Interní newsletter: . (zpět)

Ahoj všem,

posíláme pravidelnou dávku informací, kterou bychom rádi obohatili Vaše vědomosti.

Kde jsme vidět?

Na vládě jsme podpořili zrušení povinnosti přimíchávat biopaliva do pohonných hmot . Vláda také schválila snížení spotřební daně na naftu a benzín od 1. června do 30. září.

Předložíme ve Sněmovně návrhy hájící svobodu internetu. Bojujeme za autorské právo pro digitální dobu 21. století.

Olga Richterová vyhrála soud s dezinformátorkou, která o ní šířila lži. Odškodné dá na dobročinné účely a boj proti kyberšikaně.

Dozorčí radu zemědělského fondu povede Jakub Michálek, zasadí se o průhledné a férové vyplácení dotací.

Sněmovna schválila očkování v lékárnách. Piráti ho navrhli už před rokem,
Andrej Babiš ale zlepšení blokoval.

Konec střetu zájmů: Jakub Michálek navrhl stopku na zneužívání médií i přihrávání miliard pro firmy politiků. Prosazuje také veřejná majetková přiznání.

Olga Richterová se v televizní debatě . zastala před poslancem SPD lidí prchajících z Ukrajiny

V sobotu proběhla akce Ukliďme Česko, do které se už tradičně zapojili Piráti po celé republice.

Sociálním sítím v tomto týdnu dominoval zejména obsah spojený s hodnocením voleb v Maďarsku, který měl nejvyšší dosah. Kromě správy sítí a podpory našich osobností dále pracujeme na redesignu webu, na přípravě projektů Humans a náborové kampani Nalodění.

 

Nový formát RP

Zkoušíme nový formát zasedání RP. A jak bude probíhat? Uvidíme se jednou za 14 dní v neděli od 18 hodin do 19:30. Zprvu bude probíhat otevřená sekce, uzavřená případně az na konci jednání. Odkaz pro připojení je pořád stejný.

A pozor, začínáme už tuto neděli, tak se nezapomeň připojit!

 

Vytuněné Jitsi

Po upgradu jitsi se objevila nová užitečná funkce - Breakout Rooms (oddělené místnosti v rámci jedné konference). Jak se používá a co umí najdeš na YouTube - #Short - Breakout Rooms.

Piráti? OpenData!

Otevření účetnictví Pirátů je nově přístupné i jako OpenData. Tady můžeš pracovat s databází Piroplácení (jen pro čtení) prostřednictvím protokolu REST (OpenAPI 2.0).

 

Zahraniční odbor

Zveme tě na dvě konference, které bude Zahraniční odbor letos spolupořádat v Praze:

- 18.-19. června proběhne tradiční Pirate Security Conference. Typicky se koná v zimě spolu s Mnichovskou bezpečnostní konferencí a rovněž v Mnichově, ale kvůli COVIDu byla odložena, a tak jsme se s bavorskými kolegy dohodli, že ji uděláme u nás. Konference bude jako vždy zaměřena především na bezpečnostní hrozby a aktuálně sháníme místo, kde ji uspořádat.

- 6.-7. srpna rovněž v Praze proběhne přes dva roky rovněž kvůli COVIDu odkládaná vědecká konference Think Twice 4. Hlavním pořadatelem jsou Pirate Parties International a tři předchozí konference se konaly ve Frankfurtu (2014), Istanbulu (2015) a Jeruzalémě (2018). Uskuteční se ve Venuši ve Švehlovce na pražském Žižkově.

Pokud by ses chtěl/a zapojit do přípravy, nebo měl/a tip na pěkné místo, kde v Praze uspořádat Pirate Security Conference (sál pro minimálně 100 osob), určitě nám napiš na michal.gill@pirati.cz.

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335