Resortní tým Evropská unie, zahraničí, obrana: Pravidelný newsletter - Evropská unie, zahraničí, obrana (zpět)

Děkujeme za projevení zájmu o novinky z Evropské unie, zahraničí a obrany.

Co je nového si můžete přečíst níže.

Piráti posílají do Bruselu tři europoslance

Ve volbách do Evropského parlamentu získala Pirátská strana tři mandáty. Poprvé tak získala mandáty v Evropském parlamentu a zároveň se čeští Piráti stali nejúspěšnější pirátskou stranou v Evropě. „Děkuji všem, kteří se rozhodli volit a podpořit Piráty a také těm, kteří se podíleli na kampani, ať už jde přímo o kandidáty nebo stovky dobrovolníků. Volební účast oproti evropským volbám vzrostla o deset procent. Oproti parlamentním volbám jsme posílili o čtyři procenta. A byť jsme nedosáhli vytyčeného výsledku v podobě čtyř mandátů, voliči nám dali důvěru, která nás zavazuje k další práci

 

Evropští Piráti se zúčastnili zasedání politické skupiny Evropského parlamentu Greens/Evropská svobodná aliance

Nově zvolení pirátští europoslanci se zúčastnili společného jednání v rámci politické skupiny Greens/Evropská svobodná aliance. „Setkání přineslo významný pokrok ve vyjednávání o vstupu do této frakce, ve které je nejlepší předpoklad k prosazení našeho volebního programu,” uvedl lídr kandidátky do eurovoleb Marcel Kolaja.

Jednání kromě jiného zahrnovala také požadavky, které frakce vznese vůči budoucímu předsedovi Evropské komise.

 

Pirátští europoslanci se spojili s německým pirátským zástupcem

Čeští europoslanci navázali spolupráci se čtvrtým Pirátem, Patrickem Breyerem z Německa.
Patrick Breyer je německý právník a nově zvolený europoslanec za německou Pirátskou stranu. Od roku 2012 do roku 2017 byl poslancem parlamentu ve Šlesvicku-Holštýnsku a od dubna 2016 až do konce legislativního období také předsedou německé frakce Pirátů.

Více o Patricku Breyerovi si můžete přečíst zde: ZDE.

 

Zápisy z resortního EZO týmu

Zajímá vás, co se řeší a diskutuje na schůzce resortního týmu? Veškeré zápisy a pozvánky jsou vám k dispozici na pirátském fóru v sekci "Zahraničí".

 

Další newsletter již brzy!