Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Čarokrásný, divotvorný, zkrátka pravidelný newsletter středočeských Pirátů (zpět)

PROSÍME O POMOC

Sháníme 15 myší a klávesnic k počítačům ze sbírky pro ukrajinské uprchlíky – děti. Pokud byste mohli tyto komponenty věnovat a dopravit do pražského Pirátského centra, ozvěte se, předám vám kontakt na pražského koordinátora.

 

PALETOVÉ LAVIČKY

MS Jesenice - Jílové nabízí k užití své dvě paletové lavičky, pro které momentálně nemá využití.

 

KRAJSKÉ FÓRUM

V neděli 15. května se můžete těšit na další pravidelné krajské fórum, které se uskuteční v Kutné Hoře v Hotelu U Kata. Od 11:00 zasedne volební výbor a následně od 13:00 začne řádná schůze. Program vzniká na fóru. Těšit se můžete na představení lídrů kandidátek.

 

INFO Z KRAJE

 

Tomáš Zmuda: Středočeský krajský úřad začal používat systém Redmine

Od dubna 2022 je na krajském úřadě nasazen jednotný systém pro zadávání a evidenci úkolů - Redmine. To znamená jejich efektivnější a přehlednější řízení. Zatímco menší i větší firmy již systémy pro řízení úkolů používají dlouho a neumí si bez nich práci představit, ve státní správě se s nimi většinou teprve seznamuje. Problémem bývají nejen historicky nastavené procesy a myšlení, ale i to, že SW tohoto typu nejsou pro specifické požadavky úředníků přizpůsobené. Jiný je pro uživatele způsob práce i uživatelské rozhraní.

 

Jana Skopalíková: Nová úpravna vody umožní rozšiřování vodovodů na Rakovnicku!

Středočeský kraj chce podpořit další projekt na zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody. Tentokrát jde o oblast Rakovnicka. O dotaci ve výši 1 milion korun na projekt „Úpravna vody Antonín v Rakovníku a připojení vrtů u Lišanského potoka“ požádalo Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka. Radní poskytnutí dotace podpořili, konečné slovo bude mít zastupitelstvo.
Celkové náklady na realizaci akce činí cca 16 600 000 Kč bez DPH pro Úpravnu vody Antonín a bezmála 5 000 000 Kč bez DPH pro připojení vrtů u Lišanského potoka. V současné době je skupinový vodovod zásobován pitnou vodou z jímacího území Rakovnického potoka. Jímací území Lišanského potoka je nevyužívané. Nové technologie v úpravně zajistí úpravu obsahu železa a manganu v surové vodě do limitní úrovně pro pitnou vodu. Stavba by měla být dokončena do května 2022.

 

Jana Skopalíková: Podporujeme ekologickou výchovu a budování menších vodních nádrží!

Na svém dnešním zasedání Rada Středočeského kraje projednala a doporučila zastupitelstvu ke schválení celkem 55 žádostí o dotaci ze Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství a programu na enviromentální vzdělávání, výchovu a osvětu. Mezi žadatele kraj rozdělí bezmála třicet milionů korun.
Z Fondu životního prostředí a zemědělství chce kraj vyplatit více než 22 milionů korun a podpořit tak celkem osmadvacet projektů.

 

Klára Kocmanová: Předložíme ve Sněmovně návrhy hájící svobodu internetu!

Na Ministerstvu kultury se konal kulatý stůl za účasti Pirátů na téma autorského práva. Sněmovnu totiž čeká projednání implementace evropské směrnice, jejíž prvky podle upozornění Pirátů odporují Programovému prohlášení vlády a zasahují do svobody projevu uživatelů na internetu. Pro Piráty je otázka svobody internetu a svobodné kultury zásadním tématem, připravili proto pozměňovací návrhy ve prospěch posílení práva uživatelů a autorů působících na internetových platformách.

 

Jiří Snížek: Digitální technická mapa ulehčí práci při přípravě staveb!

Digitální technická mapa, jeden z nejdůležitějších IT projektů České republiky, který by se měl stát nástrojem, jenž umožní urychlit stavební řízení a zjednoduší starostům i občanům zjišťování vedení inženýrských sítí, získává jasnější obrysy.

 

Jiří Snížek: Vymezení koridoru pro vysokorychlostní železnici prodiskutujeme s občany!

Náměstek hejtmanky pro regionální rozvoj a územní plánováníJiří Snížek předloží Radě kraje 9. aktualizaci Zásad územního rozvoje Středočeského kraje (9AZURSK). Jejím předmětem je vymezení koridoru pro plánovanou vysokorychlostní trať Praha - Brno. Jelikož se tato změna dotkne života mnoha středočeských občanů, bylo svoláno veřejné projednání této aktualizace. To proběhne ve středu 11. května od 16:00 v sále hasičské zbrojnice v Uhlířských Janovicích na adrese Hasičská 778.

 

Květen je nejen lásky, ale také akcí čas, proto přinášíme to nejdůležitější z kalendáře

2. května 20:00-21:00 Schůze krajského sdružení online na jitsi.pirati.cz/sck
3. května 18:00-20:00 Schůze MS Nymburk. Připojit se můžete osobně v Pirátském centru Nymburk nebo online na https://jitsi.pirati.cz/msnymburk
4. května⋅17:30-19:00 KET Územní rozvoj a plánování online na https://jitsi.pirati.cz/KETScKRozvoj
9. května 20:00-21:00 Schůze krajského sdružení online na jitsi.pirati.cz/sck
10. května 18:00-20:00 Schůze MS Nymburk. Připojit se můžete osobně v Pirátském centru Nymburk nebo online na https://jitsi.pirati.cz/msnymburk
10. května⋅20:00-21:00 – Schůze KET IT a smart cit. Schůze KET IT a smart city SčK proběhne na jitsi: https://jitsi.pirati.cz/ket_it_sck. Zápis ze schůzí: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1279&t=55615
14.-15. května Piratecon v Brně
15. května⋅11:00-13:00 Schůze volebního výboru SčK v Kutné Hoře v Hotelu u Kata online na jitsi.pirati.cz/sck
15. května⋅13:00-18:00 Schůze krajského fóra v Kutné Hoře v Hotelu u Kata online na jitsi.pirati.cz/sck
17. května 18:00-20:00 Schůze MS Nymburk. Připojit se můžete osobně v Pirátském centru Nymburk nebo online na https://jitsi.pirati.cz/msnymburk
18. května⋅18:00-19:00 Schůze MS Beroun
18. května⋅19:00-21:00 Schůze MS Jesenice-Jílové
20.-22. 5. ASPiK - Alternativní Sjezd Pirátských Komunit - Máchovo jezero https://www.facebook.com/events/472656094435174
23. května 20:00-21:00 Schůze krajského sdružení online na jitsi.pirati.cz/sck
24. května 18:00-20:00 Schůze MS Nymburk. Připojit se můžete osobně v Pirátském centru Nymburk nebo online na https://jitsi.pirati.cz/msnymburk
30. května 20:00-21:00 Schůze krajského sdružení online na jitsi.pirati.cz/sck
31. května 18:00-20:00 Schůze MS Nymburk. Připojit se můžete osobně v Pirátském centru Nymburk nebo online na https://jitsi.pirati.cz/msnymburk
17.-19. června Ideová konference v Táboře

 

Barbora & Monika

Vaše KoKS do nepohody
https://stredocesky.pirati.cz/kontakt/