Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Červen 2022 (zpět)

Milí podporovatelé, příznivkyně a příznivci,

ve schránce vám právě přistál další newsletter, který shrnuje dění v pirátské základně (nejen) v Ústeckém kraji. Volby do komunálních zastupitelstev se nezadržitelně blíží a my makáme ostošest. Na konci května jsme odstartovali kampaň se všemi Pirátkami a Piráty v Riegrových sadech v Praze. Akce to byla velmi povedená a na chvíli nám také zapršelo štěstí. Zahájili jsme také u nás v kraji a to happeningem v Ústí nad Labem, kde kandidujeme v rámci koalice PRO! Ústí a také piknikem v Kadani, kde máme samostatnou pirátskou kandidátkou. Sledujte nás! Jsme otevřená strana, rádi vás přivítáme na našich akcích a schůzích a vyslechneme si, co vás trápí a co byste chtěli změnit.

Pomozte nám ve volbách

Volby klepou na dveře a vy se můžete zapojit do příprav. Máte zájem nás v těchto volbách podpořit a pomoci nám s pořádáním akcí, organizací nebo s vytvářením programu ve vašem městě? Chtěli byste ve vašem městě nebo obci něco změnit a nevíte jak? Máte nápady, jak zlepšit vaše okolí? Zajímá vás politika? Chtěli byste sedět za Piráty v komisi u voleb? Napište nebo zavolejte, zajímá nás váš názor!

 

Krajští zastupitelé a jejich práce

Pirátský zastupitel Jiří Baudis se s dalšími zastupiteli zúčastnil prezentace architektonické soutěže Transformačního centra Ústeckého kraje. Součástí tohoto strategického projektu je Energetické centrum, které bude pomáhat zvládat výzvy v oblasti energetických úspor. Bude to také místo, které nabídne zázemí a servis nově vznikajícím firmám, poskytne datové služby veřejným institucím a obcím, součástí budou i služby revitalizace území, urbanizace a krajiny a mnoho dalšího.

 

Piráti v Poslanecké Sněmovně

Bohužel válka na Ukrajině pokračuje již čtvrtý měsíc a my pokračujeme ve snaze zmírnit utrpení prchajících a minimalizovat dopady hromadné migrace na Českou republiku. Na náš návrh byl přijat zákon o "nezbytných stavbách", který pomůže při rychlém budování chybějících kapacit.

Diskriminace do demokratické společnosti nepatří a proto jsme sněmovně znovu předložili návrh, jehož podstatou je manželství pro všechny bez dalších podmínek a pokusíme se přesvědčit i poslance ostatních stran o jeho důležitosti.

 

Vláda ČR a ministři za Piráty

V době, kdy celá Evropa čelí několika krizím najednou, přebírá Česká republika po více než 13 letech předsednictví v Radě EU. Prioritou předsednictví bude bezpečnost evropského společenství ve všech svých aspektech.

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

I v Evropském parlamentu je tématem číslo jedno válka na Ukrajině. Řeší se pomoc napadené zemi a sankce pro agresora. Ruku v ruce s tím se pomalu rozbíhá schvalování prvních opatření Green dealu jako cesty z energetické krize.

Z dalších projednávaných záležistostí zmiňme například zavedení jednotného konektoru k nabíječkám, o kterém si můžete přečíst více v článku.

Mikuláš Peksa také společně s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem zahajoval letošní GreenHack, kde se řešily výzvy jako recyklace elektroodpadu, automatická kontrola přenosové sítě nebo inovativní řešení pro případ energetické krize. Stránky projektu najdete zde.

 

Kalendář akcí

21. 6. 18 - 20 Deskové hry s Piráty v SuPiCi
23. 6. 18 - 21 promítání filmu Jednotka intenzivního života a následná diskuze s MUDr. Dušánkovou
23. 6. 18 - 20 Deskové hry s Piráty v Kadani
23. 6. 19 - 21 setkání s roudnickými Piráty v Kitchen on Wheels
30. 6. 19 - 21 setkání s roudnickými Piráty v Kitchen on Wheels
30. 6. 17:30 - 19 Na kafe s Piráty v Žatci
5. 7. 18 - 20 Deskové hry s Piráty v SuPiCi
14. 7. 15:30 - 17:30 SWAP v SuPiCi
21. 7. Ivan Bartoš v poslanecké kanceláři

 

Děkujeme za přízeň a podporu! Hezký začátek léta a veselé prázdniny!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Petr Sudek
petr.sudek@pirati.cz
+420 728 735 341