Pirátský newsletter - Středočeský kraj: #6 Prázdninový zpravodaj (zpět)

Volby se blíží

Po měsíci opět zdravíme ze středočeské paluby. Prázdniny sice lákají k odpočinku, my ale nezahálíme. Podzimní komunální a senátní volby se nám kvapem blíží. Co aktuálně děláme a v čem nám můžete pomoci? To vše se dozvíte.

 

Okrskové Volební Komise

Jako každý rok nabízíme, abyste za nás obsadili místo v okrskové volební komisi (OVK). V tuto chvíli již běží předregistrace a od 11. července bude registrační formulář dostupný pro širokou veřejnost. Pozor! Dostupné budou pouze obce, kde máme pirátskou nebo koaliční kandidátku či pokud obec spadá do senátního obvodu Beroun a Jičín.
V ostatních případech je nutné se přihlásit přímo na městském úřadě.

 

Pomoc senátorům: Marta Martinová

Chcete se stát součástí týmu kandidátky na senátorku ve volebním obvodě 37 Jičín? Napište Martě Martinové a pomozte jí zvítězit. Kontakt i priority najdete na jejím webu martamartinova.cz.

 

Pomoc senátorům: Martin Karim

Patříte do volebního obvodu 16 Beroun a chtěli byste pomoci v kampani Martinovi?
Možností zapojit se je spoustu. Od vyvěšení banneru přes vylepování plakátů a rozdávání novin, až po copywriting a další. Všechny informace nejdete na Martinově webu www.martinkarim.cz. Odpovědět můžete přímo na tento newsletter.

 

Co se událo na kraji? Na čem nyní pracujeme?

 

Lucie Cirkva Chocholová: Podporujeme udržitelný rozvoj cestovního ruchu!

V roce 2021 ve Středních Čechách vzrostl počet domácích i zahraničních hostů. Tuzemští návštěvníci tvořili 90 % klientely ubytovacích zařízení. Abychom mohli v tomto rostoucím trendu pokračovat i v příštích letech a cestovní ruch nepřinášel negativní dopady do života měst a obcí, je třeba podpořit infrastrukturu v této oblasti. Proto jsme z rozpočtu Středočeského kraje vyčlenili 20 milionů korun do Programu pro poskytování dotací na podporu rozvoje doprovodné infrastruktury. V roce 2022 mohou z tohoto programu žádat výhradně obce na podporu karavaningu, rekreační plavby, budování záchytných parkovišť včetně dopravního a orientačního značení a poprvé také i na pořízení projektové přípravy v souvislosti s projekty IROP II.

 

Lucie Cirkva Chocholová: Lidice budou žít!

Povědomí historicky významných událostí vyprchává, pokud se s neochvějnou pravidelností nepřipomíná. To je také jeden z úkolů politiky, připomínat události a výročí, uvědomovat si jejich význam a udržovat je v paměti občanů. Vždy je tento odkaz silný ve chvíli, kdy si umíme tyto historické události ztotožnit s konkrétním lidským příběhem. Jména jako Josef Gabčík a Jan Kubiš zněla v posledních dnech v našem prostoru neustále. A byl k tomu důvod, 80. výročí atentátu na Heydricha.

 

V Lysé nad Labem se dnes setkali zástupci obcí s vedením Středočeského kraje

Setkání starostů s vedením Středočeského kraje se dnes na Výstavišti v Lysé nad Labem zúčastnily zhruba tři stovky zástupců obcí. Šlo o poslední společné setkání před komunálními volbami, které se budou konat letos v září. Součástí akce byl i tradiční veletrh služeb, kde se starostky a starostové mohli zastavit u stánků krajských příspěvkových organizací, vybraných odborů Krajského úřadu a dalších hostů.

 

Jana Skopalíková: Z Infrastrukturního fondu rozdělíme bezmála 140 milionů!

Bezmála 140 milionů korun chce letos rozdělit Středočeský kraj ze svého Infrastrukturního fondu. Zastupitelé dnes schválili návrh na rozdělení dotací jednotlivým žadatelům, což jsou obce, případně jejich sdružení.

 

Uvidíme se?

Děkujeme, že jste s námi. Pokud se chcete zapojit více, zajímá vás naše fungování, neostýchejte se ozvat.

Případně se můžeme setkat třeba na společném červencovém teambuildingu.

Vaše koordinátorky.

Barbora Knotová Vaicová
770113640
barbora.knotova.vaicova@pirati.cz

Monika Kuncová
KOORDINÁTORKA DOBROVOLNÍKŮ PRO STŘEDOČESKÝ KRAJ
778111468
monika.kuncova@pirati.cz