Pirátský newsletter - Královéhradecký kraj: Březen (zpět)

Zdravím všechny příznivkyně, příznivce, členky i členy,

posílám informace o tom, co se stalo v březnu a co Piráti chystají v dubnu.

*************************************************************

Krajští zastupitelé a jejich práce

Práci našich zástupců na kraji stále výrazně ovlivňuje situace na Ukrajině. Školský náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek pracuje na začlenění ukrajinských žáků do našich škol. Zároveň kraj spustil on-line kurzy češtiny pro dospělé Ukrajince. Je o ně značný zájem.

 

Pirátští zastupitelé města Hradec Králové

Odblokovali jsme přidělování startovacích bytů. Na zastupitele Pavla Vrbického se obrátily dvě občanky s tím, že s nimi město odmítá podepsat nájemní smlouvu na již přidělené startovací byty. Úředníci argumentovali usnesením zastupitelstva, podle kterého musí být volné byty poskytnuty uprchlíkům. To nedávalo smysl. Startovací byty byly přislíbeny před několika měsíci v řádném losování. Nebyly to tedy volné byty. Díky naší iniciativě přestane radnice přidělování startovacích bytů blokovat. Zároveň město pro ubytování uprchlíků poskytne část svých skutečně volných bytů. Dostane za to finanční kompenzace od státu.

 

Na místní úrovni řešíme i školství. Předseda královéhradeckého zastupitelského klubu Jan Zeman prosadil navýšení rozpočtů mateřským a základním školám.
To jim umožní například zaměstnat asistenty, podpořit výuku českého jazyka nebo financovat adaptační skupiny.

 

Piráti uklízejí

Znovu vyrážíme uklízet společně s Ukliďme Česko! Přidejte se k nám i letos. Ukliďme Česko je dobrovolná úklidová akce, která probíhá po celé republice. Zaměřujeme se na úklid malých i větších nelegálních skládek a všudypřítomného nepořádku.

Nejen, že pomůžete zkrášlit místa, která máte rádi, ale poznáte nové lidi a užijete si zábavný den. Proto neseďte doma, vezměte drobotinu, dvounohého nebo čtyřnohého miláčka, kamarády a přijďte za námi.

Letos budeme uklízet, nebo jsme už uklidili:
- Březhrad,
- Třesice,
- Rychnov nad Kněžnou,
- Broumov.

 

Dubnové akce v KraPiCi

Filmové úterky pro Ukrajinu

Zveme vás na promítání:

- 5.4. 19.00 - Vyrob si svůj stát

- 12.4. 19.00 - Země modrá jako pomeranč

- 19.4. 19.00 - Bez viditelných příznaků

 

Velikonoční tvoření pro děti

Jak si zpříjemnit velikonoční svátky i s těmi nejmenšími koledníky? Přijďte v sobotu 9. dubna od 14:00 na barevné velikonoční tvoření pro rodiče s dětmi ve věku od 2 do 7 let. V pirátském centru KraPiCe na Masarykově náměstí si budete moct společně vytvořit velikonoční přáníčko, veselou dekoraci na okno anebo si jen tak pohrát s barvami. S sebou už potřebujete pouze zvídavé dítko a dobrou náladu. Nezáleží na tom, odkud jste anebo jakým jazykem doma hovoříte, u sdílení radosti není třeba slov.

 

Krajská schůze on-line

Zveme všechny Piráty a jejich příznivce na pravidelnou schůzi našeho krajského sdružení.
Tentokrát se sejdeme ve čtvrtek 21. dubna od 19:00 online ZDE

 

Chceš být odpovídačem?

Sociální sítě jsou dobrým sluhou, ale špatným pánem. Pirátské účty se na Facebooku a jiných médiích snaží informovat o práci našich politiků, žel někteří se neštítí v komentářích lhát a urážet. Z toho důvodu máme pro naše stránky skupinu dobrovolníků, kteří v případě potřeby uvádí věci na pravou míru. Pokud byste se do této skupiny chtěli zapojit, můžete kontaktovat naši koordinátoru na libuse.verisova@pirati.cz nebo naši mediální spojku na ales.dohnal@pirati.cz.

 

Jsme stranou s největším počtem dárců!

Za loňský rok vás bylo úžasných 2 300 dárců z řad členů, příznivců a veřejnosti s počtem přes 5 000 darů. To je energie, které si vážíme, a která nás všechny motivuje k dalším výsledkům. Minulý rok jste nás dohromady podpořili částkou 15.000.000 Kč, z toho devíti miliony volební kampaň do sněmovny. Zbývajících šest milionů nám umožnilo rozvíjet dlouhodobou politickou práci na komunální, krajské i centrální úrovni. Svými dary jste také pomohli řadě veřejně prospěšných projektů jako například Ženy Vysočiny.

Proč podporovat finančně stranu?

CHCI SE STÁT DÁRCEM

 

*************************************************************
Krásný duben všem!

Líba Věříšová
Krajský koordinátor Pirátské strany pro Královéhradecký kraj
e-mail: libuse.verisova@pirati.cz
tel.: +420 775 977 098
*************************************************************
Aleš Dohnal
Mediální odbor pro Královéhradecký kraj
e-mail: ales.dohnal@pirati.cz