Interní newsletter: Pirátský newsletter 22/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Kdo nečte, jako by nebyl (Pirát/ka)!

Participativní rozpočtování

Všem, kterým to v předvolebním zápalu uniklo, ještě jednou připomínáme, že bylo vyhlášeno nové kolo participativního rozpočtování.
Ještě upřesňujeme, že cílem PaRo je podpořit projekty s celostátním nebo veřejně prospěšným přesahem. Pokud byste se chtěli poradit, zda váš projekt splňuje podmínku celostátní působnosti, obraťte se buď na odbor, kterého se projekt týká, nebo na kancelář strany. Díky a těšíme se na vaše projekty!

 

Jednací řád

Byla schválena změna jednacího řádu týkající se návrhového oprávnění při volbě do republikového výboru.

 

Dary jednoduše a rychle

Od května jsme začali s průběžným zpracováním přijatých darů a po skončení měsíce o hodnotu účelově určených darů ihned navyšujeme příslušnou výdajovou položku. Věnujete nebo získáte dar pro vaše sdružení - peníze máte (skoro) hned k dispozici :-) Není to skvělé? Je to skvělé!

 

Pirátská putovní univerzita zve na další akce!

5. 6. (18 hod)
Základy matematiky aneb jak doplnit a zmodernizovat Euclida

25. 6. (18.00)
Nahrazuje "Nová hedvábná cesta" Washingtonský konsensus?

28. 6. (18.00)
Důchodová reforma očima Pirátů

 

Expertní tým "Česko bez bariér"

Vzniká nový expertní tým "Česko bez bariér".

 

A je tu váš oblíbený borec na konec.

Dnešním borcem na konec se stává Ondra Chrást z Prahy 6, který stojí za vznikem petice za pojmenování parku Ruského exilu na Praze 6. Dne 11. května 2019 Ondřej zorganizoval v pražských Dejvicích pietní akci připomínající osudy ruských obyvatel Prahy 6 a připomněl tak, že spoluobčané ruského, ukrajinského a běloruského původu byli protiprávně a bez soudu odvlečeni ze svých domovů do sibiřských gulagů, odkud se mnozí už nikdy nevrátili.
Ondra byl v komunálních volbách 2018 lídrem kandidátky na Praze 6 a je v období 2018-2022 zvoleným zastupitelem a předsedou devítičlenného zastupitelského klubu Pirátů. Tamtéž působí v komisi Strategického rozvoje, Kulturní komisi a ve Výboru pro výchovu a vzdělávání. Působí také v krajských pirátských expertních týmech s obdobným zaměřením. V rámci Prahy 6 spolu-inicioval a nyní provozuje aktivity „Praha 6 neplastuje“ a projekt „Současná, ohrožená a zmizelá architektura Prahy 6“, kde vytvořil a spravuje stránku http://www.architekturap6.cz. Na magistrátu Hlavního města Prahy působí v komisi Rady hl. m. Prahy pro koordinaci neinvestičních aktivit ve veřejných prostranstvích na území Pražské památkové rezervace. Mimo jiné také hraje v Pirátském divadle.

Ve svém volném čase se věnuje četbě (zejména severských detektivek a biografií významných osobností), hraje šachy i jiné hry, chodí do přírody a po památkách.

Moc děkujeme Ondrovi za všechny jeho aktivity, jsi borec, Ondro!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz