Piráti Jihočeský kraj: Červen 2022 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám pravidelnou dávku informací. tentokrát nabitou akcemi! :-)

 

TROJMEZÍ: Velké setkání krajů 📍

Už se nám to blíží!

Milé obyvatelky a milí obyvatelé kraje Vysočina, Jihočeského a Jihomoravského,
dovolujeme si Vás pozvat na velké sousedské setkání, které jsme pro Vás připravili na sobotu 11.6. v obci Dešná.

Potkáme se symbolicky v obci, která sousedí se všemi třemi kraji a dojdeme na místo, kde se nachází samotná hranice našich krajů. Tam za zvuku fanfár umístíme pirátský kámen (za každý kraj jeden) a procházkou dojdeme zpět do Dešné.

Slibujeme si od toho možnost se osobně setkat a nasdílet si radosti i strasti pirátského života.

PROGRAM:
11:00 sraz v Dešné na dětském hřišti
12:30 oběd v České hospodě
14:00 Procházka k trojmezí (cca 3,7km)
Pro skupinky, které by se raději zabavily jinak, zjišťujeme možnost jízdy na koních v nedalekých Plačovicích.

Po dni plném zábavy se zájemci přesunou do Kaprouna (cca 40 km), kde bude pokračovat afterparty. Nabízíme dvě možnosti ubytování - buď na punk ve stanu/autě u Niki na zahradě nebo v některém kaprounském penzionu či chalupě. V druhém případě prosíme neprodleně vyplnit přiložený dotazník 👇, abychom nějaké ubytko ještě sehnali.

Tvorové se specifickými nároky:
Děti - žádná omezení, pokud budou bolet nožičky, každý si nese své dítě sám.
Psi - na vycházku v Dešné bez problému, na afterparty malý problém. Nikol má dominantní feny, které by z vašeho mazlíčka mohli nasekat nudle, takže se Nikče raději ozvěte, abyste se domluvili (nikola.mrazova@pirati.cz)

Rozmary počasí:
Říká se, že neexistuje špatné počasí, ale jen špatné oblečení.

Těšíme se už o víkendu!

Vendy, Markét, Filip (JmK), Barča (Vys), Nikol a Klára (JčK)
tým Trojmezí

 

Konference KOMPAS ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA 🙌

Posíláme odkaz na ZÁVAZNOU přihlášku na konferenci Kompas: https://ankety.pirati.cz/424994?lang=cs, která se uskuteční 17.-19.6. v Táboře v kulturním centru Střelnice.
Přihlášením se zavazuješ, že dorazíš v červnu do Tábora a že se chceš aktivně podílet na diskuzi o dalším ideovém směřování strany.

Náklady konference na 1 účastníka/účastnici byly vypočítány na 800 Kč.
Zahrnují pronájem sálů a zázemí, učebny pro workshopy, prostory na večerní program, coffee breaky, dětský koutek a potřebný materiál.

Jelikož moc chceme celou akci otevřít všem v maximální možné míře, necháváme na Tobě, kolik přesně jako účastnický příspěvek uhradíš.
Nejjednodušší je uhradit oněch 800 Kč.

Pokud by to na Tebe ale z jakýchkoli důvodů bylo moc, pošli, kolik Ti situace dovolí.
Pokud chceš naopak pomoct ostatním se zúčastnit, můžeš poslat příspěvek vyšší. Ideální je zaslat násobek vypočítané ceny - hned tak víš, kolika lidem pomáháš.

Z příspěvku není hrazeno ubytování a jídlo. Obědy a večeře si je třeba zařídit sami stejně jako ubytování.,

Jak zaplatit účastnický příspěvek?
Zde https://dary.pirati.cz/projekty-kampane/kompas-2022-ucastnicky-poplatek/ vybereš jeho výši, vyplníš svoje kontaktní údaje, vybereš způsob platby a je to!

Stále se můžete hlásit do tzv. pětiminutovek - každý z nás může využít svých pět minut k tomu, aby všem řekl svůj názor. Bez cenzury a bez obav. Přihlaš se prosím zde: https://ankety.pirati.cz/425388?lang=cs

Kde najdeš podrobnější informace?
Stačí se podívat na Kompas 22 nebo na fórum. Kdykoliv se také můžeš zapojit do přípravy - ať už skrze tvůj resortní tým (vedoucí dostali všichni informace) nebo přímo s přípravou programu (napiš na fórum nebo přímo Davidovi).

A na závěr malé info k programu:

V pátek večer se můžeme setkat a seznámit se v malém sále v hlavní budově ve Střelnici. Dalším možnostem se v Táboře pobavit se samozřejmě meze nekladou.

V sobotu program začíná v 9:30 a končí v 18:30.

V neděli začínáme v 9:30 a rozloučíme se ve 12:30.

Detailnější rozpis zveřejníme brzy po potvrzení od všech týmů. Celý program bude postavený hlavně na strukturovaných diskuzích, které vždycky začnou lidé, kteří k tomu mají něco říct, oslovení napříč stranou, ale prostor dostane každý.

Jak jsou vybraná témata, která budeme probírat?

Čtvrtinu základních otázek, které budeme řešit, bude tvořit “pirátské jádro”. Otázky a problémy které plynou ze stanov, co to vůbec znamená data based strana a jak s tím pracovat, jak žijí dnes naše původní ideály a jak je rozhicovat pro dnešní den. A tu největší nálož přinesete vy do diskuzí a na pódium při krátkých proslovech.

Témata pětiminutovek jsou tři:
Kdo jsme a co je jádro
Kdo nejsme, co se pokazilo a co nás to naučilo
Co nabídneme v budoucnosti?

Hlavní web akce: https://kompas.pirati.cz/

Těšíme se na viděnou v Táboře!

Za přípravný tým

Blanka Charvátová a David F. Wagner

 

Kandidát do Senátu za obvod 13. Martin Kákona

❗️👉 Vědec Martin Kákona – pirátský kandidát do Senátu v obvodu 13 (okres Tábor, část okresu Písek a Voticko) – vidí budoucnost v zajištění podmínek, které dalším generacím umožní zvládnout klimatickou změnu a zajistí tak prosperitu lidí.

Dovolujeme si vás pozvat na zahájení kampaně Martina Kákony: PIRÁT DO SENÁTU!, které se uskuteční v pondělí 20.6. od 18hod v Tapici.
Beseda s kandidátem Pirátů pro senátní volby 2022 Martinem Kákonou o jeho vizích a prioritách.

Tapice - táborské pirátské centrum, adresa: Budějovická 1997/12, Tábor

Budeme se na Vás těšit!

 

Setkání krajského fora tentokrát v Táboře!

26.6. od 13:00 proběhne setkání krajského fóra v Táboře!

Chystáš se dorazit? Přečti si info a registruj se 👇

Jednání je veřejné, otevřené všem!

 

Zprávy z mediální oblasti v JčK 📰

V květnu se naši krajští zastupitelé ohradili proti nesystémovému rozdělení peněz pro sportovní akademie (FB post Jiřího Roubíčka zde), naopak podpořili projekt na propojení jihočeských zemědělců se školními jídelnami (tisková zpráva Dana Leštiny zde), hlasovali pro peníze z programu na podporu venkova a na rekonstrukci heliportu nemocnice v Jindřichově Hradci. Lucie Korytářová také v tiskové zprávě vyzdvihla program na enviromentální vzdělávání dětí, upozornila ale na jeho nedostatky.

29. května jsme společně s Piráty z celé ČR zahájili kampaň, přímo na místě mluvila kandidátka na primátorku Českých Budějovic Zuzana Kudláčková, videopozdrav nahrál také Martin Kákona, náš kandidát do Senátu v obvodu 13 (více v jeho tiskové zprávě a v postu Pirátů pro Soběslav).

Další zásadní obsah týkající se jihočeských Pirátů najdete na našem webu jihocesky.pirati.cz, na naší krajské FB stránce, na stránkách místních sdružení a jejich webech (České Budějovice, Tábor, Písecko, Soběslav).

 

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do e-mailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz