Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Neboj se, zapoj se! :-) 🌳 🏘 (zpět)

.......................

 

Kostky jsou vrženy 🎲 🎲

Piráti se letos utkají o primátorské či starostenské křeslo v rekordním počtu měst a obcí Moravskoslezského kraje. Podali jsme samostatné kandidátky ve 13 obcích - Ostravě, Opavě, Havířově, Frýdku-Místku, Karviné, Třinci, Bohumíně, Českém Těšíně, Orlové, Příboře, Krmelíně, Bílovci a Osoblaze, 4 koaliční kandidátky - v Rychvaldě, Stonavě, Kopřivnici a Novém Jičíně a 3 kandidátky s podporou Pirátů - v Čeladné, Hlučíně a Frenštátu. V Ostravě se navíc utkáme kromě křesla primátorky také o post starosty či starostky v obvodech Poruba, Jih, Moravská Ostrava a Přívoz, Slezská Ostrava a Mariánské Hory a Hulváky.
 
Aktuálně vládneme v Ostravě a Frýdku-Místku, kde máme ambice opět sestavit koalici a pokračovat v započaté práci. „Priority jsou pro nás dostupné bydlení, životní prostředí, transparentnost a také vyžití pro mladé lidi. Nechceme, aby z kraje odcházeli. Kompletní program představíme v polovině srpna. Věříme, že minimálně obhájíme výsledek z posledních komunálních voleb. Ať si o nás kdo chce co chce říká, jedno nám upřít nemůžete, Piráty neuplatíte,” komentuje Andrea Hoffmannová, kandidátka Pirátů na primátorku Ostravy.
 
Náš program pro komunální volby 2022 najdete tady.
 
Držte nám palce!

 

.......................

 

Staňte se členy volební komise! 🗳🕵️‍♀️

Chcete nám pomoci dohlédnout na férový průběh voleb a zároveň si trochu přivydělat? Staňte se pro letošní volby 23. - 24. září členy okrskové volební komise (OVK) za Piráty!
 
Jejich úkolem je dohlížet na řádný průběh voleb ve svěřeném okrsku, zapisovat voliče na základě občanských průkazů, hlídat správnost a tajnost hlasování. Po ukončení voleb sčítají členové OVK hlasy a vyhotoví zápis o průběhu a výsledku hlasování.
 
Volební komisi vede předseda, který je tajně losován na ustavující schůzi. Ta se koná několik dní před volbami a svolává ji vedení obce. Členům OVK náleží jednorázová odměna.
 
Registrovat se můžete na ovk.pirati.cz .

 

.......................

 

Podpořte nás v kampani! 👫🏴‍☠️

Komunální kampaň je v plném proudu. Chcete přiložit ruku k dílu? 💪
 
Můžete třeba:
 
◆ pověsit si kampaňový banner (na dům/plot) - rozměr spolu domluvíme
◆ dát si reklamu na auto (magnetickou sundávací nebo klasický polep)
◆ roznášet volební tiskoviny
◆ pomoci nám s akcemi a kontaktní kampaní
 
Jdete do toho? Ozvěte se emailem na hana.pavlickova@pirati.cz nebo telefonicky na 770 189 486 a domluvíme s vámi vše potřebné.

 

.......................

 

To je pro dnešek vše. Mějte krásné léto! ⚓️ 🌞