Pirátský newsletter - Jihomoravský kraj: Dubnový zpravodaj (zpět)

Milí příznivci, milé příznivkyně, dobrovolníci, dobrovolnice, členky a členové 🖤

Dnes toho pro Vás máme hodně, tak nebudeme dlouho chodit okolo horké kaše a jdeme na to!

POMOC UKRAJINĚ 💙💛

Chci nabídnout pomoc
Na webových stránkách NasiUkrajinci.cz můžete nabídnout pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Sbírka na Ukrajinu
Jako dobrovolníci z České pirátské strany ve spolupráci s Nadačním fondem humanitární pomoci pravidelně a koordinovaně jezdíme k hraničnímu přechodu Krościenko-Smolnica. Asi 1km před hraničním přechodem na Ukrajinské straně je naše stanoviště s kontakty na místní samosprávu, kde pomáháme ukrajinským uprchlíkům čekajícím ve frontách před hraničním přechodem.
Pokud se Vám iniciativa líbí, přispět můžete - ZDE 👉 https://dary.pirati.cz/projekty-kampane/pomoc-ukrajine/ 👈

Zahraniční odbor informuje:
Pendlujíce mezi Varšavou a Lvovem tráví už čtvrtý týden předseda norských Pirátů Svein Mork Dahl. Skrze PPI jej Piráti i ostatní zásobují penězi na nákup materiálu, který vozí na Ukrajinu, zatímco cestou zpět vozí uprchlíky. Pokud byste na jeho misi chtěli přispět, lze tak učinit skrze účet PPI; nezapomeňte na informaci, k čemu je dar určen. Děkujeme.

Pirate Parties International
IBAN: CH63 0900 0000 8901 9371 7
BIC: POFICHBEXXX

KVÍZ VE ŠPICE

Již zítra pořádáme kvíz na téma ČESKÝ FILM.
START v 19:00 🎉
Sejdeme se Lidické 81, Brno, vstup od České spořitelny.

Pokud nemáte tým, nevěšte hlavu - buď rovnou napište do události na facebooku nebo se k nějakému můžete přidat rovnou na místě, příp. vytvořit nový. :)

Před kvízem od 18:00h proběhne schůzka se zájemci o členství - pokud se chcete stát členy a na podobné schůzce jste ještě nebyli, pak určitě doražte!

UKLIĎME JIHOMORAVSKÝ KRAJ 😸🌱🌳🐝🕷️

O víkendu na řadě míst v Jihomoravském kraji proběhlo ukliďme Česko!

Fotky se pomalu objevují na události akce 👉 FOTKY 👈

Příští týden v sobotu 9.4. od 9 hodin nás čeká ještě jeden úklid v Blansku 🌱https://www.uklidmecesko.cz/event/33648🌳

DESKOVKY 🤗🎴🎲♠️♥️♦️

Opět pořádáme večer deskovek v Rishadě.

Tentokrát ve středu 20.4. od 19:00.

Na výběr je spoustu her - od těch nejznámějších až po ty, které ocení i ti největší fajnšmekři. :)

ANTIDEZINFORMAČNÍ TÝM TĚ POTŘEBUJE!

Internet je tvrdé bojové pole a my jsme rádi za každého, kdo nám pomůže bojovat proti dezinformacím! Ty teď gradují s příchodem války a práce je opravdu spousta.

Mapujeme dezinfoscénu, evidujeme hoaxy a proruské trolly, vytváříme a rozšiřujeme spiny, vyvracíme lži. No a samozřejmě se u toho skvěle bavíme. :)

Internet je plný jak organizovaných trollů tak užitečných idiotů a my jsme ready tu sjednat nápravu! 😎

Takže máš-li trochu času navíc, chceš se zorientovat v tom, co lítá internetem a především mít relevantní info z první ruky, napiš mi na 👉martina.hanackova@pirati.cz👈!

PS: Není pro slabé žaludky, na druhou stranu každý takový žaludek to posílí. 😺

Budeme se těšit!
Martina 🖤

SCHŮZUJEME 👩‍🦳👶👩‍🦰👨‍🦰👱‍♂️

💥 Schůze Místního sdružení Brno bude již tento čtvrtek od 18:00 v našem pirátském centru ŠPiCe na Lidické 81.

💥 Schůze Místního sdružení Znojemsko proběhne v neděli 24.4. Více informací najdete 👉 ZDE 👈

💥 Schůze Místního sdružení Slovácko proběhne v pondělí 25. 4. Více informací najdete 👉ZDE 👈

🐵Celokrajská schůze Vás pak čeká ve čtvrtek 21.4. od 18.00 v našem pirátském centru ŠPiCe! 🐵

Můžete se také seznámit s našimi členy a zastupiteli a neformálně se zeptat na vše, co vás v rámci Pirátů v JmK zajímá. A jelikož jeden z našich členů je sládek, můžete se těšit i na zajímavé nápoje 🍻

Na všechny schůze jste srdečně zvaní! 🖤

VYBRALO SE NA NOCLEŽENKY 🛁🍵🛏️

V průběhu února jsme spustili sbírku na Nocleženky. Bohužel asi za tři dny vtrhla ruská vojska na Ukrajinu a všechno se převrátilo naruby.

I tak jsme za ty tři dny vybrali přes 10 tis. Kč. A dnes nám z Armády spásy napsali, že všechny Nocleženky byly už uplatněny.

"S velkou radostí Vám oznamuji, že Vámi zakoupené Nocleženky byly v průběhu minulého týdne uplatněny. Právě díky Vaší pomoci strávili lidé bez domova noc v teple ve službách Armády spásy, dostali polévku s pečivem, teplý čaj a měli možnost provést osobní hygienu."

Na podobnou akci se můžete těšit už na podzim 🍂

PIRÁTSKÉ PIVOVAŘENÍ 🍺🍺

A tady je malá ochutnávka na květen 🎉🐝🍺🍺

V sobotu 28. května plánujeme Pirátské pivovaření (PIPI)!!

Mimo klasické ochutnávky a exkurze si totiž vyrobíme vlastní pirátské pivo.

Akce proběhne v pivovaru KOS.

Další informace na Vás budeme hrnout! 🌊

🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

Dubnový newsletter je u konce. Pravidelnou dávku informací pro Vás připravily a do emailu naservírovaly Vaše koordinátorky za JmK. Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními! 🖤

Podněty či reakce pište Markét a Vendy.
👉👉 marketa.tvrda@pirati.cz 👈👈
👉👉 vendula.svobodova@pirati.cz 👈👈