Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Květnový pirátský newsletter (zpět)

Milí příznivci, milé příznivkyně, dobrovolníci, dobrovolnice, členky a členové, 🖤
květen je v plném proudu, všechno nám rozkvétá, pučí a nabírá na síle. Na síle nabírá také předvolební kampaň do podzimních komunálních voleb, a proto květnový newsletter bude věnován převážně předvolebním tématům.

Výjezdní krajská schůze v Počítkách

Už tuto sváteční neděli 8. května od 14:00 se společně potkáme v Počítkách u Žďáru nad Sázavou na výjezdním krajském pirátském fóru. Kromě tradičních novinek z předsednictva, republikového výboru a krajského zastupitelstva budeme primárně řešit přípravy na komunální volby. Na Vysočinu za námi dorazí centrální pirátský volební manažer Pavel Štěpánek a vedoucí mediálního odboru Vráťa Filípek. Nejaktuálnější informace ke komunálním volbám získáš v neděli 8. května od 14:00 v Počítkách 2.

Pro ty z vás, kteří nestihnout dojet, bude na adrese http://jitsi.pirati.cz/KFvysocina připraven on-line přenos.

 

Předvolební semináře od OŽIVENÍ

Tým právníků a analytiků si pro Piráty připravil trojici profesionálně vedených webinářů, které nás naučí, jak zaujmout voliče, jak se neztratit v orgánech samosprávy a jak se zorientovat v nové roli zastupitele či zastupitelky.

17.5. 16:00 Jdu do voleb. Jak zaujmout voliče?
Tento webinář jsme se rozhodli opatřit spoluúčastí 300,- Kč (20% z ceny, kterou hradíme)
Kapacita pouze 20 osob!

31.5. 16:00 V roli zastupitele
Pro účastníky zdarma
kapacita neomezena

21.6. 16:00 Právní minimum zastupitele
Pro účastníky zdarma
kapacita neomezena

 

Komunální fórum 2022 v Brně

Komunální fórum navazuje na úspěšnou akci z konce roku 2019 v Praze a pomůže vám s vedením kampaně ve vaší obci, se zvládáním krizovek, s vyjednáváním i s tím, jak se poučit s fuck-upů. O svých zkušenostech vám budou povídat Jana Komrsková, Rudolf Špoták, Ondřej Profant, Jakub Michálek, Tomáš Koláčný, Zuzana Klusová, Pavel Štěpánek, Ivana Böhmová, Andrea Hoffmanová, Vojta Franta a řada dalších zajímavých osobností.

Komunální fórum proběhne v sobotu 14. 5. 2022 od 10:00 v Impact HUBu Brno.

 

Stále je tu SAKO

SAKO neboli Skvělá akademie pro komunál nebo také zastupitelský inkubátor ti má stále co nabídnout. Ve vzdělávacím programu, primárně určeném pro stávající a budoucí komunální zastupitele České Pirátské strany, máš možnost zúčastnit se Lidrovského Alternativního Rozvojového Programu, tedy dvoudenního kurzu, který je zaměřen na rozvoj dovedností.

Na webu SAKA pak najdeš asi padesátku záznamů z webinářů, přednášek nebo sklil sharing kampaní. Navštívit SAKO se rozhodně vyplatí.

 

Workshop mediálního odboru – poslední šance

V úterý 10. května od 17:00 se koná poslední stream workshopů mediálního odboru pro všechny zájemce v jednom čase. Workshop, který je určen pro všechny Pirátky a Piráty, najdete na odkazu http://jitsi.pirati.cz/MO

Probereme zhodnocení voleb a komunikačních chyb v kampani 2021, zaměříme se na mediální svět a fungování Pirátů v něm, naučíme se, jak komunikovat své osobní promo a zjistíme, jak fungují zákonitosti sociálních sítí.

 

Zahájení kampaně 29. května v Praze

Celostátní zahájení kampaně proběhne v neděli 29.5. v Praze v Riegrových sadech. Na tuto akci zveme všechny lídryně a lídry našich komunálních kandidátek. Akci chceme uspořádat jako sousedské setkání s prostřeným stolem a domácími dobrotami vyrobenými našimi lídry a lídryněmi. Připravujte své místní a rodinné speciality, ať můžete Pražákům ukázat, jak chutná Vysočina. Pro více informací kontaktujte naši koordinátorku Báru Pokornou.

 

„Objednávky“ produktů centrální volební kampaně do 8. 5.

Ještě jednou vám připomínáme, že máte poslední možnost doplnit kartu „Centrální nabídky všem“ v portálu pro výměnu informací. Jestli není vaše obec uvedena v seznamu, tak napište Jirkovi Svobodovi nebo Báře Pokorné a my vás tam doplníme.

 

Pirátský SWAP v Pelhřimově

🏴🖤Pirátská strana Pelhřimovsko pořádá příští čtvrtek 12. května od 10 do 17 hodin pelhřimovský SWAP. Přines, vyměň, odnes a dej věcem nový smysl!♻ Swapování se uskuteční ve čtvrtek 12. května od 10 do 17 hodin v Domě zahrádkářů, Na Obci 1669, Pelhřimov

 

Letem, světem, internetem

  • Současná primátorka města Jihlavy Karolína Koubová se po 1. kole primárních voleb stala jedničkou volebního projektu PiFo do podzimních komunálních voleb. Přinášíme vám proto rozhovor s Karolínou Koubovou, lídryní kandidátky Pirátů, Fóra Jihlava a nezávislých osobností
  • Nové technologie průmyslu 4.0 spojují regiony na česko-rakouské hranici. O tom se přesvědčila i pirátská náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj Hana Hajnová, která se zúčastnila pracovního setkání v centru ITEMAC v Kuřimi, jehož cílem bylo představit novinky v oblasti podpory vědy a výzkumu
  •  

    Sledujte naše kanály: Web | Facebook | Instagram | Twitter

     

    Barbora Pokorná
    barbora.pokorna@pirati.cz
    +420 776 147 766


    Jiří Svoboda
    jiri.svoboda.hb@pirati.cz
    +420 724 235 840