Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Duben 2022 (zpět)

Milé příznivkyně a milí příznivci,

uplynulý měsíc bychom si jistě všichni přáli vymazat z paměti. Bohužel válka na Ukrajině trvá, přestože každý den doufáme, že hrůzy páchané na civilistech skončí a svět se vrátí zase do normálu. Každý z nás se s důsledky této války setkal, ať už kvůli růstu cen některých komodit anebo jste pomáhali přímo ukrajinským uprchlíkům. Zvedla se obří vlna solidarity, Češi na pomoc Ukrajině zaslali skrze různé sbírky spoustu peněz, pomohli odvézt k hranicím s Ukrajinou potraviny, lékárenský materiál, oblečení, přepravili mnoho uprchlíků do bezpečí a jasně tak ukázali, že stojí za ukrajinským národem.

I my s Piráty se snažíme pomáhat. Hned po začátku války jsme uspořádali v pirátském centru sbírku drogistiky, zdravotnického materiálu a oblečení, výtěžek z vyprodané přednášky Niny Špitálníkové jsme zaslali na konto Člověka v tísni a až do 8. 4. u nás probíhá charitativní bazárek, z jehož výtěžku nakoupíme potraviny pro uprchlíky v Ústí nad Labem. Ať už pomáháte jakýmkoliv způsobem, vám všem patří velké díky!

Pomáháme azylovým domům v Ústeckém kraji

Blíží se Velikonoce a my jsme se rozhodli obdarovat svátečním jídlem a velikonoční pomlázkou potřebné v Ústeckém kraji. Vybrali jsme opět několik azylových domů napříč krajem, do kterých o velikonoční neděli rozvezeme až 240 porcí řízků, bramborového salátu, dětem potom připravíme velikonoční balíčky s pamlsky. Stejně jako o Vánocích máme i nyní web, skrze který můžete na náš dobrovolnický projekt přispět. Najdete tam také fotografie z Vánoc anebo seznam vybraných azylových domů. Pomáhejte s námi, přispějte a udělejte hezčí Velikonoce těm, kteří to v životě neměli jednoduché. Děkujeme!

Komunální volby se blíží

Jak jistě víte, i letošní rok je rokem volebním. Termín konání komunálních a senátních voleb byl stanoven na 23. a 24. září 2022. Máte zájem nás v komunálních volbách podpořit a pomoci nám s pořádáním akcí, organizací nebo s vytvářením programu ve vašem městě? Chtěli byste ve vašem městě nebo obci něco změnit a nevíte jak? Máte nápady, jak zlepšit vaše okolí? Zajímá vás politika a chtěli byste kandidovat na kandidátní listině Pirátů? Připojte se k nám! V Roudnici nad Labem a v Kadani již známe lídra a lídryni, ostatní města své kandidátní listiny sestavují.

Návštěva Ivana Bartoše v kraji

Místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš v pátek 1. 4. (nebyl to apríl!) navštívil Ústecký kraj. Jeho první kroky vedly do Terezína, kde navštívil objekt historických Žižkových kasáren. Poté se přesunul na jednání do ICUKu na jednání Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. Závěr dne strávil s Piráty a Pirátkami ve své poslanecké kanceláři, kde také vzniknul tento povedený apríl! Pokud máte nějakou otázku týkající se agendy Ústeckého kraje na Ivana Bartoše, napište na email zuzana.petruvova@pirati.cz.

Uklízím, uklízíš, uklízíme

Minulou sobotu 2. dubna se po celé republice konala známá akce Ukliďme Česko.Přestože počasí bylo nejhorší ze všech ročníků, do iniciativy se zapojilo tisíce dobrovolníků, obcí a organizací. I my jsme opět pomohli alespoň malým dílem přispět k tomu, abychom měli naši zemi hezkou a bez odpadpků. Uklízeli jsme v Ústí nad Labem, v Roudnici nad Labem, v Lounech nebo v Kadani a o víkendu se chystáme zkrásnit Most nebo Bílinu. Chcete se také zapojit? Podívejte se na web s mapkou, najděte nejbližší zaregistrovaný úklid a doražte na místo setkání! Anebo se staňte i vy organizátory! Každá malá pomoc se počítá a všichni chceme žít v čisté zemi!

100 dní vlády

Máme za sebou 100 dní vlády! A nebyly to jednoduché časy - hned na začátku Piráti řešili dozvuky předchozího kabinetu a velkou sekeru ve státním rozpočtu, rozjetou vlnu pandemie a v únoru se samozřejmě veškeré dění točilo kolem války na Ukrajině, s jejíž důsledky například ve formě zvyšování cen některých komodit se vyrovnáváme dodnes. Snad těch dalších 100 dní (a několik set dalších) bude veselejších.

1. - 8. 4. Charitativní bazárek v SuPiCi
12. 4. 18 - 20 Deskové hry s Pirátyi
14. 4. 15:30 - 17:30 SWAP v SuPiCi
Velikonoční pomlázka pro azylové domy
25. 4. 19 - 21 Cestovatelská přednáška o Grónsku
26. 4. 18 - 20 Deskové hry s Piráty

Děkujeme za pozornost a přejeme (v rámci možností) klidné a pohodové Velikonoce!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová