Interní newsletter: Volby do Komunálu se blíží (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,🦜

Posíláme tentokrát velmi vydatnou, ale stručnou várku informací.

🧵Závěrečná debata nad komunálním programem🧵

Republikový výbor dává na vědomí, že ve středu 27. dubna od 18.00 proběhne diskuze v rámci jednání a schvalování Komunálního programu. Jedna z posledních možností, jak jeho znění ovlivnit. Průběh jednání na fóru i aktuální znění programu najdete zde.

 

📻Co děláme?📺

Vláda se ve svém programovém prohlášení zavázala zastavit megalomanský projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe, který by měl dalekosáhlé dopady na životní prostředí. Ministerstvo dopravy ale poslalo do meziresortního řízení materiál, který počítá se splavněním Odry z Ostravy k polským hranicím. Závazek, který dali Piráti, platí. Nedovolíme ničení přírody!

20. dubna byl světový den marihuany. Naším cílem je regulace trhu, která umožnění nakládat s konopím pro vlastní potřebu. Přineseme až 2 miliardy ročně do rozpočtu a omezíme černý trh.

Praha zahajuje stavbu metra D. Čtvrtá linka začíná vznikat více než po 40 letech. Pražští Piráti tak naplňují další z předvolebních slibů.

Pirátští europoslanci podpořili návrh univerzální nabíječky pro všechny chytré telefony, tablety, fotoaparáty, sluchátka, přenosné reproduktory a přenosné herní konzole.

Do tří nových výborů Evropského parlamentu usedli pirátští europoslanci. Součástí vyšetřovacího výboru Pegasus se stal Marcel Kolaja. Členem zvláštního výboru COVID-19 je Mikuláš Peksa. Zřizuje se také nový výbor pro zahraniční vměšování a dezinformace, jehož součástí je Markéta Gregorová.

Pirátští europoslanci podpořili dopis Markéty Gregorové britskému premiérovi Borisu Johnsonovi, ve kterém varuje před vydáním zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange do Spojených států.

 

🤝🏻 RP zve naše PKS na pravidelné setkání RP+PKS 🤝🏻

Vše se bude konat online formou 19. 5. 2022 od 18 hodin zde.
Prosím o potvrzení Vaší účasti na email denisa.horakova@pirati.cz. Velice apelujeme na to, aby byl přítomen alespoň jeden zástupce z každého kraje. Děkujeme za Vaši spolupráci.

 

🖥️ TO pro vás má nové medailonky! 🖱️

Dříve to byly „profily“, ale systém jsme zjednodušili a nachystali pro napojení na weby. Medailonky jsou teď jen dva - politický a pirátský. Podrobnosti najdete na https://profil.pirati.cz/medailonky/ Doporučujeme zde zkontrolovat aktuálnost informací, neboť ty se začnou v příštích týdnech automaticky propagovat na weby Majáku.

 

🏆Soutěž🏆

Vyhlašujeme vnitrostranickou soutěž Zrušme předpis. Návrhy na nejzbytečnější paragrafy, pravidla a vnitřní předpisy prosím vkládejte do 15.5. na fórum. Potřebujeme zeštíhlit a méně byrokracie pro lidi, kteří chtějí jen dělat dobrou politiku či pomáhat jako dobrovolníci.

 

Administrativa a fórum🏴󠁰󠁨󠀱󠀵󠁿

 

💵Piroplácení školení💵

Všechny zveme na Školení Piroplácení v termínech: 30.04. v čase 10:00 - 12:00 (ať si můžete večer opéct buřta #carodejnice) a 07.05. v čase 16:00 - 18:00 (to je termín pro ty, kterým se v sobotu nechce brzo vstávat). Sejdeme se zde. Cílem školení je, aby byla minimální chybovost při schvalování zadaných žádostí, protože vás je hodně, ale nás je v kanceláři málo :D, přesně jsme 2!.

 

Rovné šance 👬

Pracovní skupina Rovné šance https://wiki.pirati.cz/po/rovnesance/start ve spolupráci s Fórem 50% https://padesatprocent.cz/ zahájila přípravu čtyř průzkumů v rámci projektu Na palubu, Pirátky! https://redmine.pirati.cz/issues/36032 financovaného participativním rozpočtem. Průzkumy jsou zaměřené na ženy se zájmem o naši stranu. Nasbíráme díky nim dostatek informací, které nám pomohou dělat ty správné kroky ke zvýšení zastoupení žen ve straně a ve funkcích.

 

🏫Sbírka Pirate Parties International na pomoc Ukrajině🏫

Vše o sbírce a tom, jak Váš příspěvek přímo pomůže, se dočtete zde.

Ve stručnosti je to nejdůležitější shrnuto i v tomto videu. a na youtubovém kanále PPI najdete i vlogy Sveina Mork Dahla přímo z místa, například rozhovor z uprchlíky přímo z Buče.

Darovat můžete zde.

Jménem Pirátů celého světa: Díky!

 

👩‍⚕️Vypsaná výběrová řízení👨‍⚕️

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335