea Linhartová, která je již mnohem ostřílenější političkou. Téměř dva roky zasedá v krajském zastupitelstvu, kde se velmi aktivně zajímá o problematiku zdravotnictví a regionálního rozvoje.

 

VÁPENNÝ PODOL: Netypický volební systém

Ve Vápenném Podolu mají komunální volby trochu jiný nádech. Občané tu kandidují samostatně, a proto se tu ve výsledku volí na základě většinového systému. Jednou z těchto nezávislých osobností je i naše Lenka Španihelová. Má zkušenosti z pardubické komunální politiky, stejně tak z politiky krajské, neboť je již téměř 2 roky zastupitelkou kraje. Je též předsedkyní výboru pro sociální politiku a neziskový sektor.

 

ČESKÁ TŘEBOVÁ: Lídrem opět Jirka Ducháček

Stejně jako v minulých volbách, i letos byl do čela kandidátní listiny zvolen zastupitel města Jirka Ducháček. Je zkušeným lídrem, neboť vedle působení v českotřebovském zastupitelstvu již druhým rokem vede krajskou organizaci Pirátů. Vedle toho byl na podzim r. 2020 zvolen do krajského zastupitelstva, kde se – byť v opozici – snaží poukazovat na problematiku dopravy, která poslední dobou trápí náš region.

I Piráti v České Třebové mají svoji facebookovou stránku!

Všechny pirátské kandidáty do zastupitelstva v České Třebové si můžete prohlédnout v odkazu:

 

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ: Radní za Piráty kandidátem na starostu

Po čtyřech letech by Piráti rádi opět uspěli i v Moravské Třebové. Ačkoliv zde získali pouze jeden mandát, stali se součástí vládnoucí koalice a Martin Sedlák, známá osobnost třebovského kulturního života, radním města.

Facebook moravskotřebovských Pirátů naleznete zde.

Všechny kandidáty můžete vidět na webu ČSÚ:

 

Na závěr bychom rádi poděkovali za přízeň a podporu. Těšíme se na brzká setkání, která pořádáme nejen před volbami.
Pokud máte jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte se na nás obrátit, velmi rádi odpovíme. Zároveň budeme rádi za jakoukoliv formu zapojení.

Pro tentokrát je to vše. S přáním slunečných letních dnů
vaši Piráti Pardubického kraje!