Interní newsletter: Pirátský newsletter 21/2019 (zpět)

Ahoj členové!
Přinášíme vám pravidelnou vlnu nových informací o důležitém dění, právě probíhajících hlasováních a dalších novinkách.
Připomínáme, že tento newsletter najdete online v Nalodění, další newslettery tam budou přibývat. Postupně vznikají také newslettery resortních týmů.
Co je tedy aktuální? Kdo nečte, jako by nebyl (Pirát/ka)!

Volby jsou tu! Kdo, když ne my, kdy, když ne teď?

Všechny dosavadní úspěchy Pirátů se staly díky dobrovolníkům a těm, kdo nám dali důvěru, že budeme ve Sněmovně pracovat naplno a plnit svoje sliby. Teď před námi stojí další příležitost a zodpovědnost. Pokud uspějeme ve volbách do Evropského parlamentu, staneme se stranou aktivní na všech úrovních politiky a zároveň se výrazně zvýší naše šance nebýt příště “jen” v opozici, ale doopravdy změnit Česko.

Jménem kandidátů do EP chceme poděkovat všem, kdo se v posledních týdnech jakkoliv zapojili do kampaně, byla to jízda a všichni jsme udělali, co jsme mohli. Tyhle volby budou mít pravděpodobně nízkou účast, a proto je skoro nemožné předpovědět, jak dopadnou. Počet mandátů pro jednotlivé strany se může změnit i na základě několika hlasů. Proto vás prosíme, přijďte všichni k volbám a pomozte Pirátům ještě v cílové rovince!

Volební místnosti se otevřely v pátek ve 14:00 a uzavřou v sobotu ve 14:00. Do urny se hází lístek jediné strany, na kterém je možné zároveň kroužkovat až dva preferované kandidáty.

Můžete taky dát lidem vědět, koho volíte.

 

Participativní rozpočtování

Pokud máte odvoleno, můžete se směle pustit do přípravy projektů do participativního rozpočtování. :)

 

Hlasování o změně JdŘ CF

Věnujte též pozornost probíhajícímu hlasování celostátního fóra o změně Jednacího řádu CF týkající se navrhování kandidátů do republikového výboru.

 

Svobodný software

Zakladatel hnutí svobodného softwaru Richard Stallman přednáší v Brně. Buďte u toho!
Richarda Stallmana nejspíše znají všichni, kdo se o svobodný software a projekt GNU zajímají. A pro vás všechny je tu možnost zúčastnit se jeho přednášky, kterou pořádá Právnická fakulta Masarykovy univerzity ve spolupráci s úředníky z Magistrátu města Brna. Bude se konat ve čtvrtek 6. června od 17.30 v Kině Scala v Brně. Akce je zdarma, je ale třeba se registrovat.

 

Více o tom, kdo Richarda Stallmana do Brna pozval, si můžete přečíst také na Pirátských listech.

 

A je tu váš oblíbený borec na konec

Dnešním borcem na konec se stává úplně každý, kdo sedí v okrskové volební komisi a kontroluje správný průběh voleb.
A protože je vás hodně, nezvládneme vás vyjmenovat. :D
Moc díky za vaši iniciativu!
Jste borci!

 


Za Personální odbor Pirátů

Jana Koláříková
vedoucí Personálního odboru
tel.: +420 770 113 643
mail: jana.kolarikova@pirati.cz