Interní newsletter: Rozhovor s Lukášem Koláříkem (zpět)

Ahoj Pirátstvo,

Kromě pravidelné dávky informací posíláme i rozhovor z ministerstva VNITRA! Odkaz najdeš zde .

A ještě k tomu rozhovor z minule s Honzou Lipavským o válce tady .

Co jsme dělali?

Naši poslanci představili kroky, jak ulevit lidem v krizi. Navrhují valorizovat rodičovský příspěvek a životní minimum. Stejně tak navrhují energetický bonus pro domácnosti, aby stát vrátil rodinám, kterým vyskočily ceny energií, část daně.

Ivan Bartoš apeluje na boj proti lžím i dezinformacím Kremlu a dalších manipulátorů. Upozorňuje ale na to, že je třeba při tvorbě pravidel velké obezřetnosti, aby nedošlo ke zneužití.

Klára Kocmanová upozornila na nekalé praktiky některých pracovních agentur a sexuální vykořisťování lidí prchajících před Putinovou válkou. Většina příchozích jsou ženy a děti ve velmi zranitelné situaci, bohužel pro kuplíře nebo různé amorální jedince tak představují snadný cíl.

Pirátští europoslanci prosazují, aby nevyčerpané evropské peníze šly na další pomoc Ukrajincům.

Ivan Bartoš ve čtvrtek odpovídal na interpelaci expremiéra Babiše k provedeným a chystaným krokům v oblasti dostupnosti bydlení.

V neděli uplyne 100 dní od nástupu vlády koalice demokratických stran. Chystáme zhodnocení naší dosavadní práce.

Vzdělávání

Pozvánka na Pirátský alchymistický kemp 2022!
Chceš si užít prázdninový týden v přírodě se svou rodinou, dětmi, partnerem, partnerkou (nebo i sám/a) spolu s dalšími piráty a pirátkami? Týden plný zajímavých kouzel, her, přednášek, magie a vodních radovánek? Podívej se na víc informací a můžeš se i rovnou přihlásit! :)

Omrkni zbrusu nově opět-otevřený program LARP (Lídrovský Alternativní Rozvojový Program)
Jedná se o dvoudenní kurz pro rozvoj tvých (nejen) lídrovských dovedností.
Aktuálně nabízíme rezervaci termínu v Praze.
Doporučujeme především těm, jejichž jména se objeví na letošních pirátských kandidátkách a těm, kteří jsou, či mají ambice být, ve vedení nejrůznějších vnitrostranických týmů (PKS, PMS, MT, KETy, atd.)

Nabídka vzdělávání
1.4. 18.00 Životní prostředí v komunále nemusí být apríl
Z činnosti politiků se občas může zdát, že ze zastupitelstva města nebo obce jde v oblasti životního prostředí řešit leda to, jestli jsou na úřadě koše na papír. Nevyužitých příležitostí je přitom hodně. Lukáš Blažej a další komunální zastupitelé vám ukáží příklady toho, co lze na komunální úrovni dělat. Webinář je vhodný především pro kandidáty v komunálních volbách, kteří zvažují, že se budou věnovat gesci životního prostředí, nebo předpokládají, že se s tímto tématem setkají v předvolebních debatách.

15.4. 18.00 Jak přežít v zastupitelstvu
Co by měl zastupitel dělat, aby prosadil program, nenaštval voliče a neskončil u toho ve vězení? Lukáš Blažej, Viktor Derka a další komunální zastupitelé se s vámi podělí o postřehy z praxe. Webinář je vhodný zejména pro nováčky, kteří zvažují kandidaturu na volitelných místech v letošních komunálních volbách.

Zápis do SAKO do 31.3.
Vzhledem k rostoucímu zájmu o zápis do Skvělé Akademie pro KOmunál jsme se rozhodli prodloužit možnost zápisu do 31.3.2002. Zapsat se můžeš na webu, kde najdeš jak bližší informace, tak formulář k zápisu.

Zajímá tě příběh letošní komunální kampaně?

Centrální volební štáb na svém kreativním workshopu vytvořil hlavní komunikační linku kampaně, primární heslo a koncept práce s haedliny a dalšími hesly. Ve čtvrtek ho představil společně s další nabídkou, včetně evoluce vizuální identity zástupcům krajů na úrovni PKS, KoKS, a mediálních spojek a v neděli od 16 hodin bychom ho rádi představili i tobě prostřednictvím streamu. Jde samozřejmě o strategické informace, proto zde nebudeme prozrazovat odkaz, ale pokud bys chtěl/a slyšet a vidět jakým způsobem chceme vést letošní kampaň, požádej o odkaz svého koordinátora. Budeme se těšit.

A to je vše, mějte fajn víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana