Interní newsletter: 3,2,1, Kampaň začala! (zpět)

Ahoj všem v nové komunální kampani,

dnes to zkusíme velmi stručně, protože si ceníme tvého času.

🖥️Co jsme dělali a kde to bylo vidět?📺

Piráti zaslali premiérovi a ministerstvům návrhy na pomoc rodinám zasaženým zdražováním. Navrhují nejen dočasný solidární příspěvek z mimořádných zisků uhelných elektráren, které vydělávají na zdražení energií, ale i balíček pomoci pro rodiny a jednotlivce.

Za Babiše www.bylolip.cz? Leda tak Andrejovi! Chceme vymahatelný zákaz vlastnění médií politiky a další opatření. Zamezíme šmelinám a koncentraci politické, mediální a ekonomické moci.

Odvaha dělat, co je správné! S tímto heslem jsme odstartovali kampaň do komunálních a senátních voleb. V pražských Riegrových sadech se v neděli představili kandidáti na primátory a primátorky a také sedm kandidátek a kandidátů na pozice senátorů a jejich hlavní priority.

Zjednodušení výplaty sociálních dávek a podpora částečných úvazků. Návrhy iniciované Olgou Richterovou tento týden schválila vláda.

Vláda schválila návrh ministra Ivana Bartoše , který umožní rychle postavit dočasné stavby pro bydlení a vzdělávání.

Evropský parlament i na nátlak pirátských europoslanců zakázal vstup lobbistům ruských firem.

 

🤝🏿 V sobotu zasedá Republikový výbor🤝🏻

V sobotu 4. června začíná letošní druhé zasedání RV. Začátek v 9:30, z programu vybíráme Návrh změny Organizačního řádu, Zpětná vazba k přípravě Společného komunálního programu, Volební dohled, Politická strategie – poslanecký klub, Zpráva o činnosti RP včetně plnění strategie, Informace o činnosti poslaneckého klubu a vlády a v závěru opět téma Respekt je profi.
Jednání bude dostupné online, kompletní program jednání zde.

 

👩🏽‍💼RP🧑‍💼

Máme pro vás připravené další kolo diskuzní platformy DISCO!🕺 A na koho se tentokrát můžete těšit? 9. června od 20 hodin se DISCO uskuteční s Blankou Charvátovou, Matějem Kubíčkem, ale i se zástupci RV Šárkou Václavíkovou a Daliborem Záhorou! Chcete se dozvědět více informací o KOMPASu? Zajímají Vás věci okolo Rovných šancí, personální agendy či komunálních voleb? Chcete vědět, na čem pracují v RV? Pokud ano, připojte se a diskutujte o tom s našimi hosty. Témat bude velmi mnoho, proto doufáme, že se připojíte v hojném počtu.

Připojení bude probíhat pouze přes Jitsi:. Opět bude možnost kladení dotazů přímo živě, ale pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou, je i nadále shromažďujeme zde:.

 

Institut π

Hledáme nového člena správní rady Institutu π! Chtěl by ses podílet na jeho činnosti a máš k tomu dostatečné kompetence? Tak nám pošli svůj životopis! Více informací najdeš

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335