Interní newsletter: Velikonoční (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

🐰Věděli jste, že..

Slovo pomlázka má původ ve slově pomladit a mělo značit předání svěžesti, mládí a pružnosti děvčatům.

No a teď už k našim pravidelným informacím:

Co se děje?

Představili jsme nového ředitele Institutu π Petra Zámečníka . Hlavními nástroji ústavu bude výzkumná, publikační, vzdělávací a kulturní činnost. Spolu s představením ředitele byl spuštěn i oficiální web .

Vláda ve středu schválila strategické priority pro humanitární krize. Národním koordinátorem, který bude řídit opatření ve spolupráci s resorty, kraji i městy, bude dočasně vicepremiér Vít Rakušan. Strategie není uzavřeným dokumentem a nadále se o ní bude jednat.

Ministr Ivan Bartoš informoval o tom, že MMR ve čtvrtek spustilo program Ukrajina na pomoc obcím a krajům s ubytováním Ukrajinců. Opravené byty zůstanou obcím a krajům, které je po odchodu ukrajinských uprchlíků domů využijí pro své občany.

Pirátskou kandidátku v Ostravě povede do voleb Andrea Hoffmannová, náměstkyně ostravského primátora pro školství a sport.

Pirátští europoslanci podpořili směrnici, která zavádí zveřejňování mezd u větších firem. Návrh bojuje proti neopodstatněným rozdílům v odměňování žen a mužů.

22. dubna 2022 od 14:00 - „Kdy – když ne teď? Výhledy společné měny v Česku po 20 letech existence eura a 30 letech Maastrichtu“. Akce organizovaná europoslancem Mikulášem Peksou s účastí ekonomů, sociologů a politiků proběhne v prostorách Evropského domu v Praze na adrese Jungmannova 24, Praha 1. Na akci se můžete nahlásit přes tento odkaz. 🤑

 

OpoS

V letošní kampani nás čeká novinka v podobě oponentní skupiny - OpoS, která bude sbírat podněty ke komunální kampani 2022 přímo od členů a členek Pirátské strany. Vedoucí OpoS byla zvolena Dana Balcarová a zástupci Lukáš Doležal a Honza Bartko.

Oponentní skupina je poradní orgán volebního štábu, zaměřený na kritické hodnocení komunální a senátní kampaně, který se bude zároveň snažit hledat návrhy postupů k odstranění případných nežádoucích aspektů kampaně. Cílem je především konstruktivně hodnotit podněty a předávat je směrem k volebnímu štábu.

Pokud máš podnět ke komunální kampani, prosím napiš jej do pilotní tabulky, dalším komunikačním kanálem je Zulip.

Vzhledem k tomu, že se jedná o pilotní projekt, budeme rádi za podněty a současně prosíme a shovívavost s nastavováním procesu. Děkujeme.

 

Vzdělávání

27.4. 19:00 Jak vyhrát volby?🗳️

Ve dvouhodinovém webináři zaměřeném na základy politického marketingu a neuromarketingu tě čekají témata jako:
- motivace a mentalita vítězů,
- sestavení kandidátky bez toxických osob a politických turistů,
- nastavení realizačního týmu,
- tvorba programu a jeho prezentace občanům,
- příprava a realizace volební kampaně,
- volba vhodných komunikačních nástrojů a jejich efektivita,
- boj s hoaxy a fake news.
Webinář pro tebe připravuje Ondřej Petr, který má dvacetileté zkušenosti z oblasti marketingu a PR včetně vedení politických a osobnostních kampaní, a více než devět let v osobnostním rozvoji.

Týden Země: ZERO WASTE

19.- 27. 4.

ODPAD. To je nepopulární téma, které hýbe celým světem. 🌎
Moc se o něm nemluví, ale všichni víme, že je tu s námi Vyhozením pytle do popelnice totiž problém s odpady nekončí, ale začíná.
Zapojte se do pirátského TÝDNE ZEMĚ zaměřeného na ZERO WASTE a naučte se, jak omezovat odpad! 🌎
Máme pro vás připravenou sérii zajímavých přednášek a praktických tipů pro každodenní život.
Protože nejlepší odpad je ten, který vůbec nevznikne!

⚗️Pozvánka na Pirátský alchymistický kemp 2022!
Ještě zbývá pár volných chatek! Chceš si užít prázdninový týden v přírodě se svou rodinou, dětmi, partnerem, partnerkou (nebo i sám/a) spolu s dalšími piráty a pirátkami? Týden plný zajímavých kouzel, her, přednášek, magie a vodních radovánek? Podívej se na víc informací a můžeš se i rovnou přihlásit! :)

Omrkni zbrusu nově opět-otevřený program LARP (Lídrovský Alternativní Rozvojový Program)
Jedná se o dvoudenní kurz pro rozvoj tvých (nejen) lídrovských dovedností.
Aktuálně nabízíme rezervaci termínů v Českých Budějovicích a Pardubicích a náhradnická místa v Praze.
Doporučujeme především těm, jejichž jména se objeví na letošních pirátských kandidátkách a těm, kteří jsou, či mají ambice být, ve vedení nejrůznějších vnitrostranických týmů (PKS, PMS, MT, KETy, atd.)

 

👦🏿PirateCon na téma "Mladí v komunální politice"👧🏻

Odehraje se v sobotu 23. 4. od 10:00 do 16:30 v pražském PiCe. Jeho cílem je zprostředkovat mladým lidem informace o fungování komunální politiky, zazní příběhy a zkušenosti z angažmá současných mladých pirátských komunálních zastupitelek a zastupitelů jako je Adam Zábranský, Lukáš Blažej, Gabriela Macečková a další a současně bude prostor seznámit se s dalšími mladými angažovanými lidmi napříč politickým spektrem.

Akci bude možno sledovat i online na našich sociálních sítích. Odkaz na FB event je tu

 

Akce v Brně

V sobotu 14. 5. 2022 proběhne v brněnském Impact Hubu Komunální fórum 2022 určené pro všechny, kdo se chystají po říjnových volbách usednout do zastupitelstev. O svých zkušenostech z různých úhlů pohledu promluví Jana Komrsková, Rudolf Špoták, Ondřej Profant, Jakub Michálek, Tomáš Koláčný, Zuzana Klusová, Pavel Štěpánek, Ivana Böhmová, Andrea Hoffmanová, Vojta Franta a řada dalších zajímavých osobností. Finální program představíme v příštím týdnu. Připravujeme i stream, afterparty a nedělní brunch. Těšíme se na tebe! Více info zde.

👪Paralelně na jednom místě s Komunálním fórem proběhne i PirateCon na téma Pěstounství. Pokud tě téma zajímá, zaznamenejte si termín 14. 5. 2022 do svých kalendářů, program představíme v následujících týdnech.

 

👩‍⚕️Vypsaná výběrová řízení👨‍⚕️

 

Krásný prodloužený víkend,

 

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335