Piráti Jihočeský kraj: Srpen 2022 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám pravidelnou dávku informací! :-)

Kandidátní listiny podány ✅

V minulých týdnech naši volební zmocněnci a zmocněnkyně odevzdali na úřady několik kandidátních listin. Byla to jízda, ale jsme pyšní, že naše kandidátní listiny obsadili samí pracovití, poctiví a fajn lidé, kteří se nebojí výzev a mají odvahu dělat, co je správné!

✅ V Českých Budějovicích, Písku, Táboře a Týně nad Vltavou jsme vytvořili samostatné pirátské kandidátky a naši lídři a lídryně jsou zkušení Piráti.
Naopak v Jindřichově Hradci, Soběslavi, Kardašově Řečici, Kaplici, Suchdolu nad Lužnicí, Volyni a Volarech jsme spojili síly s dalšími politickými stranami a spolky a těšíme se na další spolupráci v kampani.

✅ Svou přihlášku ke kandidatuře odevzdal také pirátský kandidát do Senátu, krajský zastupitel a vědec Martin Kákona , který se bude ucházet o Vaše hlasy v obvodu 13.

Termín voleb 23. a 24. září se neúprosně blíží a my usilovně pracujeme na volební kampani.

Okrskové volební komise 🧐

Usedněte za Piráty do volebních komisí a ohlídejte férovost voleb!
👉 Příznivci Pirátů se mohou do volebních komisí hlásit na našem webu https://ovk.pirati.cz/ do 15. srpna a my se vám následně ozveme.

Odměna vás nemine!

Práce našich krajských zastupitelů

Na posledním jednání naši krajští zastupitelé podpořili mimo jiné výstavbu domova mládeže v Českém Krumlově a projekt v oblasti prevence duševního zdraví dětí. Naopak se postavili proti prodeji „Chaty Mládí„ – objektu na Šumavě, který sloužil ke vzdělávání a rekreaci (tento prodej si vládnoucí koalice odhlasovala, chata tedy zřejmě bohužel prodána bude).

Piráti vidí modulární jaderné reaktory jako jednu z cest pro pokračování jaderné energetiky, podpořili tedy dále záměr založení obchodní společnosti pro jejich podporu. Jihočeský kraj byl měl mít tuto firmu společně s ČEZem.

Nově se také díky nám zveřejňují na webu kraje zprávy o činnosti kontrolního výboru, pokračujeme tak ve všech oblastech v souladu s naším pirátským programem.

Jak na registrované příznivectví u Pirátů 🤜🤛

Pro příznivce Pirátů, kteří se chtějí více zapojit do našich aktivit jsme dali dohromady návod, jak se stát oficiálním registrovaným příznivcem/příznivkyní (a za nějaký čas třeba i členem strany).

Postup pro registrované příznivectví
1) Projdi tímto návodem: https://wiki.pirati.cz/ao/navody/priznivec

To znamená..

a) Zaregistruj se na Fórum Pirátské strany a vyčkej na aktivaci účtu administrátorem - nelekni se, chvíli trvá, než Tě administrátor schválí.
b) Po aktivaci účtu se přihlas do aplikace: Profil a zažádej si o ověření identity a status registrovaného příznivce - tady je k tomu jednoduchý videonávod.
c) Identita se ověří na některé z osobních nebo online schůzek. Vygenerovaný kód si pečlivě uschovej a kontaktuj koordinátora, který tě nasměruje dál na ověření (na příslušného předsedu MS nebo předsedu KS, který tak dokončí celý proces).

2) Pokud nejsi, zaregistruj se do Nalodění a sám si vyber, co tě zajímá.
3) Po nalodění tě kontaktuje krajská koordinátorka.
4) Zúčastni se jakékoliv naší aktivity.

Pokud projdeš tímto návodem, staneš se registrovaným příznivcem, což je i u žadatele o členství nezbytné.

Více info najdeš v přiloženém odkazu 👇

👩‍💻👨‍💻STÁŽUJ U PIRÁTŮ

Chceš se podílet na činnosti České pirátské strany a přispět tak ke změně na české politické scéně?
Na dobu 3-12 měsíců nabízíme zajímavé stáže pro studenty.

Co tě čeká?
Správa sociálních médií
Fotografování akcí
Nárazová pomoc při organizaci akcí
Jednoduchá administrativní činnost

Koho hledáme?
Studenty SŠ a VŠ se zájmem o politiku a současné dění
Věk 16+
Pozitivní přístup
Samostatnost ale i týmový duch
Co nabízíme?
Bohatou zkušenost z českého politického prostředí
Praxi při studiu
Doporučení pro budoucí zaměstnavatele při úspěšném absolvování stáže
Flexibilní pracovní dobu dle tvých časových možností
Jedná se o neplacenou stáž. Smlouva bude uzavřena se školou.

Zájemci posílejte své stručné CV a pár vět o sobě na marketa.markova@pirati.cz.
Do předmětu uveďte: Stáž. Nezapomeňte také uvést, z jaké jste školy a jaké činnosti byste se během stáže věnovali nejraději.
Všechny zájemce budeme kontaktovat. Hodně štěstí!

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do e-mailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz